Pohjanpalo tunnustaa punamustaa!

PK-35:n Respect-palkinnon nro 3 saajaksi on valittu Suomen A-maajoukkueen ja saksalaisen pääsarjaseuran Leverkusenin hyökkääjä Joel Pohjanpalo.

Respect-palkintoja jaetaan epäsäännöllisesti henkilöille, jotka ovat tehneet PK-35 hyväksi ansiokkaita asioita. Pohjanpalo, 23, on antanut kasvattajaseurastaan aina kohteliaita ja kunnioittavia julkisia kommentteja eli edustanut punamustia upeasti mediassa. Respect-palkinnot nro 1 ja 2 ovat saaneet Mika Weman ja Tapio Nikkilä.

Pohjanpalo pelasi PK-35:ssä junioriaikoinaan kuusi vuotta ja osoittautui jo silloin loistavaksi maalintekijäksi. Hän on aina korostanut punamustien ja entisen valmentajansa Timo Viljamaan merkitystä myöhemmän urakehityksensä kannalta. 31 A-maaottelua pelannut ja niissä kuusi maalia viimeistellyt ”Jolle” pelaa Saksassa jo viidettä kautta.

- Innostukseni futista kohtaan lähti varsinaisesti PK-35:n kautta. Vaikka pelasin myöhemmin HJK:ssa, koen punamustat kasvattajaseurakseni. Ilman sitä en olisi nyt täällä. Viljamaa veti tosi hyviä treenejä, joita hänen muutkin entiset valmennettavansa ovat nyt ammattilaisina kehuneet, Pohjanpalo sanoo.

- Nuorten pelaajien on syytä muistaa, että jos et ole junnuna paras, tämä ei tarkoita, ettetkö voisi saavuttaa unelmiasi ja kehittyä ammattilaiseksi. Myöhemmän uran kannalta ei ole merkitystä, kuinka hyvä olet 8-10-vuotiaana. Jos ei ole nuorena vielä parhaiden joukossa, tulee harjoiteltua yhä enemmän ja tätä kautta kehityttyä. Junnuna on ihan turha ottaa asioista stressiä.

PK-35 kiittää Jolle Pohjanpaloa kommenteista, onnittelee häntä Respect-palkinnosta sekä toivottaa punamustien kasvatille Saksaan erinomaista loppukautta!