Ella, Maj ja Emma maajoukkueisiin

PK-35:n Ella Burton ja Maj Barck sekä PK-35 Vantaan maalivahti Emma Immonen ovat saaneet kutsun toukokuun maajoukkueturnauksiin.

Ella ja Maj valittiin tyttöjen U16-ikäluokan UEFA Development -turnaukseen, jossa Suomi kohtaa 15.5. Ukrainan, 17.5. Unkarin sekä 19.5. Puolan. Joukkuetta valmentaa Eerikkilässä poikkeuksellisesti Valtteri Kumpuniemi, sillä päävalmentaja Marko Saloranta on silloin U17-tyttöjen EM-lopputurnauksessa Liettuassa.

- Kaikki toimintamme tähtää syksyllä Montenegrossa pelattavaan EM-karsintaan. UEFA Development on erittäin hyvä pelaajakehitystapahtuma, sillä odotettavissa on tasaisia pelejä, Kumpuniemi kommentoi Palloliiton verkkosivuilla.

- Puola on lähtökohtaisesti kovin vastustaja. Haluamme saada joukkuepelin toimimaan kumpaankin suuntaan sekä pelata mahdollisimman kokonaisia otteluita niin, ettei taso ailahtele liikaa. Luotan tämän joukkueen pystyvän siihen ilman suuria vaikeuksia.

Emma Immonen sai kutsun alle 17-vuotiaiden tyttöjen EM-kisoihin, jotka pelataan 9.-21. toukokuuta. Suomi saa A-lohkossa vastaansa 9.5. Saksan, 12.5. lopputurnauksen järjestäjämaa Liettuan sekä 15.5. Hollannin. B-lohkossa pelaavat Puola, Espanja, Italia ja Englanti, joten Suomi on kisoissa erittäin kovassa seurassa.

Lohkojen ykkönen ja kakkonen etenevät välieriin, joiden hävinneet osapuolet kohtaavat toisensa FIFA playoff-ottelussa. EM-kisojen kolme parasta maata pääsevät marraskuussa Uruguayssa pelattavaan MM-lopputurnaukseen.

 

- Joukkueemme asettama minimitavoite on paikka MM-kisoissa. Jatkoonmeno alkulohkosta on realismia, mutta vaatii venymistä. Joukkueella on henkistä kapasiteettia selviytyä kovista tilanteista. Emme ole suuri ennakkosuosikki, mutta menestys on mahdollista, päävalmentaja Saloranta sanoo SPL:n sivustolla.

 

PK-35 toivottaa Ellalle, Majlle, Emmalle sekä Suomen koko tyttömaajoukkueille onnistumisia kovatasoisiin turnauksiin!