Ammattipelaajia kesäleireillä

PK-35:ssä juniorivuosinaan pelanneet Janne Saksela (viime kaudella Sparta Rotterdam), Ville Salmikivi (GKS Jastrzebie), Youness Rahimi (nyt FC Honka) ja Daniel Rantanen (HIFK) vierailivat punamustien perinteisillä futisleireillä, jotka järjestetään vuosittain kesäkuussa.

Annetaan siis saman tien puheenvuoro PK-35:stä maailmalle lähteneille ammattimiehille.

- Oikeastaan kaikki mitä olen nyt pelaajana, on PK-35:n ja seuran valmentajien ansiota. Edustin punamustia sentään yli kymmenen vuotta, viime kaudet Puolassa ja Bulgariassa pelannut hyökkääjä Salmikivi, 26, sanoo.

- Hyökkääjän on ennen kaikkea osattava tehdä maaleja, joskin ”pippoinzaghimaiset” pelaajat ovat nykyään vähissä. Kokonaisvaltaisuus, ennakointi ja kyky pitää palloa pienessä tilassa ovat tärkeitä ominaisuuksia, ”Salmari” jatkaa.

- PK-vuosiltani ovat jääneet mieleeni erityisesti Helsinki Openit Pihliksen vanhalla hiekkakentällä, bussimatkat Sakselan kanssa treeneihin sekä debyyttini miesten edustusjoukkueessa. Kaikkien nuorten pelaajien kannattaa nauttia futiksesta, sillä se on kivaa. Menkää kentälle potkimaan ja pitäkää hauskaa! 

Myös keskikenttämies Rantanen, 20, pitää punamustia uransa tärkeimpänä seurana. Hän sai PK-35:n junioreissa brittivalmentaja Gary Williamsilta ison roolin, nousi myöhemmin miesten edustusjoukkueeseen ja debytoi Veikkausliigassa Shefki Kuqin päävalmentaja-aikana.

- Kun vastuu kasvoi, kehitykseni nopeutui. Keskikenttäpelaaja ei saa pelätä pallonmenetyksiä, vaan sillä paikalla on oltava pallovarma ja pelattava itsevarmasti eteenpäin. Pään on jatkuvasti käännyttävä, jotta tietää mitä ympärillä tapahtuu, Daniel sanoo.

- Punamustissa oli todella hienoa nousta Veikkausliigaan. Myös junnuajoilta on totta kai jäänyt iso määrä hyviä muistoja. Haluan kannustaa nuoria pelaajia treenaamaan paljon ja nauttimaan futiksesta!

PK-35 kiittää Salmikiveä ja Rantasta kommenteista sekä toivottaa punamustien kaikille kesäleiriläisille antoisaa futisviikon jatkoa!