Maajoukkuepelaajat voitokkaina!

PK-35:n kasvatti ja punamustia koko uransa edustanut puolustaja Tiia Peltonen oli torstaina naisten A-maajoukkueen avauskokoonpanossa, kun Suomi otti Kiinassa pelattavan kansainvälisen turnauksen avausottelussaan 3-1-voiton Thaimaasta.

Kyseessä oli 65 minuuttia pelanneen 23-vuotiaan Tiian kuudes A-maaottelu. Punamustien toinen pelaaja Kaisa Collin vaihdettiin kentälle 77 minuutin kohdalla Suomen johtaessa jo 3-1. ”Helmarien” maalit viimeistelivät Eveliina Summanen ja Ria Öling (2).

Suomi kohtaa seuraavassa ottelussaan lauantaina kotijoukkue Kiinan, joka on neljän maan turnauksen etukäteen kovin vastustaja. Maanantain päätöspelissään Suomi saa vastaansa Portugalin.

PK-35 Vantaan kolmas pelaaja Elli-Noora Kainulainen oli keskiviikkona niin ikään avauksessa ja pelasi 57 minuuttia, kun tyttöjen U19-maajoukkue voitti Unkarissa järjestettävän EM-karsintaturnauksen avausottelussaan Makedonian puhtaasti maalein 5-0 (3-0). Osumat viimeistelivät vastustajan oman maalin lisäksi Roosa Tuominen (2), Oona Siren ja Ruusa Portaankorva.

Suomi kohtaa seuraavaksi lauantaina Moldovan sekä tiistaina Unkarin. Turnauksen ykkönen ja kakkonen etenevät keväällä pelattavaan jatkokarsintaan, johon pääsevät lisäksi kahdentoista karsintalohkon kaksi parasta kolmosta. 

PK-35 onnittelee Tiiaa, Kaisaa ja Elli-Nooraa hienoista voitoista sekä toivottaa heille erinomaista turnausten jatkoa!