Onnittelut Johanna Toivoselle!

PK-35:n 05-06-tyttöjen joukkueenjohtaja Johanna Toivonen on valittu seurassa lokakuun Kuukauden vapaaehtoiseksi. Hän saa aiemmin valittujen tavoin palkinnoksi Intersport Puhoksen lahjakortin.

Toivonen, 43, liittyi punamustien toimintaan reilut kaksi vuotta sitten, kun hänen kaksi lastaan halusivat alkaa pelata jalkapalloa. Nollavitosten ja -kutosten aiempi joukkueenjohtaja lopetti pian tämän jälkeen tehtävänsä, joten Johanna hyppäsi mukaan lennosta, jotta joukkue ei olisi joutunut vaikeuksiin.   

- Aloitin nämä hommat tietämättä juuri mitään itse futiksesta. Lapseni olivat aiemmin osallistuneet seuran Minifutikseen, pitivät sen jäkeen taukoa, kunnes innostuivat taas oma-aloitteisesti ja halusivat mukaan toimintaan, Johanna sanoo.

- Joukkueenjohtajana on kivointa, että saa tutustua pelaajiin. Ryhmään on liittynyt näinä vuosina runsaasti uusia tyttöjä, joista osa on tuonut kavereita mukanaan. Tulee hyvä fiilis, kun näkee pelaajien viihtyvän.

05-06-tytöt ovat jo sen ikäisiä, ettei joukkueenjohtajan tarvitse enää olla paljon yhteydessä vanhempien suuntaan. Asiat voi hoitaa suoraan pelaajien kanssa, mikä opettaa ja kasvattaa heitä kantamaan vastuuta. Johanna kokee, että kommunikaatio joukkueen ja pelaajien välillä toimii mainiosti.

Joukkueenjohtajan työtä helpottaa, että seura tukee ja auttaa aina tarvittaessa. Johannan mielestä joukkueella on pääsääntöisesti ollut tosi hyvät valmentajat, jotka ovat myös saaneet työrauhan.

- Vaikka seuran tuki on koko ajan lähellä, itselleni on ollut yllätys, kuinka paljon juniorijoukkueen toiminta pyörii lopulta vapaaehtoisten vanhempien varassa. Pidin tehtävääni alun perin velvollisuutena, mutta nykyään koen jääväni jostakin tärkeästä paitsi, jos joudun olemaan poissa peleistä. Tuntuu kuin joukkueessa olisi yhdeksäntoista omaa lastani.

Johanna vakuuttaa olevansa valmis jatkamaan joukkueenjohtajana, jos saa pelaajien vanhemmilta tarvittavan tuen. 05-06-tyttöjen on ensi vuonna tarkoitus osallistua ainakin yhteen matkaturnaukseen, jotta joukkue pääsee vähäksi aikaa yhdessä pois tutusta ympäristöstään.   

- Haluan lopuksi kiittää seuraa ja kaikkia peekoolaisia hyvästä yhteistyöstä!

PK-35 onnittelee Johanna Toivosta valinnasta Kuukauden vapaaehtoiseksi ja toivottaa hänelle lisää antoisia hetkiä futiksen parissa!