Menu

Jalkapallokarnevaali Pihlajamäen sydämessä, Pohjois-Helsingissä

Pihlajamäessä ala-asteen ja Helsingin Uuden Yhteiskoulun viereen kokoontuu viikoittain satoja ihmisiä juhlimaan, laulamaan ja nauttimaan Pihlajamäen ylpeyden PK-35:n kotiotteluista.

Algeco Areena sijaitsee Rapakiventien ja Lucina Hagmanin kujan taitekohdassa, Rapakivenpuiston vieressä. Pienehkö, mutta intensiivinen areena vetää puoleensa jalkapallosta kiinnostuneita henkilöitä viikoittain useita satoja, joskus jopa tuhansia.

Miksi?

PK-35:n miesten ja naisten edustusjoukkueet pelaavat siellä kotiottelunsa. Ihmiset tulevat ottelutapahtumiin tapaamaan ystäviä ja nauttimaan kesäilloista. Pallokerhon kioskin antimista voikin puolestaan hemmotella itseään vaikkapa makkaralla tai virvokkeilla, myös metrilakut on tuotu myyntiin ajatellen pienimpiä ja isompia herkkusuita.

Miten voisi kokemuksen jalkapallo-ottelusta viedä vielä pidemmälle?

Sen mahdollistaa VIP-paketti. Miesten otteluita ennen on mahdollista ostaa portilta 35 Euron arvoinen VIP-lippu. Lippu oikeuttaa sisäänpääsyn otteluun ja pääsee viemään ottelusta nauttimisen vieläkin pidemmälle. Ennen ottelua pääsee nauttimaan lämpimästä ruuasta, jotka ovatkin saaneet paljon kehua VIP-asiakkailta.

– Nämä ruuat eivät koskaan petä, perinteistä kotiruokaa thaimaalaisella vivahteella, kertoo nimettömänä pysyttelevä VIP-asiakas.

VIP-pakettiin kuuluu myös mahdollisuus osallistua ottelun lopputulos veikkaukseen, mistä on mahdollista voittaa lahjakortteja osumalla oikein. Ennen peliä on mahdollista tavata seuralegendoja ja päästä näkemään pelaajahaastattelut sisätiloissa.

VIP-asiakkaille, onkin luotu erillinen sisätila, mistä on isot ikkunat kentälle, joten pelin seuraaminen sieltä onnistuu myös. VIP-tilaan mahtuu mukavasti 30 henkilöä. VIP-palveluista huolehtii kehuttu Siljamäki Palvelut Oy.

Asiakkaille on myös mahdollista ostaa kausikortti, mikä sisältää kaikkiin otteluihin VIP-jäsenyyden, lippuja myy tiketti: https://www.tiketti.fi/pk-35-inter-kausikortit-ja-liput-algeco-areena-helsinki-lippuja/100610

Jututin aurinkoisessa säässä katsomoon tulleita jalkapallon ystäviä naisten Kansallisen Liigan ottelussa PK-35 – KuPS 3.5.2024

Nuorehko Lyana Malone on saapunut katsomaan Kansallista Liigaa ensimmäistä kertaa. Ottelutapahtuman tunnelmaa neiti kuvailee näin:

– Tosi kiva, tunnelmallinen

Kysyin myös mitä hän kaipaisi vielä ottelutapahtumaan?

– En oikeastaan mitään, täällä on kaikkea

Valtteri Miettinen on puolestaan tuttu näky naisten peleissä ja hän kehuukin nuorten tuomaa panosta kannatuskulttuuriin. Ottelut toimivat myös tasapainottavana elementtinä arjen kiireisiin.

– Nuoret tuovat hyvää tunnelmaa otteluihin. Nautin pelistä ja pääsen samalla rentoutumaan.

Myös Osmo Sonninen on tuttu näky katsomossa. Molemmat tämänvuotisista otteluista onkin jo kokemuspankissa ja lisää varmasti tulee kauden edetessä. Ottelutapahtuma saa myös herralta kiitosta.

– Tänä vuonna molemmat naisten pelit on tullut nähtyä, käyn useasti peleissä. Puitteet huomioiden, tunnelma on oikein hyvä. En oikein tiedä miten tätä kehittäisi.

Olli-Oskari Jaakkola on satunnaiskävijä otteluissa, siitä huolimatta hän tuntee olonsa aina tervetulleeksi Pihlajamäkeen. Toisinaan jopa tuntuu, että tuttavia on niin paljon ettei kaikkien kanssa kerkeä vaihtaa kuulumisia.

– Käyn otteluissa pari kolme kertaa vuodessa. Tunnelma otteluissa on hyvin kotoisa. Paljon täällä näkyy tuttuja joiden kanssa rupatella.

PK-35:n miehet kohtaa seuraavassa kotiottelussa tiistaina 11.6. klo. 18.30 Järvenpään Palloseuran ja naiset Ilveksen 15.6. klo. 16.00. Tervetuloa otteluihin kannustamaan Pallokerho voittoihin!

 

Kuvat: Teemu Levänen, Jani Rinkinen, @aaltosportsphoto

Teksti: Jani Rinkinen

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap