Menu

JIPPO ja PK-35 tasasivat pisteet

JIPPO ja PK-35 kohtasivat toisensa Mehtimäen tekonurmikentällä lauantaina. Tasapeliin päättynyttä ottelua JIPPO hallitsi avausjaksolla, mutta Punamustien vahva toisen jakson esitys antoi vieraille avaimet aina voittoon asti. 1-1-lopputulosta ja pistejakoa voi kuitenkin pitää lopulta varsin loogisena lopputuloksena, ottaen huomioon kamppailun tapahtumat.

JIPPO hallitsi kokonaisuudessaan ottelun avausjaksoa, ja joukkue sai luotua varsinkin kulmapotkuista muutamat vaaralliset hässäkät boksiin. JIPPO:n Aake Yletyinen oli hyvällä pelipäällä oikealla laidallaan, ja hän pääsi kertaalleen testaamaan Felix Ferahyanin torjuntavirettä, mutta Felix venyi hyvään torjuntaan. JIPPO:n paine palkitaan 37. minuutilla, kun Janne Partasen tarkka keskitys löysi boksista aivan liian vapaaksi jääneen Santeri Saarenkunnaksen, ja hänen puskulleen ei Ferahyan maalillaan voinut mitään. 

Punamustien avausnelivitosen vaarallisin paikka syntyi kulman jälkitilanteesta jakson puolen välin tienoilla, kun Yassin Adam pääsi kokeilemaan, mutta hänen kutinsa meni ohi maalin ja takatolpalla JIPPO-puolustus onnistui tilanteen putsaamaan.

Jos avausjakso oli kokonaisuudessaan kotijoukkueen, PK hyökkäsi terävällä jalalla jälkimmäiselle kolmevarttiselle, ja tasoitusmaali näkikin päivänvalon jo suht nopeasti. 53. minuutilla Tommi Tainion lähettämä keskitys jäi elämään boksiin Nuutti Tykkyläisen epäonnistuneen purun jälkeen. Toshiki Makimoton yrityksen Pyry Piirainen maalillaan vielä koppaa, mutta jatkopallon ampuu Shunta Uchiyama varmuudella maalin kattoon. Shuntalle ensimmäinen maali PK-paidassa!

PK jatkoi painettaan, ja vartti tasoitusmaalista, johto-osuma oli erittäin lähellä. Tommi Tainio laittoi laatupallon boksiin sivuvaparista, ja Ayuub Abdi pääsi jatkamaan, mutta Jupin jatko lähietäisyydeltä osui ainoastaan tolppaan, ja JIPPO selvisi tilanteesta säikähdyksellä. JIPPO:n toisen jakson paras sauma tuli heti seuraavasta hyökkäyksestä. Nopean hyökkäyksen jälkeen Yoshiaki Kikuchin nosto löysi takatolpalta Toni Tahvanaisen, mutta kokenut hyökkääjä ei onnistunut pienestä kulmasta ohjaamaan palloa maaliin.

Viisi minuuttia ennen loppua PK loi Yassin Adamin kautta vasemmalta hyvän maalipaikan Toshiki Makimotolle, mutta japanilaisen laukaus osui jälleen tolppaan. Irtopallosta Adam tälläsi pallon vielä sivuverkkoon, mutta hän oli tilanteessa jo paitsion puolella. Vielä lisäajalla vieraat loi yhden maalipaikan sivuvaparista, kun Shunta Uchiyama pääsi puskemaan etualueelta Ayuub Abdin sivuvapariin, mutta japanilaisen pusku meni niukasti ohi maalin.

Kamppailu päättyi lopulta 1-1-lukemiin. Pelin kuvan kannalta tulos oli varsin oikeutettu, mutta bussiin poistui siitä huolimatta harmistunut PK-lauma. Maalipaikat täyteen pistepottiin oli, mutta tällä erää viimeinen silaus jäi puuttumaan.

Kommentit

PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi paketoi ottelun seuraavin sanoin.

– JIPPO oli pelin alussa hieman vaarallisempi ja haimme vähän askelmerkkejä pallottomana, mutta aika nopeasti käännettiin peliä kontrolliin kun päästiin palloon kiinni. Edettiin etenkin oikealta monesti laadukkaasti, vähän jäi toivomisen varaa murtautumisvaiheen toiminnassa.

– Maali tuli todella ilkeään kohtaan, meillä oli suhteellisen vahva jakso meneillään, jonka keskellä JIPPO rokotti aivan liian helposti aikalailla tyhjistä. Jouduimme myös pelaamaan kyseisessä tilanteessa vajaalla, kun Xhevdet Gelan pohje leipoi kiinni, joten epäonneakin oli matkassa.

– Tiesimme, että pystymme kääntämään pelin 45 minuutin aikana. Toinen puoliaika olikin meiltä huomattavasti ehjempi ja yhtenäisempi. Olen tyytyväinen meidän tekemiseen pääsääntöisesti toisella puoliajalla.

– Saimme paremmin paineen palloon ja sitä kautta myös rikottua JIPPO:n pelaamista aika paljon. JIPPO alkoi myös väsymään meitä enemmän. Lopulta meillä oli kolme huippupaikkaa ratkaista ottelu, mutta pallo saatiin kahdesti vain tolppaan ja yliajalla Shuntan avopaikan pusku meni vain hiuksenhienosti ohi. Välillä voittamisen ja pisteen ero on minimaalinen.

PK-35 Kokoonpano

Felix Ferahyan – Samuel Vuohtoniemi (75’ Eero Karjalainen), Tomi Kurvinen, Alieu Ceesay, Shunta Uchiyama – Tommi Tainio (88’ Richartd Florent), Xhevdet Gela (43’ Ayuub Abdi) – Mustafa Beyai (88’ Ngabo Ndaziramiye), Oskari Kekkonen (75’ Niklas Jokiniemi), Toshiki Makimoto – Yassin Adam. 

 

PK-35:n ottelut jatkuvat maanantaina 5. kesäkuuta, kun joukkue matkustaa Keravalle PKKU:n vieraaksi. Seuraava kotiottelu on edessä lauantaina 17. kesäkuuta, kun Atlantis FC/Akatemia saapuu Pihlikseen. Liput kotimatseihin Tiketistä.

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap