Menu

JIPPO käytti miesylivoimansa hyväkseen 

Punamustien toinen hyvin pitkä vierasreissu parin päivän sisään oli edessä torstaina, kun joukkue oli tehnyt reissun susirajan taakse Joensuuhun.

JIPPO – PK-35 1-0 (0-0)
86′ Nuutti Tykkyläinen

Kamppailu Joensuussa alkoi JIPPO:n kannalta vahvasti ja Niklas Haataja sai heti 2. minuutilla kulman jälkitilanteesta huippupaikan, mutta viimeistely ei Haatajalta onnistunut, vaan hän laukoi pallon taivaantuuliin. Muuten lähes koko avausjakso oli melko turvallista pelaamista kummassakin päässä, suurempia riskejä ei otettu. PK-toppari Frankline Okoye jouduttiin ottamaan penkin puolelle jo ottelun 20. minuutilla loukkaantumisen takia. JIPPO hallitsi enimmäkseen palloa, mutta joensuulaiset eivät saaneet sillä mitään erikoista aikaiseksi.

43. minuutilla nähtiin koko ottelun muuttanut tilanne, kun JIPPO pääsi nopeaan vastaiskuun PK:n hyökkäyspään rajaheiton jälkeen. Anton Eerola laittoi Terrence Smithiä vauhtiin, Ville Viljala tuli vastaan maaliltaan, mutta ei aivan ehtinyt palloon ennen Smithiä, vaan hän kaatoi JIPPO-hyökkääjän ja punainen kortti tilanteesta oli selviö. Punamustat joutuivat suorittamaan täten jo toisen pelaajavaihtonsa, kun Hiroki Nekado tuli pois kakkosveskari Anwar Abdin tieltä. Avausjakson lopun PK onnistui hoitamaan hyvin, mutta edessä oli vielä varmasti pitkä toinen nelivitonen.

Toisen nelivitosen peli oli selvä. PK puolusti tiiviisti muodossa, jota JIPPO yritti rikkoa pallonhallinnallaan. Punamustien puolustus toimi aika hyvin, muutamia kertoja JIPPO pääsi pallon kanssa boksiin, mutta suurimmilta osin kotijoukkue tyytyi palloa pitelemään muodon ulkopuolella. PK sai myös pallon kanssa temmeltää jonkin verran, mutta harvalukuisina tulleet hyökkäykset tyrehtyivät usein ennen maalipaikkaa. JIPPO sai jonkin verran laukauksia, mutta lähes poikkeuksetta vedot liitelivät yli ja ohi Anwar Abdin maalin.

86. minuutilla JIPPO sai riiston, kun Joao Costa menetti pallon noin 30 metriä PK:n maalista. Nuutti Tykkyläinen löydettiin nopeasti vasemmalta laidalta vapaana, ja ex- PK-pelaaja takoi pallon täysiä etunurkasta ohi Anwar Abdin. PK:n tasoitus oli enemmän kuin lähellä heti seuraavasta hyökkäyksestä, kun kulman jälkitilanteesta pääsi Jasper Pikkuhookana kokeilemaan, mutta miehen kuti kilpistyi ylärimaan.

JIPPO kontrolloi Pikkuhookanan lähentelyn jälkeen ottelun lopun hyvin ja joensuulaiset nousivat voitolla sarjakärkeen.

PK-35:n Daniel Rantanen oli luonnollisesti taiston päätyttyä hyvin pettynyt.

– Todella kirpeältä tuntuu tällä hetkellä. Meille tuli kaksi nukahdusta tänään, avausjaksolla punainen ja toisella puoliajalla päästetty maali keskialueen menetyksestä. Muuten tehtiin saamarin kova duuni tänään. Kolmas kerta putkeen, kun menetämme pisteitä viimeisen kympin aikana, kyllä se tuntuu ihan perkeleen pahalta.

– Miehen vajaalla pitää tehdä erityisen paljon töitä ja sitä me tänään tehtiin, huilaamaan ehtii paluubussissa. Meillä on niin hyvä joukkue, että kyllä näiden tuloksien pitää jossain vaiheessa lähteä kääntymään meidän eduksi, kun jatkamme tämän päivän kaltaista työntekoa. Sitä otetaan mukaan maanantaiksi.

PK-35:n Ykkösliigakausi jatkuu kotona tulevana maanantaina 27. toukokuuta, kun SalPa saapuu Pihlikseen. Tervetuloa! 

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap