Menu

Joensuusta hakemaan paluuta voittokantaan

PK-35:n joukkue saa tehdä muutaman päivän sisään pitkiä matkoja halki alkukesäisen Suomen. Sunnuntain Pietarsaaren reissulta ei tuliaisia ollut kotiin tuomisiksi, mutta uudestaan pistejahtiin lähdetään torstaina Joensuussa. Kello 18:30 käynnistyvää JIPPO-vierasottelua voi seurata Ruutu+ -palvelusta.

Sunnuntai-iltana PK oli hetken aikaa kiinni kauden toisessa voitossaan, mutta lopulta FF Jaro käänsi kamppailun edukseen lyhyen ajan sisään tulleilla kahdella osumalla. Pietarsaaren heikkokuntoisella nurmikentällä PK oli ottelun alkua ja loppua lukuun ottamatta hieman hallitsevampi osapuoli, mutta luonnollisesti lopputulos ei joukkuetta tyydyttänyt. PK:n vahvuus näkyi kamppailupelaamisessa, kun 57% kaikista ottelun kaksinkamppailuista meni PK:n eduksi. Päävalmentaja Kim Raimi oli pettytynyt, että tulosta vieraskentältä ei saatu.

– Lähdettiin hakemaan tulosta Pietarsaaresta todella suoraviivaisella sapluunalla ja pelaajat tekivät asioita sitoutuneesti juuri niin kuin haluttiin. Saatiin vähän isompi lineup sisään, oltiin ihan kaikissa kaksinkamppailuissa fyysistä Jaroa edellä koko ottelu sekä silmämääräisesti että ihan puhtaasti tilastojen mukaan.

Kauden alussa PK:n heikot hetket ovat osuneet ensimmäisten minuuttien ja viimeisten minuuttien ajalle. Ensimmäisen vartin ajalta PK:n maaliero on 1-3 ja viimeisen kympin ajalta 1-5. Tuon välissä olleen ajan PK on onnistunut voittamaan 6-4-maalein, mutta sillä ei tieteenkään tässä tapauksessa niin suurta merkitystä ole. Viimeisen kympin aikana Punamustat ovat menettäneet jo seitsemän pistettä ja kaksi viimeistä ottelua ovat päättyneet katkeralla tavalla juuri tämän aikana. Raimi kertoo, että tämä asia on huomioitu joukkueessa.

– Totta kai koko ajan teemme töitä sen eteen, että viimeiset 10 minuuttiset käännetään positiiviseksi. Ollaan nyt tiputettu sinne aika paljon pisteitä ja se on varmasti osittain henkistä, mutta siellä on myös tiettyjä asioita mitä voimme tehdä vielä aktiivisemmin kumpaankin suuntaan, jotta saamme konkreettisen palkinnon päätösvihellyksen jälkeen.

PK-joukkueen arki on hyvin kiireistä tällä hetkellä, jengi palasi Pietarsaaresta kotiin maanantaipäivän aikana ja uuden reissun aloittamiseen menee vain noin 48 tuntia. Keskiviikkona joukkue harjoittelee Pihliksessä, jonka jälkeen laitetaan bussin nokka kohti Joensuuta ja aloitetaan täysi valmistautuminen torstai-illan taisteluun pisteistä.

– Oma energia keskitetään asioihin joihin pystymme itse vaikuttamaan. Näiden pelien välissä isoin keskittyminen on luonnollisesti palautumisessa. Olen todella tyytyväinen siihen sitoutuneisuuteen ja positiivisuuteen mikä joukkueessa vallitsi Pietarsaaressa, sitä lähdemme jatkamaan myös Joensuuhun, vaikka välillä tuleekin lunta tupaan niin usko joukkueeseen on edelleen todella vahva.

Torstai-illan isäntä JIPPO on ollut sarjan suurin yllättäjä alkukauden aikana. Joensuulaiset ovat sarjan ainoa tappioton joukkue, kun seitsemästä ottelusta pistepussi on karttunut viidellä voitolla ja kahdella tasapelillä. JIPPO:n liian kovaksi ovat vuorollaan todenneet Joensuussa KTP, FF Jaro sekä viimeksi lauantaina Käpylän Pallo. Vieraista Iloiset Peli-Pojat ovat hakeneet täydet pistepotit Salosta ja Järvenpäästä selkein lukemin. Kauden tasapelit ovat tulleet vieraissa MP:tä ja kotona SJK Akatemiaa vastaan.

Teemu Hallikaisen valmentamaa joukkue on pitälti PK-leirille tuttu jo viime kaudelta. Joukkueen luottopilareihin kuuluvat edelleen muun muassa ykkösveskari Pyry Piirainen, japanilaiset Yoshiaki Kikuchi ja Junnosoke Watanabe, ex-PK Nuutti Tykkyläinen sekä hyökkäyspään target-kohde Anton Eerola. Lisäksi joukkueeseen on tuotu sisään muutamia sopivia täsmävahvistuksia muun muassa Roope Huhtalan, Lassi Forssin sekä Yusei Ohashin muodossa. 

Viime kaudella joukkueet pelasivat todella tasaisia keskinäisiä otteluita yhteensä neljä kappaletta, näitä nyt on varmaan suht turha sen enempää kuitenkaan enää tässä vaiheessa muistella. Neljä tasuria, kauden viimeinen peli, Ykkösliigan nousukarsinnan toinen osaottelu, jatkoaika, Yassin Adam.. Tuttu juttu, mikä iltapäivä se olikaan Mehtimäellä silloin!

PK-joukkue on muuttunut huomattavasti JIPPO:n vastaavaa enemmän, mutta päävalmentaja-Raimi kyllä tietää mitä on luvassa.

– JIPPO on meille jo viime kaudelta tuttu joukkue, tiedetään isossa kuvassa mitä sieltä tulee vastaan ja ollaan valmiita siihen torstaina!

Info

JIPPO – PK-35
To 23.5. klo 18:30
Mehtimäen tekonurmi

C’MON PK!

psst. PK jatkaa taisteluaan kotona tulevana maanantaina, nähdään silloin!

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap