Menu

Joukkueenrakennus käyntiin – Shunta Uchiyama jatkaa Pihliksessä!

PK-35 on solminut kautta 2024 koskien ensimmäisen pelaajasopimuksen. Loukkaantumisista huolimatta Punamustien päättyneen kauden kokoonpanossa aivan ehdottomassa luottoroolissa pelannut Shunta Uchiyama on solminut PK-35:n kanssa kauden 2024 kattavan sopimuksen.

26-vuotias Shunta Uchiyama pelasi päättyneen kauden aikana PK:n riveissä 13 ottelua, joissa syntyi komeasti kuusi täysosumaa (tilastoissa toukokuun JIPPO-ottelun maali on merkitty virheellisesti Toshiki Makimotolle). 169-senttinen kuntoihme ihme iski Kakkosen otteluissa neljä osumaa ja vielä Ykkösliigakarsinnoissa syntyi kaksi täysosumaa. Välierässä Uchiyama iski pallon ex-seuransa EPS:n verkkoon ja Joensuussa japanilainen iski uskomattoman ottelun alkutahdit vieden PK:n 1-0-johtoon.

– “Finaali” JIPPO:a vastaan, ja varsinkin viimeinen ottelu Joensuussa, oli hienoa kokea tämän joukkueen kanssa. Se ei ollut helppo ottelu, mutta kertoi meistä joukkueena paljon, että pystyimme sen hoitamaan, Uchiyama kertoi reilu viikko uskomattoman JIPPO-ottelun jälkeen. 

Manageri-Jarkko Siikava ja Uchiyama pääsivät nopeasti sopuun ensi kauden sopimuksesta nousun varmistumisen jälkeen. Kummallakin osapuolella oli vahva halu jatkon tekemiseen, ja jatkosopimus syntyikin nopeasti, josta Uchiyama oli luonnollisesti ilonen.

– Kun nousumme Ykkösliigaan varmistui, oli selvää, että haluan jatkaa täällä. Minulla on korkeat tavoitteet urani suhteen, ja PK:ssa Ykkösliigassa pelaaminen on tähän hetkeen itselleni juuri sopiva askel. 

– Päättynyt kausi oli upea. Meillä oli hieno joukkue, joka puhalsi vahvasti yhteen hiileen koko kauden ajan. Toivottavasti tilanne on sama myös ensi kaudella. 

Ensimmäisellä PK-kaudellaan Uchiyama pelasi suurilta osin hänelle ominaisella oikean pakin paikalla, mutta kauden loppupuolella japanilainen nähtiin myös keskikentällä hyökkäävässä roolissa. Uchiyama kertoi, että laitapuolustajan paikka hänelle kaikkein ominaisin, mutta hän näkee sen vahvuutena, että pystyy pelaamaan muillakin pelipaikoilla.

Kauden päättäneessä JIPPO-ottelussa Uchiyama pelasi hänelle tuntemattomammalla pelipaikalla alempana keskikenttänä, kun Richard Florent joutui jäämään pelistä pois lämmittelyiden aikana. Pelipaikka ei kuitenkaan Uchiyaman pelaamiseen vaikuttanut, vaan muun muassa Kim Raimi kehui Uchiyamaa ottelun parhaaksi pelaajaksi, ja tähän näkemykseen voi varmasti moni muukin ottelun nähnyt henkilö yhtyä. Japanilainen pelasi todella vahvan 120:n minuutin kamppailun PK:n keskialueella. 

– Koin JIPPO-ottelussa, että minun pitää olla joka paikassa, koska en pelannut itselleni kovinkaan tutulla pelipaikalla. Sillä tavoin pystyin auttamaan joukkuetta parhaiten, että teen töitä entistäkin enemmän. Oli hienoa päästä tekemään maali, ja oli mahtavaa saada meidän kannattajille ja koko PK-perheelle varmasti ikimuistoinen päätös kaudelle.

Todella kovan työmoraalin omaavan Uchiyaman tausta jalkapallon parista on hyvin samankaltainen, mitä monen muunkin Suomeen saapuneen japanilaispelaajan. Hän asui yliopistovuosiin asti kotikaupungissaan Hokkaidossa, ja lukioaikanaan Shunta pelasi Hokkaido Otani Muroran High Schoolissa. Uchiyama aloitti yliopistossa vuonna 2016, jolloin hän muutti Japanin 3. suurimpaan kaupunkiin Nagoyaan, jossa Uchiyama aloitti opiskelut sekä jatkoi pelaamistaan Aichi Gakuin Universityssa. Yliopistovuosiensa jälkeen Uchiyama oli Japanissa Fukuyama City FC:n sekä Kamakura International FC:n mukana, ennen kuin hän saapui Suomeen alkuvuodesta 2022.

Uchiyama nousi Kakkosen eliittipelaajien joukkoon heti ensimmäisellä kaudellaan Kakkosessa, kun hän pelasi EPS:n riveissä 18 ottelua alusta loppuun. PK-valmennus huomasi monen muun seuran tavoin Uchiyaman vahvat otteet EPS-paidassa, ja neuvotteluiden jälkeen viime helmikuussa Uchiyama saapui Pihlajamäkeen. Uchiyaman osalta Kakkonen on nyt niin sanotusti pelattu läpi, joten pelaaminen Ykkösliigassa on varsin luonnollinen seuraava askel.

– Koko ajan tavoitteenani Suomessa on ollut päästä pelaamaan Ykkösliigassa (ent. Ykkönen), joten nyt kun se tapahtuu olen totta kai hyvin onnellinen. Meillä tulee varmasti olemaan nousijajoukkueena paljon töitä tehtävänä, mutta odotan innoissani tulevaa.

Päättyneellä kaudella Uchiyamaa kiusasivat loukaantumiset, jotka jättivät miehen pelit turhan vähiin.

– Loukkaantumiset jo ennen kauden alkua sekä kesällä olivat ikäviä. Se oli hankalaa, kun en päässyt auttamaan joukkuetta. Tiesin kuitenkin koko ajan, että syksyllä on edessä kauden tärkeimmät pelit, joten en luovuttanut missään vaiheessa, vaan pidin huolen, että olen silloin hyvässä iskussa. Täytyy kiittää myös joukkuekavereita ja staffia siitä tuesta, jota sain loukkaantuneena. He tsemppasivat minua kuntoutumaan, ja uskoivat minuun. Se auttoi henkisesti todella paljon.

Tavoitimme Uchiyaman maanantaina puhelinhaastatteluun pakkaushommien keskeltä, nimittäin mies lähti takaisin kotimaahansa Japaniin tiistaina. Uchiyama palaa Helsinkiin ja liittyy PK:n harjoitusrinkiin tammikuussa. 

– Totta kai olen hyvin innoissani, että pääsen takaisin kotiin! Ensimmäiseksi haluan levätä ja tavata pitkästä aikaa läheisiäni. Myös japanilaista ruokaa on ollut ikävä, joten ehdottomasti odotan myös sitä. Tällä kertaa on eri tavalla levollinen olo mennä kotiin, kun nyt minulla on sopimus ja joukkue täällä valmiina. Nähdään jälleen ensi vuoden puolella!

 

Uchiyaman terveiset PK-35:n kannattajille:

PK-35 sopimuspelaajat kaudelle 2024:
Shunta Uchiyama

 

Sopimuskuvaan käytetyt kuvat: Kalevi Hämäläinen

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap