Menu

Juuso Tamminen sopimukseen edustuksen kanssa!

PK-35:n toinen maalivahti alkavalle kaudelle on PK-35:n omista junioreista edustuksen mukaan nouseva Juuso Tamminen. 18-vuotias veräjänvartija on iloinen sopimuksesta syntymisestä.

– Viime vuosina olen monesti ollut mukana edarin treeneissä, jos on veskaria kaivattu. Nyt todella innokkain mielin hyppään mukaan ns. virallisesti jengin mukaan.

Tamminen pelasi viime kaudella 14 ottelua Punamustien ASM-joukkueen maalilla. 

– Oli omalta osalta tärkeää viime kaudella saada hyvin minuutteja, mutta ikävä kyllä joukkueena emme onnistuneet hyvin. Vastuu ja peliminuutit olivat kuitenkin henkilökohtaisesti tärkeitä.

PK-35:tä nappuloista asti edustanut Tamminen tuntee seuran hyvin ja hän on ollut tyytyväinen seuran tarjoamaan putkeen mikä on tuonut hänet nappuloista aina edustuksen sopimuspelaajaksi.

– PK on mahtava seura, ikinä ei ole minulla ollut mitään ongelmia yhdessäkään joukkueessa, meillä on ollut hyvät valmentajat ja keskittyminen on ollut helppo pitää futiksessa. Minulle tämä on iso asia, että olen päässyt tässä seurassa etenemään aina nappuloista edustuksen sopimuspelaajaksi. 

Tamminen on nauttinut ensimmäisistä viikoista uudella harjoituskaudella. Nuori mies näkee myös, että uusi maalivahtivalmentaja Tomi Maanoja pystyy auttamaan häntä eteenpäin.

– On ollut hyvät ensimmäiset viikot. Tuntuu, että uudet kasvot ja myös me nuoret pelaajat olemme päässeet hyvin mukaan toimintaan ja jengi on ollut hyvällä jalalla kentällä. Meillä on myös täysin uudet kaverit maalivahtipuolella, mutta sielläkin kaikki on käynnistynyt hyvin.

– Tomi on osannut heti ensimmäisistä harjoituksista alkaen auttaa minua ja hän on tuonut myös erilaista silmää veskarina toimimiseen, mitä aikaisemmin olen saanut. 

Tamminen tietää, että tulevalla kaudella Ykkösessä pelipaikan valtaaminen on hänelle hyvin hankalaa, mutta mies on silti valmis taisteluun.

– Tällä kaudella on tärkeää päästä treenaamaan hyvin miesten kanssa, jota kautta saan varmasti valmiutta myös paremmaksi miesten peleissä pelaamisen. Jos peliaikaa Ykkösessä ei tule, niin toivottavasti saisin siitä hieman muualta esimerkiksi A-junioreista tai Nelosesta. 

Tamminen kertoo myös, millaisena maalivahtina hän itsensä näkee.

– En ole maalivahtina sieltä pisimmästä päästä, mutta toisaalta koen, että minulta löytyy ihan hyvä ponnistusvoima. Olen terävä lähitorjuja sekä pystyn pelaamaan hyvin jalalla, ja laittamaan lyhyempiä ja pidempiä syöttöjä laadukkaasti. 

”Juuso on todella kova tekemään töitä”

PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi kommentoi Tammisen sopimusta seuraavasti.

– Juuso on itselleni ja varmasti koko PK-yhteisölle tuttu pelaaja vietettyään koko juniori-ikänsä punamustassa paidassa aina kesäleireistä lähtien. Juuso on toiminut 2003-syntyneiden juniorijoukkueen kapteenina monta vuotta ja on todella kova tekemään töitä kehityksensä eteen.

– Koen, että tämä oli oikea ja hyvä hetki nostaa Juuso mukaan joukkueen vahvuuteen. Lähtökohtaisesti ensisijainen tarkoitus on pystyä luomaan Juusolle jokapäiväiseen tekemiseen ympäristö, joka edesauttaa Juuson kasvamista pelaajana kohti omaa maksimia ja omia tavoitteita. Viime kauden maalivahtivalmentajamme Heikki Kärkkäinen on tehnyt erinomaista työtä monta vuotta Juuson sekä Joni Niemen kanssa. Uskon vahvasti, että uusi maalivahtivalmentajamme Tomi Maanoja tuo myös kehittymisen näkökulmasta oman lusikkansa mukaan soppaan.

– 2003-ikäluokan esiinmarssissa on mielestäni tärkeä viesti koko seurayhteisölle. Nuorille on pyrittävä takaamaan reilu, mutta samalla tarpeeksi vaativa, terve, turvallinen ja pitkäjänteinen ympäristö kehittymiselle, jolloin voimme jatkossakin haaveilla omien juniorien nostamisesta edustusjoukkueeseen.

 

Punamustien maalivahtiosasto täydentyy huomenna vielä kolmannella nimellä.. Kannattaa pysyä kuulolla!

 

PK-35:n sopimuspelaajat kaudelle 2022:

Otso Knuuttila (mv)
Juuso Tamminen (mv)

Yassin Adam
Jonathan Muzinga
Tommi Tainio
Patrick Aaltonen
Romy Nevalainen
Arttu Auranen
Matias Hänninen
Tomi Kurvinen
Nuutti Tykkyläinen
Noah Kaijasilta
Muslim Markhiyev
Willem Haapiainen
Viljami Isotalo
Niko Salminen
Ngabo Ndaziramiye

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap