pallopaa.net    

       

Kuvan mahdollinen sisältö: taivas ja ulkoilmaMaaliskuussa korona-arki tuli silmiemme eteen puun takaa ja kahden kuukauden ajan pelaajat joutuivat harjoittelemaan yksin ilman joukkueharjoituksia. Miten omatoimijakso meni, päävalmentaja Jarkko Siikava?

”Jakso meni aika hyvin, vaikka henkisesti se varmasti oli jokaiselle kova paikka. Pelaajat tekivät hyvin hommia treeniohjelmiensa mukaan, osa vähän valvotummin ja osa itsenäisesti.”

PK-35 palasi viime viikolla harjoituksiin pienryhmissä.

”Me harjoitellaan nyt toukokuu kolmessa pienryhmässä koko ajan rasitusta nostaen. Yksi ryhmä koostuu laitapelaajista ja kaksi muuta ryhmää tasaisesti muista pelaajista.”

”Hyvää ja huolellista harjoittelua oli ensimmäinen viikko ja tällä viikolla voidaan hyvin nostaa tehoja. On nähnyt kavereista, että motivaatio on kohdallaan kaikilla.”

Paluu normaaleihin joukkueharjoituksiin tapahtuu 1.kesäkuuta.

Kakkonen pelataan 17 ottelun sarjana

Palloliiton päätös Kakkosen kulusta 2020 tuli viime viikon perjantaina ulos ja sen lopputulos oli seuraava:

- Sarja alkaa 13.6. 
- Pelataan kaikissa kolmessa lohkossa yksinkertainen sarja (11 ottelua) sekä kolme neljän joukkueen alueellista lohkoa kaksinkertaisena sarjana (6 ottelua), yhteensä 17 kierrosta.
- Tavoitteena oleva sarjan päättymispäivä on 31.10.

PK-35 kannatti eri vaihtoehdoista juuri tätä.

”Tuo ottelumäärä on kaikkein sopivin tähän loppukauteen ja se kuormittaa tasaisesti pelaajia tämän vaikean valmistautumisen jälkeen. 22 peliä olisi ilman muuta urheilullisesti paras ratkaisu, koska nämä aluelohkot ovat epätasa-arvoisessa suhteessa toisiinsa. Tässä tilanteessa vastakkain ovat kuitenkin realismi ja ihanne. Tämä on kaikkein varmin tapa saada pelattua sarja läpi ja siksi pidimme tätä parhaimpana vaihtoehtona.”

PK-35:n alueellisessa lohkossa pelaavat JäPS, NJS sekä PKKU.

”Käsittääkseni aluelohko pelataan ensimmäiseksi ja sen perään tämä yksinkertainen sarja. Otteluohjelma on tällä hetkellä joukkueiden toivekierroksella. 22.5. liitossa aletaan tehdä ohjelmaa ja toivottavasti se on sitten julkaistu heti ensi viikolla.”

PK-35:n on tarkoitus pelata kesäkuussa kaksi harjoitusottelua ennen kauden alkua, mutta ajankohdat ja vastustajat eivät vielä ole selvillä. Näistä pyritään ilmoittamaan mahdollisimman nopeasti.

Tämän kauden erikoisuus Liiton sarjoissa on viiden pelaajavaihdon mahdollisuus. Se on jo tuttua PK:lle.

”Viime kausina Kolmosessa oli viisi vaihtoa, joten ollaan siihen totuttu. Tämä helpottaa pelaajien palautumisessa tai tarvittaessa myös lisäämään tempoa ottelun loppupuolella, jos siihen on tarvetta. Tämä on hyvä muutos, mutta vaikutukset peliin tuskin ovat kovinkaan suuret.”

 

Kiitokset Jarkolle kommenteista ajankohtaisiin asioihin liittyen. Futiskausi on kohta jo ovella!

 

 

ps. Jos ette ole vielä kausarikaupoilla käynyt suosittelemme siellä käyntiä pikaisesti. Se on ainoa tapa varmistaa paikkasi Pihliksessä, kun kausi käynnistyy.

Ostoksille: https://www.ilmarix.fi/tietoverkko/isoilmari.nsf/ilmoall?openform&s=n&id=44154AA3BD428C8EC225848E00181AB4