pallopaa.net    

       

Kuva

Reipas oli PK-35:ta parempi 2–1-lukemin kauden avauksessa Lahden Kisapuistossa. Hyvin kaksijakoinen ottelu pelattiin erittäin lämpimässä auringon paisteessa, joka vaikutti luonnollisesti pelin kulkuun poikkeuksellisen valmistautumisjakson jälkeen.

PK:n avauskokoonpano muodostui seuraavasti:

Korkiakoski; Kurvinen, Koskinen, Yacoob, Jurvainen; Tirkkonen, Lepola, Terävä, Korhonen; Ollila; Salmikivi.

Ensimmäinen puoliaika

Ottelu alkoi PK:n pallokontrollilla ja Reipas valui omaan muotoonsa omalle puolustusalueelleen. Kulmapotkuista PK sai muutamia hässäköitä maalille, mutta ilman tulosta. Puolen tunnin kohdalla kulman jälkitilanteessa Marko Koskista revittiin boksissa ja ottelussa oikeutta jakanut Juuso Vuorinen näytti suoraan palloa pilkulle. Pallon taakse asettui Niko Tirkkonen, joka pystyi harhauttamaan maalivahti Joonas Merosen ja sijoitti pallon oikeaan alakulmaan. Hetki maalin jälkeen Joni Korhonen laukoi vaarallisen laukauksen noin 25 metristä, mutta Meronen ulottui komeaan torjuntaan. Reippaalla ei avauspuoliajalla ollut paikan paikkaa ja Korkiakoski sai olla rauhassa omalla maalillaan. Koko puoliajan kuva oli se, että PK piti palloa ja Reipas oli omassa muodossaan tiiviinä.

Toinen puoliaika

Jälkimmäinen nelivitonen alkoi tasaisemmissa merkeissä ja Reipaskin alkoi rohkeammin nostaa omaa hyökkäyslinjaansa. 54.minuutilla PK-35 suoritti ensimmäisen vaihtonsa, kun Juuso Ollila tuli vaihtoon ja Yassin Adam korvasi miehen. Vaihdon myötä Tirkkonen siirtyi keskelle ja Adam otti oman paikkansa oikealta laidalta. Tästä vaihdosta kaksi minuuttia niin Reipas suoritti triplavaihdon ja sai kentälle roppakaupalla lisää vauhtia. Vaihtojen jälkeen pelin painopiste kääntyi vähitellen PK:n puolustusalueelle. 69.minuutilla Ronias Yacoob ei pystynyt jatkamaan peliä ja Vili Roivainen tuli miehen tilalle. Reipas sai luotua kaksi vaarallista kaukolaukauspaikkaa, mutta ensimmäinen todellinen paikka toi tuloksen 74.minuutilla. Toni Korkiakosken epäonnistuneen avauksen jälkeen Roni Rinne pääsi pujahtamaan läpi ja hän viimeisteli pallon varmasti maaliin.

Tasoitusmaalin jälkeen PK suoritti nopeasti tuplavaihdon, kun Ville Salmikivi sekä Jaakko Lepola tulivat pois kentältä. Roope Hammar ja Tony Nyyssölä tulivat mukaan peliin. Aikaisemmin toisella puoliajalla Otto-Pekka Jurvainen nappasi varoituksen pelin viivyttämisestä. OP:n peli päättyi toiseen varoitukseen 82.minuutilla, kun hän rappasi Reippaan pelaajaa takaapäin kesken vastahyökkäyksen. PK joutui pelaamaan loppuminuutit yhden miehen alivoimalla. Niko Tirkkonen otti haltuunsa jo kolmannen pelipaikan ottelussa, kun hän siirtyi OP:n tontille vasemmaksi pakiksi.

PK-35 taisteli kovaa loppuminuutit, mutta ottelun ratkaisu syntyi lisäajan ensimmäisellä minuutilla. Reipas pääsi yllättämään punamustat nopealla rajaheitolla, keskitys löysi Eemeli Virran pään boksista ja Lahden suurlupaus puski ottelun voittomaalin. PK-35 pystyi vielä tämän jälkeen luomaan muutaman erikoistilanteen, mutta niistä ei mitään vaarallisempaa syntynyt. Kauden ensimmäiset pisteet jäivät Lahteen.

”Peli alkoi ihan suunnitelmien mukaan, pidettiin palloa, saatiin luotua muutamia ihan hyviä tilanteita sekä erikoistilannehässäköitä. Oltiin joukkueena aktiivisia sekä totta kai tehtiin maali. Ensimmäinen jakso meni aivan suunnitelmien mukaan. Reipas nosti prässilinjaa ylöspäin toiselle puoliajalle ja otti sinne yhden pelaajan lisää, mutta meidän olisi silti pitänyt selvitä siitä ja löytää ne tyhjät tilat. Meidän liike väheni toisella jaksolla, kun pelaajat vähän hyytyi. Se väsyminen näkyi huonoina ratkaisuina sekä hosumisena kentällä. Ei saatu meidän normaalia pelinavaamista käyntiin oikein millään tavalla ja ei päästy selustaan ollenkaan. Se tasoitusmaali oli harmillinen, koska ei meillä pelillisesti mitään suurempaa hätää ollut, vaikka Reipas palloa pitikin”, kertasi kauden avausta päävalmentaja Jarkko Siikava.

Pelit jatkuvat keskiviikkona, kun Puistolaan vieraaksi saapuu Viikingit. Ottelu alkaa klo 19.