pallopaa.net    

       

Kuva

PK-35:n lyhyt tauko on ohi ja joukkue palaa huomenna jälleen otteluiden pariin. Punamustat matkustaa Tuusulaan, jossa Pallokerho Keski-Uusimaa toimii isäntänä. PK-35 pelasi vahvan heinäkuun. Kolmesta ottelusta joukkue saalisti yhtä monta voittoa maalieron ollessa murskaava 13-0. 

”Kivahan tuommoisen kuukauden jälkeen on lähteä pelaamaan. Meidän pitää muistaa, että aina pystyy parantamaan. Sarjassa on tärkeää pitää tietty rutiinitaso, ei aina tarvitse pelata kauden parasta peliä. Pisteet ratkaisevat ja ainoastaan ne muistetaan kauden lopussa”, kertoi päävalmentaja Jarkko Siikava ottelun alla. 

Vapaan viikonlopun jälkeen joukkue on valmistautunut huolella tulevaa kohti.

”Todella hyvä on ollut meininki treeneissä ja pelaajat ovat tulleet innoissaan mukaan vapaan viikonlopun jälkeen. Meidän nuorisoa oli A-junnujen pelissä mukana tiistaina ja muut ovat saaneet hyvän treeniviikon alle. Kaikki ovat suurin piirtein kunnossa, joten saadaan varmasti vahva joukkue kentälle lauantaiksi.”

Vastustajana Pallokerho Keski-Uusimaa

PK Keski-Uusimaa on perustettu vuonna 2005. Seura perustettiin, koska alueen seurat Keravan Pallo -75 sekä Tuusulan Palloseura halusivat koota motivoituneimmat pelaajat samaan joukkueeseen. PKKU on tunnettu hyvänä kasvattajaseurana ja edustusjoukkue rakentuu vahvasti nuorten pelaajien ympärille. Seuralla on myös yhteistyösopimus FC Lahden kanssa. Veikkausliigajoukkue onkin saanut nauttia seuran kasvatustyöstä mm. Santeri Hostikan ja Teemu Jäntin muodossa. PKKU:lle kausi 2020 on yhdeksäs Kakkosessa. Joukkue tippui sarjasta kauden 2018 päätteeksi, mutta visiitti Kolmosessa oli ranskalainen. Jo viidettä kautta edustusjoukkueen päävalmentajana toimii ex-huippupelaaja Rami Hakanpää. PKKU pelaa kotipelinsä normaalisti Keravalla Kalevan Urheilupuistossa, mutta huominen ottelu pelataan poikkeuksellisesti Tuusulan Urheilupuistossa.

”On tuolla poikkeuksellisella kentällä varmaan jonkin verran merkitystä otteluun. En tiedä kuinka paljon PKKU käyttää treenaamiseen Tuusulaa, mutta onhan Kaleva heidän kotikenttänsä. Toisaalta melko samanlainen miljöö pelaamiseen on molemmissa paikoissa”, kertoi Siikava. 

PK-35:n sekä PKKU:n oli tarkoitus kohdata toisensa talvikauden aikana Winterliigassa, mutta ottelua ei ikinä pelattu korona-virus tilanteen takia. Kesäkuussa käynnistyneessä sarjassa PKKU on pelannut kuusi ottelua keräten yhden voiton, kaksi tasapeliä ja kolme tappiota. Sarjassa joukkue majailee yhdeksännellä sijalla. Edellisessä kotiottelussaan PKKU kärsi 2-5 tappion Honka/Akatemialle ja sen jälkeen joukkue kävi tasaamassa pisteet Klaukkalassa NJS:n vieraana 1-1 lukemin. PK-35:n tavoin PKKU:lla on kahden viikon ottelutauko takana. Pelaajistosta voidaan hyvin nostaa esiin joukkueen kokeneemman kaartin luottomiehet Akseli Haapalainen, Valtteri Homanen sekä kapteeni Joonas Puljujärvi. Joukkueen maalia vartioi HJK:n organisaatiosta täksi kaudeksi Keski-Uudellemaalle siirtynyt Robin Källman. PKKU:lta löytyy hyökkäyspäästä myös kaksi mielenkiintoista 02-ikäluokan pelaajaa. Alkukaudesta kolme maalia iskenyttä Willem Haapiaista sekä kahdesti osunutta Sebastian Kamaraa kannattaa pitää silmällä. 

”PKKU on monipuoleinen joukkue. He pystyvät hyökkäämään nopeasti, mutta myös pitämään palloa. Parhaimmillaan he pystyvät haastamaan kenet vain tässä sarjassa, mutta heillä on tiettyä ailahtelevaisuutta näkynyt otteissa. Nuorelle joukkueelle on tullut peleissä liikaa virheitä, joista tässä sarjassa joutuu maksamaan hintaa”, kertoi Siikava lauantain vastustajasta.

 

Kauden ensimmäinen PKKU:n sekä PK-35:n välinen koitos alkaa Tuusulan Urheilupuistossa lauantaina 1.8. klo 15 alkaen. Suosittelemme tietenkin maakuntamatkailua Tuusulaan, koska jalkapallo on parasta paikan päällä. Mutta jos ette jostain syystä paikalle pääse, PK-35 Miesten Twitterissä luvassa kevyttä live-seurantaa ottelun kulusta.