pallopaa.net    

       

Jututimme PK-35:n nykyistä edustusjoukkuetta pisimpään edustanutta Tony Nyyssölää juhlaottelun alla. PK:n kausi on edennyt hyvillä askelmerkeillä, mutta Tony on päässyt tämän kauden aikana yhteensä vain viidessä ottelussa kentälle.

- Kausihan on mennyt oikein hyvin. Minä ainakin luotan, että me jatkamme tätä hyvää putkea ja hoidamme homma maaliin kunnialla.

- Totta kai itse haluaisin päästä pelaamaan enemmän, mutta meidän joukkueessa on laatua aika paljon. Ei sen takia tarvitse hirveästi ihmetellä, miksei peliaikaa tule niin paljoa. Lisäksi tulokset ovat olleet niin hyviä, joten mitäpä sitä valittamaan. Tosi kivaa kuitenkin olla tässä mukana.

Tony pelasi junnu-uransa aikana Kiffenissä, HPS:ssä, PK:ssa sekä Gnistanissa. Tony kuitenkin lopetti 18-vuotiaana pelaamisen ja oli pitkään pelaamatta.

- 2016 kaverin kautta tulin PK:n mukaan ja päätin laittaa futiskengät takaisin jalkaan. Tässä sitä edelleen pyöritään mukana.

Kausi 2016 PK-35:lle oli vaikea ja vasta kauden viimeiseissä ottelussa säilyminen Kolmosessa varmistui. PK-35:n pelaajarinki oli todella kapea ja pelaajia jouduttiin hakemaan A-junioreista ja muualta mistä sattui pelaajia saamaan.

- Voi sanoa, että todella paljon ollaan siitä ajasta tultu eteenpäin. Jossain arkistojen kätköistä varmaan löytyy kuva kauden viimeisestä pelistä, kun meidän pelaajilla taisi olla ehkä 5–6 erilaista pelipaitaa yllä. Se oli sellaista aikamoista pelailua ja aika iso sekametelisoppa.

Seuraavalle kaudelle seuran panostus muuttui PK:n edustusjoukkueeseen ja myös menestys joukkueessa oli parempaa.

- Meille tuli uusia pelaajia mukaan ja saatiin semmoista hyvää positiivista ilmapiiriä jengiin. Silloin saatiin buustia jengiin ja koko edustusjoukkueen toimintaan. Voi varmasti sanoa silloin alkaneen tämä nykyinen projekti ja suunta.

- Voitettiin sarjassa enemmän pelejä ja taidettiin olla kolmansia sarjassa. Sehän oli meiltä erinomainen suoritus. Loppukaudesta kuitenkin huomasi, että ei me oltu valmiita vielä nousemaan.

Kausi 2017 ei jättänyt edes pettymyksen makua suuhun Tonylle.

- Jotenkin silloin varmaan vasta alkoi tajuamaan, että mehän pystyisimme ehkä jopa nousemaan. Siitä kaudesta jäi tosi hyvät fiilikset ja hyvällä porukalla oli tosi kivaa pelata.

Pettymyksen makua ei jäänyt suuhun kaudesta 2017, mutta seuraavalla kaudella se kävi toteen. PK-35 jäi Kolmosen lohkossaan toiseksi, kun EPS oli niukasti parempi nousukahinassa.

- Kyllähän me silloin sitä nousua haettiin ja se harmittavan lähelle jäi. Toki hävittiin molemmat pelit EPS:lle, joten sen suhteen ei jossiteltavaa jäänyt. Jälkikäteen, kun lähtee ajattelemaan, niin ihan hyvä asia, että saatiin tätä meidän juttua kehittää vielä yhden kauden ajan Kolmosessa.

Kauden 2017 kolmostilan sekä kauden 2018 kakkostilan jälkeen kauden 2019 tavoite ei ollut yllätys. Se oli totta kai nousu Kakkoseen. Projektia tuli talvella myös eteenpäin potkimaan mm. Esa Terävä, Niko Tirkkonen sekä Otto-Pekka Jurvainen.

- Uudet kaverit mun mielestä istui tähän meidän projektiin tosi hyvin. Meidän pelaajisto adaptoitu hyvin toimivaksi joukkueeksi aika nopeasti. Totta kai tuon tasoiset pelaajat keitä meille tuli auttoi nousuprojektissa todella paljon.

Tony on myös innoissaan, että hänen paikalleen on tullut kovia kavereita joukkueeseen. Se on myös auttanut häntä kehittymään.

- Kyllä mä diggaan siitä, että tuolla on noita kokeneempia kavereita, ketkä yrittävät potkia muakin eteenpäin ja auttaa kehittymään. Musta myös tuntuu, että en minä ihan kelkastakaan ole pudonnut, vaikka peliaika on vähentynyt. Kyllä mä sen joka päivä treeneissä näen ja koen.

Tony oli viime kaudella isossa roolissa PK:n keskikentällä pelaten 16 ottelussa Kolmosta. Tälle kaudelle peliaika on vähentynyt uusien vahvistuksienkin myötä.

- Kyllä sen totta kai tietää, kun tulee kovia uusia vahvistuksia, että peliaika vähenee. En mä siitä kuitenkaan mitenkään huolestunut ole ollut. Kyllä mä pidän itseäni joukkuepelaajana ja tälläkin hetkellä on aina kivaa mennä treeneihin. Tämä on kuitenkin kilpaurheilua ja ne pelaa, jotka valmentaja näkee hyödyllisimpänä. Kun saa oman näyttöpaikan, silloin pitää yrittää näyttää.

Tonyn tavoitteet jalkapallon saralla ovat selvät.

- Kyllä mä haluan olla niin kauan mukana tässä PK:n toiminnassa mukana, kun vain pystyn. Ei mulla mitään suurempia henkilökohtaisia tavoitteita ole.

Tony ei ole PK-35:n kasvatti, vaan C-juniorina hän pelasi muutaman kauden ajan punamustassa ja nyt viisi kautta edustusjoukkueessa. Näiden vuosien aikana Tonylle on noussut tärkeäksi seuraksi.

- Kyllä siitä on itselle tullut sellainen kotiseura. En minä halua katsella muualle ja miettiä pitäisikö vaihtaa jengiä. On ollut mahtavaa nähdä tätä meidän joukkueen kehittymistä sekä samalla myös omaa kehittymistä vuosien ajan.

- Huomannut myös hienosti, kun kentällä on asiat mennyt eteenpäin, niin myös seuralle itsessään. Kaikki tekeminen on parempaa seurassa, mitä silloin vajaa viisi vuotta sitten, kun tulin mukaan.

 

 

Kiitokset Tonylle haastattelusta. Seuran 85-vuotisjuhlaottelu, PK-35 – JäPS tänään Pihliksen MagneCit Areenalla klo 15!