pallopaa.net    

       

PK-35 ja JäPS kohtasivat lauantaina kauden kolmannen kerran Pihlajamäen Wembley’llä. Kauden kaksi aikaisempaa kohtaamista oli mennyt Punamustille. PK lähti otteluun seuraavalla avauskokoonpanolla:

Korkiakoski - Helvelahti, Koskinen, Jeng - Jurvainen, Lepola, Terävä, Adam - Salmikivi, Tirkkonen, Muzinga.

1.puoliaika

JäPS oli selvästi sisuuntunut kahdesta edellisestä ottelusta ja joukkue tuli todella kovaa PK:n päälle. Kron Rexhepillä oli jo 4.minuutin kohdalla erinomainen sauma iskeä vieraat johtoon, mutta hänen viimeistely-yritys lähellä maalia osui tolppaan. Juhlapaidoissa pelannut kotijoukkue heräili vahvan JäPS-alun jälkeen ja pelin painopiste siirtyi vierailijoiden puolustuspäähän. Vartin kohdalla Ville Salmikivi pääsi laukomaan Yassin Adamin loistavasta alustuksesta, mutta tilanne liputettiin paitsioksi. Tästä tilanteesta vain pari minuuttia PK hyökkäsi vasemmalta. OP Jurvaisen loistava syöttö löysi takaviistosta Jonathan Muzingan. Kukaan tuskin yllättyi, että Jojon laukaus boksin rajoilta sujahti oikeaan alanurkkaan ja peli 1–0:aan.

27.minuutilla PK järjestelee loistavan mahdollisuuden 2–0 osumaan. Ville Salmikiven pystysyöttö löytää Jonathan Muzingan, mutta Jojon viimeistelyn Altti Mäkinen venyi loistotorjuntaan. Paluupallosta Niko Tirkkonen pääsi kokeilemaan maalintekoa, mutta yritys blokattiin. PK:n vahva paine jatkui ja 37.minuutilla Esa Terävä pääsi lisäämään johdon 2–0:aan. ”Eskin” laukaus boksin rajoilta kimposi JäPS-pelaajan kautta ohi hölmistyneen Altti Mäkisen. Vahvan vierasjoukkueen alun jälkeen puoliaika oli selkeää kotijoukkueen hallintaa. Tauolle siirryttiin PK:n 2–0 johtoasemassa.

2.puoliaika

Toinen nelivitonen jatkui PK:n hallinnassa ja seuraavaa maalia saatiin odotella vain reilun viiden minuutin ajan. Yassin Adam saa pallon oikealla ja hän tälläsi pallon etuylänurkasta sisään. ”Bobille” kauden avausmaali ja peli 3–0:aan. Maalin jälkeen peli rauhoittui ja kumpikaan joukkue ei saanut luotua vaarallisempia tilanteita. PK aloitti myös vaihtoruletin, joka hieman sekoitti peliä.

JäPS sai luotua hieman puskista tilanteen ja Tuure Nummi sijoitti pallon maalin vasempaan alanurkkaan. Heti maalin jälkeen vaihdosta kentälle tullut Joni Korhonen sai luotua huippupaikan itselleen, mutta miehen viimeistely ontui. Ottelun loppuhetket menivät PK:n hallinnassa ja näin ottelu päättyi 3–1 lukemiin. PK-35 vankistelee paikkaansa sarjan kärkipaikalla.

Päävalmentaja Jarkko Siikava oli tyytyväinen joukkueen esitykseen.

- Tässä oli vähän poikkeuksellinen lataus, jonka takia näin pelin jälkeen on aika tyhjä olo. Pystyttiin hyvään ja tasapainoiseen suoritukseen ensimmäisen kympin jälkeen. JäPS tuli hyvin otteluun sisään, mutta päästiin siihen tempoon mukaan kohtuu nopeasti.

- Kokonaisuudessaan saatiin pallonhallinta hyvälle tasolle, jolloin meidän peli helpottuu aina huomattavasti.

Siikavaa ei yllättänyt JäPSin lähestyminen otteluun.

- He tulivat kovaa matsiin, kuten osasimme odottaa. Pelinkuva olisi tietenkin muuttunut, jos he olisivat tehneet maalin alussa. Onneksi eivät tehneet. Toisella jaksolla he nostivat lisää pelaajia prässiin, mitä he eivät olleet meitä vastaan kertaakaan tällä kaudella tehneet.

Jaakko Lepolan kommentit videomuodossa ottelun jälkeen: https://www.facebook.com/watch/?v=327085738402227&extid=pEckbkxOFCwoKK0S

Iso kiitos kaikille katsojille sekä seuraihmisille, jotka olitte luomassa hienoa jalkapallopäivää sekä juhlistamassa PK-35:n syntymäpäiviä. Matsit Kakkosessa jatkuvat jälleen ensi lauantaina klo 15, kun Pihlikseen vieraaksi saapuu PKKU.