pallopaa.net    

       


Kuva: Kalevi Hämäläinen

 

Kauden 2020 kotiottelut ovat takana, mutta kaksi vierasottelua on vielä jäljellä. PK-35 kohtaa lauantaina Lappeenrannassa Sammonlahden tekonurmella PEPO:n klo 14 alkavassa ottelussa. Panokset ovat selvät. Jos PK-35 onnistuu nappaamaan ottelusta voiton tai tasapelin, sarjanousu Ykköseen varmistuu. Jos PEPO voittaa, ratkaisu sarjanoususta venyy kauden viimeiselle kierrokselle.

Päävalmentaja Jarkko Siikavalla on odottavat tunnelmat ottelun alla.

- Hyvin on valmistautuminen mennyt ja määrätietoisesti ollaan lauantaita kohti treenattu. Kyllähän sen jengistä huomaa, että iso ottelu on luvassa. Silti ihan samalla tavalla valmistautuminen on mennyt, kun ihan mihin tahansa muuhun peliin.

Siikava on luottavainen joukkueen iskukykyyn lauantaina.

- Monesti tässä vaiheessa kautta on nähtävillä tietynlaista väsymystä, mutta sellaista ei kyllä ole näkynyt ollenkaan. Totta kai tämä sarjatilanne motivoi kaikkia ja hyvin ollaan jaksettu puristaa.

- Jos saamme sen toteutuksen kentälle, mitä olemme harjoitelleet uskon meidän olevan vahvoilla lauantaina.

PK-35:n kokoonpanosta puuttuu varmuudella lauantaina pelikieltoaan kärsivä Aapi Helvelahti.

Vastustajana PEPO

Lauantain isäntä Lappeenrannan PEPO on vuonna 1958 perustettu seura. PEPO on tällä hetkellä Etelä-Karjalan maakunnan suurin seura pelipassien lukumäärässä mitaten. Seura elää tällä hetkellä menestysvuosia. Ennen 2010-lukua miesten edustusjoukkue oli tehnyt kaksi ranskalaista visiittiä Kakkosessa. Tämän vuosikymmenen puolella joukkue on pystynyt vakiinnuttamaan paikkansa Kakkosen joukkueena.

Kaudella 2017 PEPO taisteli noususta aina viimeiselle kierrokselle asti, mutta vierastappio Kiffenistä vesitti tämän mahdollisuuden. Kahdella edellisellä kaudella PEPO on lähtenyt kovilla panostuksilla kauteen, mutta joukkue on joutunut tyytymään keskikastin sijoituksiin.

Kausi 2020 alkoi myös hankalasti PEPO:n osalta ja kauden yhdeksästä ensimmäisestä ottelusta ainoastaan kolme päättyi lilapaitojen voittoon. Elokuun alussa Lahden Reippaalle koetun 1–4 vierastappion jälkeen PEPO päätyi vaihtamaan valmentajaa. Kakkosvalmentajana aiemmin toiminut Janne Muhli korvasi Gabri Garcia Xatartin. Muhlin apuna jatkoi myös maalivahtivalmentaja Ville Muhli sekä IPS:stä seuraan siirtynyt Marko Kaila.

Valmentajanvaihdon jälkeen PEPO on voittanut kahdeksasta ottelusta seitsemän, maalieron ollessa komea 23–4. Kuusi ottelua peräkkäin voittaneet lappeenrantalaiset höykytti viime kierroksella Lahden Reipasta peräti 6–0 lukemin. Lauantain ottelu pelataan Reipas-ottelun tapaan Sammonlahden tekonurmella, eikä joukkueen omalla kotistadionilla Kimpisen Urheilukeskuksessa. Syynä tähän on Kimpisen nurmen liian heikko kunto.

PEPO:n joukkueen pelaajalistalta löytyy rutkasti laatua. Maalia vartioi pitkään Ykkösessä palloja kopannut Jonathan Jäntti. Joukkueen puolustuksen tukipilarina toimii kokenut Milos Josimov. Ennen PEPO:a KPV:ssä kolmen kauden ajan pelannut Josimov omaa todella hyvän vasemman jalan potkun, joka on tehnyt tuhojaan Kakkosessa myös tämän kauden aikana. Josimov on yhdessä Nikke Veikkasen kanssa PEPO:n paras maalintekijä viidellä osumalla. Josimovin ja Jäntin lisäksi joukkueeseen kokemusta tuo pitkään PEPO:ssa pelannut Jerry Särkkä sekä JJK:ssa Veikkausliigakentilläkin nähty Samu Suoraniemi.

Nuoremmista pelaajista on hyvä mainita portugalilainen Leon Augusto. 21-vuotias Augusto siirtyi PEPO:n riveihin kesken kauden FC Kölnin kakkosjoukkueesta. Kesken viime kauden PEPO:n paitaan siirtynyt 23-vuotias HJK-kasvatti Calvin N’Sombo on tärkeässä osassa PEPO:n keskikentällä. Puolustuksessa mielenkiintoinen nimi on PEPO:n oma kasvatti Arttu Kotanen. 20-vuotias Kotanen kävi kaudella 2018 kokeilemassa läpimurtoa FC Interin Veikkausliigajoukkueessa.

PK-35:n päävalmentaja Jarkko Siikava kertoo tulevasta vastustajasta seuraavaa.

- Ei meillä mitään omakohtaista kokemusta PEPO:sta ole, mutta kaikki klipit ja nauhat mitä olemme saaneet käsiin, ollaan katsottu tarkasti. PEPO vaikuttaa hyvältä ja pelaavalta joukkueelta.

- Kyllä me suurin piirtein tiedämme mitä PEPO haluaa yrittää ja minkälaisiin tilanteisiin he yrittävät joutua. Varmasti tulee hyvä ja vauhdikas futispeli.

 

PEPO – PK-35 ottelu pelataan lauantaina 24.10. Sammonlahden tekonurmella klo 14 alkaen.

Paikalle saapuville PK-35:n kannattajille tiedoksi, että PEPO suosittelee saapumaan ottelutapahtumaan paikalle viimeistään klo 13:30 ruuhkien välttämiseksi. Katsomoon pääsyyn edellytetään myös maskin käyttöä yli 15-vuotiailta. Ottelun liput maksavat 10/6 €. Alle 18-vuotiaat pääsevät otteluun ilmaiseksi.