pallopaa.net    

       

PK-35:n taustaryhmä on varmistunut kaudelle 2021. Joukkueen managerina toimii Jarkko Siikava. Päävalmentajaksi nousee Kim Raimi ja fysiikkavalmentajaksi saapuu JJK:n organisaatiossa pitkään työskennellyt Basam Elfadl. Maalivahtivalmentajana jatkaa Heikki Kärkkäinen.

Kuva

Pitkään PK:n päävalmentajana toiminut Siikava kertoo valmennuksen työnjaosta.

- Minä vastaan kokonaisuudesta managerina ja Kimin vastuulla on jatkossa pelilliset asiat. Toistaiseksi kokonaisuudesta vastaaminen sisältää käytännössä kaiken, mutta toivottavasti se jossain vaiheessa rajoittuu enemmän itse joukkueeseen.

Siikava vastaa mm. taloudellisesta puolesta, sponsorien etsinnästä ja edustusjoukkueen kokonaisuuden organisoinnista.

- Olen enemmän englantilaisen tyylin managerina mukana, mutta en aivan niin 100 % joukkueen kanssa.

Joukkueen taustalla on paiskittu runsaasti töitä Ykkösen nousun varmistuttua.

- Kaikessa ollaan menty, ja pyritään jatkossakin menemään, eteenpäin Kakkosen kauden jälkeen. Edustusjoukkueen organisaatiota on saatu kehitettyä ja seuratasolla olosuhteita pyritään parantamaan, eli pyrimme ottamaan askelta eteenpäin kohti ammattimaisuutta.

- Edustusjoukkueen staffia ollaan tehty isommaksi sekä toinen iso juttu on, että olemme alkaneet aktiivisesti yhteistyössä kaupungin kanssa kehittämään Pihliksen stadionaluetta. Silloin saisimme sellaisia parannuksia tänne, mitä tarvitsemme.

 Kuva

Kim Raimilla on pitkä ura PK-35:n väreissä takana. Hän pelasi vuosia PK-35:n edustusjoukkueessa luotettavana topparina. Hän on valmentanut viime vuodet PK-35:n 03-ikäluokkaa, joka on ollut viimeiset vuodet myös B-juniorijoukkue. Joukkue pelasi viime kauden B-junioreiden SM-sarjaa. Kimi on toiminut myös Jarkko Siikavan apuvalmentajana viime vuodet edustusjoukkueessa.

- Tämä on loistava haaste mulle ja tässä vaiheessa valmennusuraa tämä on minulle erinomainen steppi eteenpäin. Muistan kun hyppäsin 2003-syntyneiden joukkueen päävalmentajaksi 2017 ja olin tosi epävarma siitä mitä teen. Olen oppinut sen jälkeen valtavasti asioita ja nyt minulla ei ole enää samanlaista tunnetta, vaan näen, että minulla on valmius toimia tällä tasolla.

Kimi on pelannut PK-35:n riveissä yli sata ottelua Miesten Ykköstä ja hän tuntee sarjan ja tulevan haasteen sitä kautta erittäin hyvin.

- Ykkönen on erittäin raaka sarja ja se vaatii meiltä, ja totta kai minulta, todella paljon. Hyppään BSM:stä Ykkösen joukkueen päävalmentajaksi. En silti koe sitä niin jättimäisenä askeleena, miltä se ehkä kuulostaa. Samaa peliä pelataan, ainoastaan vähän vanhempia pelaajia kentällä, joita pitää hieman eri tavalla käsitellä.

- B-junioreissa on välillä sellainen leikkikoulumeininki ja kundeja piti välillä vähän pitää kurissa. Täällä pystyn keskittämään osaamiseni paremmin itse peliin.

Kimi näkee siitä myös olevan paljon hyötyä, että hän on ollut viimeiset kolme kautta tiiviisti mukana edustusjoukkueen toiminnassa.

- Olen tässä ollut pidemmän aikaa mukana ja tiedän mitä olemme täällä tehneet aikaisemmin. Ei mun tarvitse päävalmentajana alkaa leikkimään jotain muuta mitä minä olen. Olen oma itseni, hoidan oman ruutuni ja luotan 100 % niihin ihmisiin, jotka tekee asioita ympärilläni. Sillä me saamme parhaimman tuloksen aikaan.

- Olen aikaisemmin "joutunut" valmentamaan tiettyjä asioita, joita en välttämättä pysty maksimaallisesti yksin tuomaan joukkueelle. Mutta olen tästä ikuisesti Jarelle kiitollinen, että olen saanut hänen siipien alla tehdä, kokeilla, yrittää ja kehittyä. Se on mun mielestä isoin syy siihen, miksi olen nyt tässä.”

 Kuva

PK-35:n tunnetun 92-ikäluokan pelaajista yksi mies tekee paluun Punamustaan. Viimeiset kahdeksan vuotta Jyväskylässä vaikuttanut Basam Elfadl palaa PK-35:n riveihin, nyt valmentajana. Basam tulee vastaamaan miesten edustusjoukkueen fysiikasta sekä hän toimii myös A-junioreiden päävalmentajana.

- Ensimmäinen valmennuspesti oli täällä aikoinaan, kun yhdessä Juuson (Mattila) kanssa valmensimme ihan PK:n pikkunappuloita. Viimeisen seitsemän vuoden ajan olen ollut Jyväskylässä ja siellä toden teolla alkoi valmentaminen. Hienoa olla täällä Pihliksessä taas.

Basam toimi viimeisen kahden kauden ajan JJK:n päävalmentajana ensiksi Kolmosessa ja sen jälkeen Kakkosessa. Kausi Kakkosessa oli varsin onnistunut, kun sarjanousijan kausi päättyi kuudenteen sijaan.

- Viime vuodet ovat olleet todella opettavaisia. Kun valmennat junioreita, niin siinä on aina valmennuspäälikkö ja siinä on toivottavasti joku linja sekä suunnitelma mitä tehdä. Pitää myös toteuttaa asioita, jotka ei välttämättä ole itse suunniteltuja.

- Kun hyppäsin edustusjoukkueen koutsiksi, niin sanottiin, että tässä on projektisi ja ala tekemään hommia. Kaikki, mitä me teemme, millaisen joukkueen rakennamme ja ylipäänsä koko kokonaisuus, oli omissa käsissä. Pitihän siinä miettiä, kun ensimmäistä kertaa koneen äärelle istui, että mitähän tässä onkaan tekemässä.

- Näiden kahden kauden aikanahan sitä testattiin ensimmäistä kertaa mikä on se mun oma tapa tehdä asioita ja miten se tapa toimii.

Basam toimii edustusjoukkueessa fysiikkavalmentajana ja hän hieman avasi hänen ajatuksiaan tulevasta hommasta.

- Fysiikkaharjoittelun perusasiat ovat kiveen hakatut. Siihen kuuluu järjestelmällisyyttä, jatkuvuutta ja progressiivisuutta. Ne ovat tietenkin aivan perusasioita joukkuetasolla ja niillä pääsee jo aika pitkälle.

- Yksilötasolla pitää miettiä miten pystyy jokaista pelaajaa erikseen auttamaan pelaajan omilla resursseilla. Näihin asioihin vaikuttaa tietenkin jokaisen kohdalla myös se aivan normaali arkielämä ja millaista se on.

Basam on toiminut käytännössä koko valmentajauransa ajan Jyväskylässä. Sen takia hän on todella iloinen siitä, että hän pääsee oppimaan ja jatkamaan valmentamista erilaisessa ympäristössä.

- Olen ollut Jyväskylässä pitkään ja olen tehnyt pitkään töitä siellä tiettyjen ihmisten kanssa. Koin, että olisi siistiä päästä uuteen ympäristöön. Silloin täytyy miettiä omaa tekemistä uudelta kantilta ja varmasti myös kehittyy samalla, kun saa uusilta ihmisiltä palautetta omasta työstä.

- Olen tutustunut Siku Boströmiin ja Kimiin A-valmennuskurssilla ja sitä kautta tiesin, että täällä on sopiva ympäristö jatkaa kehittymistä valmentajana.

Tervetuloa takaisin Pihlikseen, Basam!

 

 

PK-35 valmennus ja taustatiimi 2021:

Jarkko Siikava, Manageri
Kim Raimi, Päävalmentaja
Basam Elfadl, Fysiikkavalmentaja
Heikki Kärkkäinen, Maalivahtivalmentaja
Tomas Ahlblad, Joukkueenjohtaja
Peter Henriksson, Joukkueenjohtaja
Peetu Lehmus, Fysioterapeutti
Jerry Keski-Korhonen, Hieroja
Juuso Malinen, Mediavastaava

Kaikki sopimukset ovat 1-vuotisia.

Edustusjoukkueen valmennustiimillä on myös tavoitteena toimia yhteistyössä ylempien junioriryhmien päävalmentajien kanssa. Muun muassa B-junioreiden päävalmentaja Jirijoonas ”Innu” Kanth tulee osallistumaan toimintaan edustusjoukkueen apukätenä.