pallopaa.net    

       

Kuva

Kaudeksi 2019 paluun PK-35:n riveihin tehnyt Esa Terävä jatkaa kasvattajaseurassaan myös kaudella 2021. ”Eski” oli erittäin tyytyväinen sopimuksen varmistumisen jälkeen.

- Luonnollisesti on hyvä fiilis. Kuten aikaisemmin olen sanonut, pelihaluja on vielä paljon. Olen pysynyt terveenä ja meillä on täällä kiva projekti käynnissä. Jalka nousee vielä hyvin ja tuntuu, että minulla on vielä annettavaa pelikentillä.

Terävä pelasi viime kaudella kaikissa Kakkosen otteluissa ja maaliverkotkin venyi kolmeen otteeseen. Uutta haastetta Ykkösessä Terävä odottaa isolla mielenkiinnolla.

- Kaikki kunnia Kakkoselle ja Kolmoselle, mutta kyllä mä koen, että Kakkosen ja Ykkösen välillä on aika isokin ero. Sen takia meillä on vielä paljon kehitettävää omassa harjoittelukulttuurissa ja koko tekemisessä, että pystymme menestymään Ykkösessä.

Marraskuussa 33 vuotta täyttänyt Terävä on pelannut urallaan 134 Ykkösen ottelua PK-35:ssä, Atlantiksessa, PK-35 Vantaassa sekä HIFK:ssa.

- Jokaisessa joukkueessa on hyvä olla pelaajia, jotka ovat pelanneet Ykkösessä aikaisemmin. Senkin osalta ajattelen, että minulla on vielä paljon annettavaa tälle joukkueelle. Mä nautin haasteista ja kilpailusta, ja sen takia on tosi kiva pelata jälleen Ykkösessä.

Terävä toimi viime kaudella Jarkko Siikavan sekä Kim Raimin apuna edustusjoukkueen valmennuksessa. Hän oli myös mukana BSM-joukkueen valmennuksessa. Tälle kaudelle tilanne muuttuu ja mies keskittyy ainoastaan pelaamiseen.

- Viime vuonna olin 2–3 kertaa viikossa B-junnujen kanssa ja sen lisäksi mukana suunnittelemassa ja vetämässä miesten treenejä oman treenaamisen ja pelaamisen ohessa. Ykkösessä pelaajien väliset marginaalit alkavat olemaan niin pieniä, että valmentaminen vie minulta liikaa paukkuja. Tarvitsen urheilijana ehjän pre-seasonin sekä keskittymisen omaan tekemiseen.

Terävä valmistui myös marraskuun alussa UEFA:n B-valmentajakurssilta.

- Ihannetapauksessa jokainen pelaaja, joka tavoittelee Suomen korkeimmilla tasoilla tai ulkomailla pelaamista, heistä jokaiselle tekisi todella hyvää käydä valmennuskursseilla. Itse pääsin aloittamaan huippupelaajan B-kurssilta, mutta siellä saa sellaisen paketin, jossa oikeastaan käsitteellistetään kaikki jalkapallosta.

- Täytyy muistaa, että pelaaminen on aivan eri asia, kun valmentaminen. Ymmärrän peliä viime vuoden jälkeen paljon enemmän ja sen myötä uskon, että kehityin myös pelaajana viime kaudella.

 

Terävän sopimus kattaa kauden 2021. "Eski" on PK-35:n kauden 2021 neljäs sopimuspelaaja.

Kuva
Kuva: Kalevi Hämäläinen