pallopaa.net    

       

Ykköseen kaudeksi 2021 noussut PK-35 on solminut kaksi uutta jatkosopimusta. Joukkueen kahden edellisen kauden ykkösmaalivahti Toni Korkiakoski sekä vikkelä laituri Yassin Adam jatkavat PK:n riveissä myös kaudella 2021.


Kuva: Kalevi Hämäläinen

Korkiakoski oli varsin tyytyväinen sopimuksen kirjoittamisen jälkeen.

- Tämä oli ensisijainen vaihtoehto itsellä ja vahva halu oli jatkaa tässä projektissa mukana. Hienot fiilikset, kun saan täällä jatkaa.

27-vuotias veräjänvartija pelasi yhtä vaille kaikissa Kakkosen otteluissa. 16 ottelussa Korkiakoski päästi selkänsä taakse kymmenen maalia ja pelasi yhdeksän nollapeliä.

- Oli tämä Kolmosen kauteen nähden mukavampaa, kun tuli enemmän tilanteita. Toki se täytyy sanoa, että meidän puolustus oli aika rautainen ja hyvin helpolla pääsin monessa ottelussa. Joissain peleissä taas tuli ihan hyviäkin koppeja.

Korkiakoski edusti kausina 2012–14 PK-35 Vantaan Ykkösen joukkuetta. Mies pääsi torjumaan lopulta kahdeksassa ottelussa kaudella 2013, mutta enimmäkseen Toni istui penkin puolella.

- Hienoa saada ns. toinen mahdollisuus Ykkösessä. Viimeksi mun edessä oli niin selvä ykkösmaalivahti, että ilman hänen loukkaantumisia en kentälle päässyt. Katsotaan mikä meillä tulee olemaan kilpailutilanne maalinsuulla, mutta kyllä tavoitteena on vakiinnuttaa se ykkösveskarin paikka myös Ykkösessä.

Tonin sopimus kattaa kauden 2021.

 Kuva
Kuva; Kalevi Hämäläinen

Yassin Adam saapui viime talvena PK-35:n riveihin Käpylän Pallosta. ”Bobin” saldoksi viime kauden Kakkosessa jäi 13 ottelua, joissa mies onnistui kolmesti maalinteossa.

- Hyvät fiilikset jatkaa. PK sopii mulle ja mun pelityylille todella hyvin. Mun on hyvä olla täällä ja tykkään tästä ilmapiiristä mikä Pihliksessä ja PK:ssa on.

Alkukaudella Adam kärsi hieman loukkaantumisista ja mies tuli monessa ottelussa vaihdosta kentälle. Syksyn tulessa Adam vakiinnutti paikkaansa avauksessa ja myös tehoja alkoi tulla. Viimeisessä kotiottelussa 23-vuotias laituri iski fantastisen soolomaalin Kultsun verkkoon ja viikko tuosta eteenpäin mies iski maalin PEPO:n verkkoon. Lappeenrannassa isketyn maalin avulla varmistui myös PK-35:n sarjanousu Ykköseen.

- Alkukausi oli mun mielestä aika huono. Siihen on varmaan monia syitä, mutta loppukaudesta, kun sain peliaikaa ja pääsin avaukseen, niin pelasin aika hyvin.

- Oon sellainen pelaaja, että tykkään olla avauksessa ja vaihtopenkiltä sisään tullessa mulla on usein aika paljon vaikeuksia päästä peliin mukaan. Siinä on myös itsellä todella paljon parannettavaa. On tärkeää olla hyödyksi joukkueelle aina, kun kentälle pääsee.

Adamin kokemus Ykkösestä rajoittuu FC Hongan Ykkösen-joukkueen kanssa treenaamiseen vuonna 2017. Nyt mies pääsee toden teolla näyttämään kykyjään Ykkösessä.

- Kiva fiilis päästä pelaamaan Ykköstä. Koitan jatkaa siitä, mihin loppukaudesta jäin, ja uskon mun tason riittävän myös sarjatasoa ylempänä.

Bobin sopimus kattaa kauden 2021.

 Kuva
Tämän kuvan pelaajista neljällä on jatkosopimus PK-35:n kanssa, onkohan lisää vielä tulossa? Kuva: Kalevi Hämäläinen

PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi oli varsin tyytyväinen jatkosopimusten synnystä.

- Kummankin pelaajan kohdalla oli hieman kysymysmerkkejä ennen viime kautta. Nämä kysymysmerkit kääntyivät huutomerkeiksi kesken viime kauden ja koemme valmennustiimin kanssa, että kummallakin heistä on kyky suoriutua hyvin Ykkösen tasollakin.

Korkiakoski on ollut isossa osassa PK:ssa kahden viime kauden aikana ja Raimi onkin varsin iloinen sopimuksesta.

- Toni oli meillä jo Kolmosen nousukaudella aloittavana maalivahtina. Oli ilo seurata viime vuonna Tonin konkreettisempaa urheilijaksi muuttumista ja henkistä kasvua. Heikki Kärkkäinen (mv -valmentaja) on tehnyt hyvää työtä Tonin kanssa. Etenkin loppukaudesta Tonilla oli iso merkitys meidän vähäisten päästettyjen maalien suhteen.

Raimilla on isot odotukset Adamin tulevaan kauteen.

- Bobi oli varmasti yksi Kakkosen viihdyttävimpiä pelaajia. Alkukausi meni hieman hapuillessa pelitaktisista syistä, mutta loppukaudesta nähtiin jo pidempi väläys siitä osaamisesta mitä myös tulevalla kaudella on luvassa. Piti ajoittain vastustajan laitapuolustajia kiltisti sanottuna pujottelukeppeinään. Nosti profiiliaan paljon loppukaudesta, todella nopea ja arvaamaton laitapelaaja, jolta ei vauhti lopu vastatuulessakaan.

 

PK-35:llä on nyt kasassa kuusi pelaajasopimusta kaudelle 2021. Lisää uutisia on luvassa vielä runsaasti joulukuun aikana.

 

Toni Korkiakoski torjui kaksi rangaistuspotkua NJS:ää vastaan heinäkuussa. Monta rankkaritorjuntaa näemme kaudella 2021?