pallopaa.net    

       

Kuva
Kuva: Kalevi Hämäläinen

PK-35:n luottopelaajiin kahden viime kauden ajan kuulunut Marko Koskinen jatkaa Punamustassa myös kaudella 2021.

- On kyllä hyvät fiilikset jatkaa. Kun tulin Kolmoseen pari vuotta sitten pelaamaan, ajattelin, etten sitä korkeammalla tasolla enää tule pelaamaan. Tämän joukkueen ympärillä on hienoja ihmisiä pelaajistossa sekä staffissa, ja en ole halunnut tästä hienosta projektista lähteä. En olisi uskonut enää pelaavani Ykkösessä, mutta tässä sitä nyt ollaan.

- Meillä on todella hyvä meininki joukkueen sisällä. Aina, kun tulee joukkueen tapahtumaan, niin on tosi hyvä fiilis. Kahden vuoden aikana kaikki on aina treenannut kovaa ja täydellä teholla, mutta silti vähän pilke silmäkulmassa.

Koskinen pelasi kaksi kautta sitten 18 ottelua Kolmosessa ja viime kaudella kaikissa 17 Kakkosen otteluissa. Molemmilla kausilla PK:n puolustuspelaaminen on ollut aivan sarjan ehdotonta kärkeä. ”Mako” ei tästä kuitenkaan ota kunnia itselleen.

- Sarjatasoon nähden meillä on ollut erinomainen joukkue molemmilla kausilla. Kivaahan tässä on ollut pelata, kunhan hoitaa vaan sen oman roolin kentällä. Muut ovat kyllä hoitaneet oman hommansa kentällä.

29-vuotias toppari on pelannut urallaan 56 ottelua Ykkösessä, Klubi 04:n, HIFK:n sekä Gnistanin riveissä. Siinä mielessä Koskinen tietää, mitä odottaa ensi kaudella.

- Haaste kasvaa taas, kaikessa tekemisessä pitää pystyä parantamaan. Onnistuimme siinä todella hyvin viime kaudella, josta voimme jonkin verran myös ammentaa.

- Kentän ulkopuoliseen tekemiseen pitää tietenkin hieman eri tavalla suhtautua Ykkösessä, mitä esimerkiksi Kolmosessa. Perusasiat pysyvät kuitenkin hyvin pitkälti samoina.

PK-35:n toppariosasto näyttää varsin hyvältä, kun viime kauden luottokaksikko Helvelahti-Koskinen ovat tehneet jatkosopimuksen ja Pauli Kuusijärvi liittyi joukkueen vahvuuteen. Koskinen näkee joukkueen tilan kokonaisuudessaankin varsin hyvänä.

- En olisi tähän lähtenyt mukaan, jos en uskoisi siihen, että meillä on hyvät mahdollisuudet menestyä Ykkösessä. Tuloksellisesti on vaikeampi arvioida, mutta ainakin sarjapaikan säilyttämiseen meillä on kaikki eväät. Meille tulee varmasti tuossa topparin tontilla hyvää kilpailua peliajasta, se on totta kai loistava asia. Pelataan niin kovia pelejä, ettei mitään pidä saada helpolla.

- Täytyy muistaa, että meidän joukkueessa tulee olemaan varmaan lähes kaikki pelaajat sellaisia, jotka tekevät töitä tai opiskelevat futiksen ohessa. Meidän pitää treenata totta kai kovaa, mutta ei meillä pläägät voi liian kireällä olla. Muuten meille saattaa tulla todella pitkä ja raskas kausi.

 Kuva

Päävalmentaja Kim Raimi näkee ”Makon” jatkon hyvin arvokkaana.

- ”Mako” on ollut mielestäni kahtena viime vuonna kummankin sarjan (Kolmonen, Kakkonen) paras toppari. Olisi päätöntä väittää, etteikö Makon kiinnittämisellä olisi todella iso merkitys myös meidän puolustuslinjan jatkuvuuden ja laadun suhteen. Hän sopii joukkueeseen myös luonteensa puolesta erinomaisesti ja hän harvoin pitää meteliä itsestään, vaikka välillä voisi olla syytäkin. Tilanne toppareiden suhteen alkaa olemaan tämän sopimuksen myötä varsin passeli.

- Tilanteiden hyvä ennakointi on yksi hänen vahvuuksista. Pääpelaajana Mako on ehdottomasti Ykkösenkin eliittiä, sekä hän omaa muitakin hyvällä tasolla olevia puolustuspelaamista tukevia ominaisuuksia. Mako on pystynyt myös kahdella viime kaudella ajoittain aika suvereenistikin dominoimaan omaa aluettaan boksissa ja hän kykenee myös avaamaan peliä paineenkin alla laadukkaasti rauhallisuutensa turvin.

 

Koskisen sopimus kattaa kauden 2021 ja hän on PK-35:n 16:s sopimuspelaaja tulevalle kaudelle.

Tsekkaa laajempi esittely ja haastettelu Makolta viime kesältä:
https://pk-35.fi/kakkonenuutiset/1364-pelipaeivaen-pelaajaesittely-osa-3-marko-koskinen 

 

Kausikorttikaupoille:

https://www.ilmarix.fi/tietoverkko/isoilmari.nsf/ilmoall?openform&s=n&id=EC9EA9310410ABA7C2258630002C81C1