pallopaa.net    

       

PK-35 on solminut sopimuksen B-junioreissa viime kaudella pelanneen Niklas Jokiniemen kanssa.

Kuva
Kuva: Hessu Heikurinen

- Totta kai hyvät fiilikset liittyä miesten mukaan. Uskon, että tämä on hyväksi omalle kehittymiselleni. Meillä on laadukas valmennus ja se on varmasti hyvä, niin joukkueelle kuin myös itselle.

”Nikke” siirtyi PK-35:n riveihin vuonna 2016 ja hän nousee näin edustusjoukkueeseen PK:n omista junioreista.

- PK on ollut mulle erinomainen seura. Oon täällä päässyt pelaamaan hyvissä joukkueissa viime kausien aikana, joissa on ollut kiva olla mukana.

17-vuotias Jokiniemi on koulutukseltaan laituri, mutta hänet siirrettiin keskikentän keskelle viime kaudella. Sille pelipaikalle hänet on nostettu myös kilpailemaan edustusjoukkueeseen.

- Mun ominaisuudet sopii paremmin siihen keskikentän keskelle. Olen pallollisena aika hyvä sekä pelikäsitys on ainakin omasta mielestä hyvällä tasolla. Nopeus- ja ketteryysominaisuudet ovat sellaisia, joissa minulla on vielä runsaasti kehittämistä.

PK-35:n B-juniorijoukkue pääsi mukaan SM-sarjaan, mutta joukkue jäi sarjassa viimeistä edelliseksi ja näin PK:n B-juniorit eivät tällä kaudella pääse osallistumaan edes SM-karsintoihin. Jokiniemi valittiin valmennuksen osalta vuoden pelaajaksi joukkueessa.

- Pelasin aika hyvän ja tasaisen kauden. Muutama todella hyvä matsi tuli alle, eikä tullut yhtään hirveän huonoa matsia. Tasaisen hyvä kausi, mutta ikävä kyllä joukkueen kannalta pelit menivät heikommin.

 Kuva

PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi on valmentanut Jokiniemeä jo kolmen kauden ajan, joten hän tuntee varmasti hyvin nuoren miehen vahvuudet ja parantamisen kohteet.

- Niklas on hyvä esimerkki meidän muille nuorille pelaajille siitä miten isoja kehitysaskeleita kentän ulkopuolisten asioiden priorisoimisella voi saada aikaan. Nikke on sitoutunut oman huippu-urheilija-minänsä löytämiseen ja kokonaisvaltaisen ketjun vahvistamiseen. Hän pelasi erinomaisen viime kauden B-junioreiden edustusjoukkueessa (BSM) vakavan loukkaantumisen jälkeen. Jos joku tämän mahdollisuuden ansaitsee omalla tekemisellään, on se Niklas.

- Nikke ymmärtää peliä kokonaisuutena hyvin. Hän on nöyrä, mutta rohkea ja päättäväinen myös kentällä. Hän ei pelkää kontakteja, eikä juokse palloa karkuun vaan pyrkii pysymään aktiivisesti pelin sisällä erilaisten toimintojen avulla, jotka ovat hänen ikäiselleen hyvällä tasolla. Totta kai myös kehityskohteita löytyy, mutta sitoutumisen taso on sitä luokkaa, että kehittymiselle on kaikki edellytykset olemassa.

 

Jokiniemen sopimus kattaa kauden 2021 ja hän on PK-35:n 17:s sopimuspelaaja kaudelle 2021.