pallopaa.net    

       

Kuva
Kuva: Kalevi Hämäläinen

Viime kaudeksi PK-35:n riveihin siirtynyt 23-vuotias Miko Mäkirinne jatkaa Pihliksessä myös kaudella 2021. Mäkirinteellä on alla kaksi kamppailua Ykkösessä, mutta nyt on luvassa miehen todellinen tulikaste sarjassa.

- Erittäin hyvät fiilikset jatkosta. Todella hienoa päästä haastamaan itseä Ykköseen monen Kakkosen kauden jälkeen. Meillä on tosi osaava valmennustiimi ja hyvä tasapainoinen rosteri kasassa. On vähän nuorempaa pelaajaa ja sitten kokeneempia kavereita myös.

Mäkirinne pelasi viime kaudella Kakkosessa 11 ottelua, iskien kolme osumaa. Hän iski heinäkuun kärkikamppailussa JäPSiä vastaan kaksi osumaa 5–0 voitossa.

- Olihan se hieno kausi meiltä, lähdettiin tavoittelemaan nousua ja siinä onnistuimme. Itselle pre-seasonilla tuli pieniä loukkaantumisia, kuten myös sitten aivan kauden alussa, mutta sen jälkeen pelit lähti menemään aika kivasti. Puolenvälin jälkeen alkoi takareidet oireilemaan, ja ne loppuivat sitten loppukauteen taittaessa.

Tulevalla kaudella Mäkirinne odottaa kovaa kilpailua pelipaikoista.

- Meillä on joukkueessa todella hyvä kilpailutilanne, parastaan saa näyttää joka treeneissä ja peleissä. Se kuuluu totta kai asiaan, mitään ei pidäkään saada ilmaiseksi. Meillä alkaa olemaan laadukas joukkue kasassa, joka on ainoastaan erinomainen asia.

Mäkirinne on lähtöisin Joensuusta ja hänellä on pitkä menneisyys joukkueesta. Mies onkin todella innoissaan tulevasta kohtaamisesta.

- Sitä matsia odottaa kyllä todella innoissaan! JIPPO on mun kasvattajaseura, ja se on luonnollisesti itselle erittäin rakas seura. Hienoa päästä pelaamaan JIPPO:a vastaan Ykkösen tasolla.

Mäkirinne pelasi kaudella 2014 kaksi Ykkösen ottelua JIPPO:n riveissä. Nuo kaksi ottelua ovat toistaiseksi vielä ainoat Ykkösen ottelut. Asiaan tulee muutos tulevalla kaudella.

- Se oli sellainen totuttelukausi miesten peleihin ja pääsin katsomaan vähän miten homma toimii.

- Ykkönen on huomattavasti urheilullisempi sarja mitä Kakkonen. Kaikki tapahtuu nopeammin ja vastassa on yksinkertaisesti parempia vastustajia. Meidän pitää kehittää toimintaamme täältä treeneistä lähtien ja tehdä asioita taas hieman laadukkaammin. Todella odottavat fiilikset on tulevasta.

 

Päävalmentaja Kim Raimi näkee Mäkirinteen roolin merkittävänä tulevalla kaudella

- Miko saapui meille Aapin (Helvelahti) tavoin Joensuusta viime kaudeksi. Hän on yläkolmanneksella viihtyvä kaveri, jonka monipuoliset ominaisuudet sopivat meidän pelifilosofiaan hyvin, joten hienoa pitää Miko mukana porukassa. Hän istui loistavasti joukkueeseen viime vuonna ja pelasi myös erittäin hyvän heinä-elokuun, jonka jälkeen hieman pitkittynyt loukkaantuminen pilasi loppukautta. Taistelu peliajasta varmasti kovenee viime kaudesta, mutta odotukset Mikon suhteen ovat kuitenkin edelleen korkealla. Viime kauden ehjä jakso antoi osviittaa siitä mitä asioita Miko pystyy meidän pelaamiseen tuomaan lisää.

- Pelaajatyyppinä Miko on varsin monipuolinen osaaja. Hän pystyy viimeistelemään monipuolisesti, sekä myös varioimaan liikkumistaan hyvin, eikä myöskään pelkää toimia muodon sisällä arvokkailla alueilla. Hän tuo meidän hyökkäyspelaamiseen ehdottomasti lisää voimavaroja.

 

 

Mäkirinteen sopimus kattaa kauden 2021 ja hän on PK-35:n 19:s sopimuspelaaja tulevalle kaudelle.