Menu

Kaksi nuorta pelaajaa Punamustien hyökkääjäosastolle

PK-35 on solminut kauden 2023 kattavat sopimukset Jamaal Essohin sekä Kristoffer Riihilahden kanssa. 2004-ikäluokkaa oleva Riihilahti saapuu Pihlikseen HJK:n organisaatiosta, ja vuotta nuorempi Essoh siirtyy Punamustaan PPJ:stä.

17-vuotias Jamaal Essoh on koko aiemman jalkapallouransa pelannut PPJ:n riveissä, jossa hän aloitti jalkapallon 7-vuotiaana. Vasenjalkainen laituri kuului viime kaudella PPJ:n BSM-joukkueen runkopelaajistoon pelaten kaikissa pelaamissaan 28 BSM-ottelussa avauskokoonpanossa. Maaleja suoraviivainen laituri iski BSM-karsinnoissa sekä itse SM:ssä yhteensä yhdeksän kappaletta. Kahden viime kauden aikana Essoh pelasi BSM:ssä sekä BSM-karsinnoissa yhteensä 46 ottelua, joissa pallo löysi verkkoon tiensä Essohin toimesta 17 kertaa.

Essoh liittyi joulukuussa joukkueen mukaan, ja hän pystyi tekemisellään vakuuttamaan Kim Raimin ja muun valmennuksen nopeudellaan sekä hyvällä 1v1-haastokyvyllään. Essoh on tullut myös jo pelatuissa harjoitusotteluissa hyvin vaihdosta sisään, ja iski nuori mies myös maalin kasvattajaseuransa verkkoon helmikuun harjoitusottelussa. Harjoitusottelut ovat olleet Essohille vasta ensimmäisiä aikuisten pelejä, joten totuttautuminen pelin tempoon ja myös PK:n erilaiseen pelitapaan ottavat edelleen aikaa. 

Jamaal Essoh:

– Todella hyvä fiilis sopimuksesta. Olen todella iloinen sopimuksesta PK:n kanssa ja odotan innolla, mitä tuleva vuosi tuo tullessaan. Olin kuullut hyvää PK:sta, jota myöten hakeuduin tänne. 

– Tähän asti ensimmäiset kuukaudet ovat olleet tietynlaista totuttelua uuteen, mutta tunnen sen, että olen jatkuvasti parempi ja valmiimpi pelaamaan ja harjoittelemaan korkeammalla tasolla. Uskon siihen, että tämä on minulle hyvä kehitysympäristö. Eroja omaan aikaisempaan harjoitteluun ovat sellainen tietynlainen kovuus sekä tempopelaaminen, ja ylipäänsä joukkueen arki on hallitumpaa ja selvempää, mitä junioreissa.

18-vuotias hyökkääjä Kristoffer Riihilahti siirtyy PK-35:n riveihin HJK:sta, jossa nuori mies viime kaudella pelasi A-junioreiden SM-sarjaa. Viime kaudella 26:ssa ASM-ottelussa hyökkääjä iski 13 täysosumaa. Hyvin työteliäs ja yritteliäs hyökkääjä harjoitteli ensi kertaa PK:n kanssa jo viime syksynä, mutta tälle kaudelle Malmi Palloseurassa jalkapallouransa aloittanut pelimies liittyi vakituisesti joukkueen mukaan.

Riihilahti pystyy pelaamaan monipuolisesti eri hyökkäyspään rooleja, mutta lähtökohtaisesti hän pelaa PK:n systeemissä 9-paikalla. Riihilahdellekin on Essohin tavoin edessä ensimmäinen kausi miesten peleissä, ja hänelläkin on vielä totuttelua miesten pelikovuuteen sekä vauhtiin. Riihilahden vahvuuksina pelaajana ovat röyhkeys boksissa sekä irtautuminen linjasta lähempänä vastustajan maalia. 

Kristoffer Riihilahti:

– Edessä on itselle ensimmäinen kausi miesten peleissä uudessa ympäristössä. Se on itselle iso haaste, mutta tykkään haasteista ja siinä määrin minulla on odottavainen fiilis tulevasta. Haluan tulevalla kaudella päästä mukaan jengin tekemiseen, ja pystyä antamaan oman antini joukkueelle. Kilpailu tulee varmasti olemaan kovaa peliajasta, mutta yritän totta kai parhaani, ja teen töitä sen eteen. 

– Tykkään todella paljon siitä menosta, mikä meillä on tällä hetkellä tuolla treeneissä. Olemme tehneet yhdessä joukkueen kanssa eri juttuja ja valmennuksen kanssa käyty asioita läpi yksilö- sekä joukkuetasolla. Tässä on kasassa todella yhteinen joukkue, joka selvästi puhaltaa yhteen hiileen. 

Osta PK-35:n kausarit Tiketistä!

 

PK-35:n kauden 2023 joukkueessa on Riihilahden sekä Essohin sopimusten myötä 24 pelaajasopimusta. Seuraava sopimusuutinen julkaistaan huomenna, kun kerromme yhden runsaasti lisää kokemusta joukkueeseen tuovan pelaajan saapumisesta Pihlikseen.

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap