Menu

Kansallinen Liiga käyntiin lauantaina johon PK-35 lähtee uudistuneella valmennuksella

Kansallinen Liiga pyörähtää käyntiin perjantaina, ja PK-35:den ottelut alkavat heti perään lauantaina vierasottelulla, kun vastassa on heti kivenkova HJK Töölön Bolt Areenalla. Viime kaudella PK säilytti sarjapaikkansa ja uudet tuulet ovat puhaltaneet sen jälkeen joukkueessa. Tähän kauteen lähdettiin valmistautumaan nuoremmalla joukkueella verrattuna viime kauteen ja uuden valmennuksen alaisuudessa.  

Pitkä pre-season alkaa viimein olla taputeltu ja Kansallisen Liigan ensimmäiset pisteet ovat jaossa viikonloppuna. PK-35 saa heti ensimmäisellä kierroksella kovan testin Töölössä, kun HJK isännöi punamustia molempien joukkueiden kauden avausottelussa. PK:n uusi päävalmentaja Diogo Pinto kommentoi mennyttä harjoituskautta ja kauden alkua innolla. 

– Kauden aloitus itsessään tuo jo hyvää fiilistä pitkän harjoituskauden jälkeen. Mutta kaikki nuo kuukaudet ovat olleet meille tärkeät rakentaessa vahvaa joukkuetta tälle kaudelle. 

– Harjoituskausi meni mielestäni hyvin. Yritimme pelata mahdollisimman paljon haastaaksemme itseämme joka viikko. Jokainen tulos ei ollut kaikista positiivisin, mutta ne antoivat meille arvokasta tietoa parempien tuloksien saavuttamiseksi. 

Portugalilaisluotsi valmentaa nyt ensimmäistä kauttaan Kansallisessa Liigassa, mutta kokemusta valmentamisesta on karttunut jo monestakin eri organisaatiosta. Monelle jalkapalloihmiselle tuttu valmentaja on innoittanut myös Pintoa kyseiselle tielle. 

– Pelasin itse jalkapalloa 19-vuotiaaksi asti, mutta sen jälkeen halusin tulla valmentajaksi. Vuosina 2003 ja 2004 Jose Mourinhon menestys Euroopan jättisarjoissa FC Porton valmentajana toi Portugalissa uuden aikakauden, jolloin moni nuori halusi pelaamisen sijaan alkaa valmentamaan. Minä olin yksi heistä. 

Pinto valmensi viime kaudella Espoossa ja jälki oli vakuuttavaa poikien B-junioreissa.  

– Viimeiset kaksi kautta valmensin FC Hongan B-poikia ja voitimme kaksi hopeamitalia. Noiden kausien aikana aloin jo katsomaan pelejä Kansallisesta Liigasta, Veikkausliigasta sekä Ykkösestä (nyk. Ykkösliiga) ja kaipasin niiden myötä uusia haasteita, jotka toivat minut lopulta PK:hon. Nyt pääsen haastamaan itseäni eri tavalla, mitä viimeisenä kahtena vuotena. 

Pinto on mukana myös miesten Ykkösliigajoukkueen valmennusryhmässä, mutta päävastuu on naisten joukkueen toiminnassa. Tavoitteet tulevalle kaudelle ovat selkeät. 

– Meidän tavoitteemme on tällä kaudella säilyttää paikkamme Kansallisessa Liigassa ja rakentaa ammattimaista harjoitteluympäristöä, jossa vaatimustaso on korkeimmalla mahdollisella tasolla, Pinto linjaa. 

Kausi käynnistyy lauantaina HJK:ta vastaan vierasottelulla klo 16:00 ja matsin näet myös suorana Ruudusta. Kotiavaus on ensi viikon perjantaina PK-35 Vantaata vastaan Pihliksessä klo 18:30 ja liput tuohon matsiin voit napata itsellesi Tiketistä. 

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap