Menu

Kauden ensimmäinen virallinen ottelu – PK-35 ja MP ottavat mittaa toisistaan lauantaina

PK-35:n taival Ykkösliigacupissa käynnistyy lauantaina 3. helmikuuta, kun Mikkelin Palloilijat matkustavat Etelä-Savosta Helsinkiin. Kamppailu käynnistyy Talin Jalkapallohallissa klo 17. Liput otteluun myydään portilta.

Punamustien harjoituskauden ensimmäinen kuukausi on takana, ja se menikin kaikin puolin mallikkaasti. Neljästä harjoitusottelusta tuli voitot Gnistanista sekä TPS:stä, tasuri Ilveksen kanssa ja toisaalta palautuminen maanpinnalle tapahtui Atlantista vastaan viikko sitten 0-3-tappion myötä. Suurempaa stressiä tästä tilanteesta ei ole otettu, vaan harjoituskentälle on palattu tällä viikolla täynnä motivaatiota. 

– Pelasimme kolme hyvää harjoitusottelua kovia vastustajia vastaan. Siinä mielessä ensimmäinen tappio tuli minusta hyvällä hetkellä. Se oli meille hyvä muistutus ettei mitään joukkuetta voi aliarvioida. Kävimme ottelun läpi joukkueen kanssa, tunnistimme heikkoutemme ja päätimme jatkaa eteenpäin, eikä se ole vaikuttanut mitenkään meidän tekemiseemme. Hyvä myös muistaa, että Atlantis pelasi hienon ottelun ja ansaitsi voittonsa, kertoi MP-ottelun alla PK-35:n fysiikkavalmentajaksi täksi kaudeksi saapunut Luca Fleres. 

Sopimuspelaajia PK-35:llä on jo 21 kappaletta, ja edelleen muutamia vahvistuksia jengiin haetaan. Viime kauden pelaajistosta muodostuu jo vahva runko, ja lisäksi mukaan on tullut kymmenkunta uutta vahvistusta. Uusimpina lisäyksinä joukkueeseen ovat saapuneet vasemmalla laitakaistalla viihtyvä Samba Sillah sekä joukkueen toinen maalivahti Ville Viljala. 

Punamustat ovat saaneet hyvän harjoitusviikon alle, ja ulkonakin on ollut mitä mainioin jalkapallosää, kun kevät on jo hieman näyttäytynyt loppuviikosta Helsingissä. Italialaisvalmentaja Fleres kertoo, että harjoituskentällä ei olla säästelty.

– MP-ottelua lähestyvä harjoitusviikko on ollut hyvä.. ja hyvällä tarkoitan kovaa! Työnnämme pelaajia kohti heidän rajojaan, että olemme valmiina tuleviin peleihin ja alkavaan kauteen. Pukuhuoneessa on erittäin positiivinen ilmapiiri. Kundit näyttävät päivä päivältä paremmalta. 

Fleres vastaa luonnollisesti erityisesti joukkueen fyysisestä puolesta yhdessä joukkueen fysioterapeutti Felix Hauernhermin kanssa. Fleres on ollut joukkueen matkassa joulukuun harjoituksista asti, jolloin mukana oli paljon testipelaajia. Nyt niin sanotusti todellinen harjoituskausi on kestänyt vajaan viiden viikon verran. Tähän aikaan Fleres on varsin tyytyväinen.

– Minun päätyöni on seurata pelaajien kuormaa ja valmistaa heidät Ykkösliigan vaatimuksiin. 

– Toistaiseksi kaikki on mennyt hyvin ja suunnitelmien mukaan. Pelaajat ovat reagoineet hyvin raskaasta kuormituksesta ja runsaasta juoksemisesta huolimatta. Mutta se on hyvä muistaa, kuka edes pitää pre-seasonista? Se on aina hankalaa, mutta myös hyvin tarpeellista. Olemme kuitenkin saaneet pelaajien kanssa jo hyvän yhteyden ja olen huomannut monessa pelaajassa kehitystä. Sen takia olen hyvin luottavainen tulevaan kauteen lähdettäessä. 

Vastaan asettuu MP

Punamustien lauantain vastustajaksi saapuu viime kaudella kaikki Ykkösessä yllättänyt Mikkelin Palloilijat. Juha Pasojan joukkuetta kaavailtiin putoamistaistoon, mutta joukkue ylsi upeasti sarjassa 3. sijalle. Vahvan menestyksen kääntöpuolena on kuitenkin ollut, että mikkeliläisten kokoonpanossa on ollut tyhjentymisen merkkejä, kun moni viime kauden onnistuja on poistunut joukkueen vahvuudesta. On kuitenkin pelaajia, jotka joukkueessa myös jatkavat, joka luo tärkeää jatkuvuutta Pasojan projektiin. Jatkosopimukset ovat solmineet ykkösveskari Aleksi Honka-Hallila, luottopakki Benjamin Urgenc, keskikentän työmyyrä Joel Laitinen sekä viime kaudella loukkaantumisesta kärsinyt keskikenttäpelaaja Jan Heinonen. 

MP on hakenut joukkueen vahvuuteen lähinnä nuorempia pelaajia. Arvi Liljaniemi (NJS), Veeti Määttä (PPJ), Ajack Deng (PKKU) sekä Benjamin Dahlström (HJK Klubi 04) ovat pelaajia, joilta odotetaan nousua Ykkösliigaan vaativalle tasolle. MP on pelannut toistaiseksi PK:n tavoin neljä harjoitusottelua, joissa KuPS on ollut kahdesti parempi, mutta Kuopion Elo sekä PEPO ovat vuorollaan kaatuneet. 

PK-35 ja MP ovat toisilleen tuttuja vastuksia kausilta 2021-22, kun joukkueet olivat samaan aikaan Ykkösessä. Noina kausina keskinäisissä otteluissa PK oli vahvempi, nimittäin voitot keskinäisistä menivät Punamustalle 4-1 ja kertaalleen päädyttiin tasalukemiin. Molemmat joukkueet luottavat edelleen samoihin päävalmentajiin, mutta pelaajistossa on toki tapahtunut kummassakin leirissä niin paljon muutoksia, ettei noiden otteluiden vertaaminen tähän päivään ole kovinkaan hedelmällistä. 

PK-35:llä poissaoloja etenkin penkin puolella – mukana mielenkiintoinen testipelaaja

PK-35 pääsee lauantain otteluun melko hyvästä tilanteesta ja kokoonpanoon tullaan nimeämään näillä näkymin täydet 20 pelaajaa. Edelleen poissa kokoonpanosta ovat puolustuslinjasta Tuukka Andberg sekä Rafael Lehtonen. Lisäksi Shunta Uchiyama loukkasi jalkaansa Atlantista vastaan, ja myös hän on poissaolijoiden listalla. Xhevdet Gelan sekä Yassin Adamin pelikunto ratkennee viimeistelyharjoituksissa.

Ykkösliigacupin otteluissa mukana saa olla kolme sopimuksetonta testipelaajaa. Punamustien kokoonpanossa saatetaan nähdä neljä vielä julkaisematonta pelaajaa, mutta ensi viikolta voidaan odotella sopimusuutisia tältäkin rintamalta. 

PK-35:n mukana on myös vastikään 32 vuotta täyttänyt Filip Valenčič, joka pukee lauantaina ensimmäistä kertaa PK-paidan päällensä. Viimeksi Islannissa pelannut slovenialainen on kaksinkertainen vuoden liigapelaaja vuosilta 2017 ja 2019. Ljubljanasta lähtöisin oleva Valenčič on pelannut urallaan Suomessa aiemmin PS Kemin, HJK:n, FC Interin ja KuPSin riveissä. 

– Filip on ollut meidän mukana nyt kolmen viikon ajan. Kaikki on tähän mennessä mennyt hyvin, joten on hyvä nähdä hänet myös pelikentällä, kertoi PK-35:n manageri Jarkko Siikava. 

Joukkueen valmennusportaassa on poissaoloja lauantaina. Päävalmentaja Kim Raimi on poissa joukkueen vahvuudesta, ja myös valmentaja Diogo Pinto on poissa naisten samaan aikaan pelattavan ottelun takia. Joukkuetta johtavat ottelussa penkin puolella fysiikkavalmentaja Luca Fleres sekä manageri Jarkko Siikava. Lisäksi penkillä mukana on suunnitelmien mukaan myös joukkueen uusi maalivahtivalmentaja, josta vielä lisää myöhemmin.

– Ensimmäinen otteluni päävalmentajana! Ei vaan leikki leikkinä. Kimi ja Diogo ovat fyysisesti poissa paikalta, mutta he ovat hoitaneet valmistautumisen laadukkaasti ennakkoon harjoituskentällä. Kimi mahdollisesti seuraa ottelua etänä, jolloin hän pystyy myös auttamaan meitä ottelun aikana. Olemme kuitenkin Jarkon kanssa valmiita hoitamaan homman kotiin, sanoi Fleres MP-ottelun erilaisesta tilanteesta valmennuksen suhteen.  

Info

PK-35 – MP
La 3.2. klo 17:00
Talin Jalkapallohalli

Liput otteluun maksavat 5 euroa, ja myynti tapahtuu ainoastaan portilla korttimaksuna. Lisäksi ottelutapahtumassa palvelee PK-35:n Junioriavun pyörittämä kahvio, jonka myyntituotto käytetään vähävaraisten lasten ja nuorten harrastusmaksuihin. Lue lisää PK-35 Junioriavusta. 

Ottelua ei striimata, mutta pyrimme julkaisemaan ottelusta koosteen PK-35:n Youtube-kanavalle sunnuntaina. 

Ottelun yleisökapasiteetti Talin Jalkapallohallissa on 450 katsojaa. Lauantain MP-ottelua ennen Talissa pelataan loppuunmyyty Liigacupin paikallisottelu Gnistanin ja HJK:n välillä klo 14 alkaen. Tämä on hyvä ottaa huomioon ottelutapahtumaan saapuessa.

Tervetuloa kannustamaan Punamustaa kauden ensimmäisessä virallisessa ottelussa – C’mon PK!

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap