Menu

Kauden huipennus lauantaina Joensuussa!

Kävi miten kävi, kausi päättyy lauantaina. PK-35 matkustaa Joensuuhun, jossa Ykkösliigan nousukarsinnat huipentuu todelliseen ’finaaliotteluun’. Avausosa PK:n ja JIPPO:n välillä päättyi maalittomaan tasapeliin, joten Mehtimäellä taistelu aloitetaan nollista. Lauantaina Ykkösliigan nousukarsintafinaalin 2. osa käynnistyy Mehtimäen tekonurmella klo 14. Kotiin jääville kannattajille tiedoksi, että ottelu tulee suorana lähetyksenä Karjalaisen verkkosivuilta. Lisäksi ottelua voi seurata suorana Algeco Areenan VIP-tilassa. 

Lauantaina Pihlajamäessä pelattu Ykkösliigan karsintafinaalin ensimmäinen osa oli hyvin samantapainen, mitä isopanoksiset karsintaottelut usein ovat. Molempien joukkueiden pelaaminen oli hyvin tarkkaa, ja turhia riskejä ei haluttu ottaa. Avausjakson loppupuolella tullut Ayuub Abdin ottama toinen keltainen kortti muutti luonnollisesti joukkueiden asennoitumista kamppailuun, toisaalta miehen alivoimallakin PK pysyi pelin päällä oikein hyvin. Pihliksen taistossa kummallakin joukkueella oli pari paikkaa avata kuparinen, mutta lopputuote ei ollut näissä tilanteissa toivottu kummankaan joukkueen osalta.

PK-joukkue on saanut alleen vahvan treeniviikon, ja jengi on valmistautunut hyvin huolella kauden päätöskoitokseen. Perjantaina Punamustat harjoittelevat Pihliksessä valmistavat harjoitukset, jonka jälkeen joukkue matkustaa perjantai-illan aikana jo pelipaikoille Joensuuhun, jossa joukkue yöpyy ja valmistautuu rauhassa lauantain päiväotteluun.

Kamppailun asetelma on jo moneen kertaan todettu, mutta kerrataan se vielä kerran. Ottelun voittaja nousee kaudeksi 2024 Ykkösliigaan, maamme toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Ottelun häviäjä pelaa ensi kaudella Ykkösessä, joka tulevasta vuodesta lähtien on Suomen 3. korkein sarjataso. JIPPO sekä PK ovat pelanneet tällä kaudella jo kolme keskinäistä ottelua, jotka kaikki ovat päättyneet tasapeliin. Toukokuussa Mehtimäellä päädyttiin 1-1-lukemiin, elokuussa Pihlajamäessä 2-2-numeroihin ja viime lauantaina lopputulos oli maaliton. Lähtökohta kamppailuun on siis hyvin tasainen.

– Käytännössä sarja lähtee liikkeelle nollista ja yksi peli ratkaisee homman puhtaalta pöydältä, meillä on monia syitä uskoa onnistumiseen myös Joensuussa. Kaikki paineet on historiankin tuntien JIPPO:lla, heidän on pakko onnistua kotiyleisön edessä. Haasteen kovuus tiedostetaan, mutta se motivoi meitä vain enemmän. Olemme olleet kovissa paikoissa riittävän usein tämän kauden aikana, tilanne ei muutu mitenkään lauantaiksi, kertoi PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi ottelun alla.

Joensuuhun on lupailtu lauantaille suhteellisen kylmää keliä, mutta uskomus on se, että pirtsakka keli ei tule noin muuten otteluun vaikuttamaan. Mehtimäen lämmitetty tekonurmikenttä pitäisi olla hyvässä pelikunnossa. Paikalle odotetaan JIPPO:n kannalta kauden ennätysyleisömäärää, ja on paikalle eksymässä huhujen mukaan myös kourallinen vierasjoukkueseen uskovia.

– Tämä on kummallekin joukkueelle ehdoton kruunu kaudelle. Hatunnosto myös Joensuuhun hyvin tehdystä työstä. Vaikka pelaamme vieraissa, varmasti koko pelaajistomme toivoo että paikalla olisi mahdollisimman paljon väkeä. Tällaisessa ottelussa kummankin joukkueen pelaajat ansaitsevat arvoisensa yleisön.

JIPPO:n joukkue on luonnollisesti kaikille PK:ta ja Kakkosta seuraaville hyvin tuttu tältä kaudelta. Maalivahti Pyry Piirainen kuuluu sarjan ehdottomaan eliittiin, ulkomaalaisvahvistukset, toppari Victor de Paula ja hyökkäyksen sielu Yoshiaki Kikuchi ovat myös joukkueen ehdottomia avainpelaajia. Mikko Hallikaisen joukot ovat pelanneet hienon kauden, jota arvostaa myös päävalmentaja Raimi, mutta minkäänlaiseen nöyristelyyn ei pihlisläiset lähde.

– JIPPO on ehdottomasti vaarallinen joukkue tietyissä hetkissä ja niitä hetkiä on kunnioitettava. Uskon, että meillä on kuitenkin kapasiteettia olla hyviä lauantaina, nyt teot ratkaisevat puheiden sijasta.

Viime viikonloppuna PK:n kokoonpanosta puuttui kova trio Gela-Yaghoubi-Beyai, joiden pelaaminen lauantaina on vielä epävarmaa. Ayuub Abdi kärsii pelikieltoa edellisottelun ulosajon myötä.

– Kokoonpanotilanne on hyvä, kuten aina tällä materiaalin leveydellä ja joukkueen sitoutumisella laadukkaaseen harjoitteluun. Meillä on ollut verrattain paljon poissaoloja, mutta aina on löytynyt uusia vastuunkantajia. Nyt tilanne on hyvä.

Info

JIPPO – PK-35
La 28.10. klo 14
Mehtimäen tekonurmi, Joensuu

Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä Karjalaisen nettisivuilla. Digi-Karjalaisen pystyy ostamaan vuorokaudeksi hintaan 3.90€. Lisäksi Algeco Areenan yläkerran VIP-tilassa ottelu on katsottavissa.

Vielä kerran tähän kauteen:
C’mon PK!

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap