Menu

Kauden loppuhuipennus käynnistyy Pihliksessä!

Pitkä Kakkosen kausi saa huipennuksensa seuraavien viikonloppujen aikana, kun Kakkosen parhaat joukkueet PK-35 ja JIPPO ottavat mittaa toisistaan kaksiosaisessa Ykkösliigan karsintafinaalissa. Ottelupari käynnistyy Pihlajamäestä lauantaina klo 14. Lämpimästi tervetuloa nauttimaan hienon kauden huipennuksesta!

Liput otteluun.

Kakkosen A-lohkon kahden kärkijoukkueen välillä lähdettäviin karsintafinaaleihin lähtökohdat eivät voisi olla tasaisemmat. PK-35 ja JIPPO pelasivat molemmat Kakkosen A-lohkossa, kumpikin joukkue keräsi 22:sta ottelusta 48 pistettä ja molemmat keskinäiset päättyivät tasapeliin. JIPPO iski kauden otteluissa seitsemän maalia enemmän ja päästi kaksi maalia vähemmän, mitä Punamustat. Toisaalta PK-35 hävisi koko kauden aikana ainoastaan kaksi ottelua, kun JIPPO poistui kentältä neljästi tappion kärsineenä joukkueena.

Katsotaan hieman tarkemmin kauden kahta keskinäistä koitosta. Toukokuussa Mehtimäellä nähtiin kauden ensimmäinen otatus. JIPPO hallitsi avausjaksoa, ja siitä palkinnoksi joensuulaiset saivat myös iskettyä kamppailun avausosuman 38. minuutilla, kun Santeri Saarenkunnas puski pallon komeasti takanurkkaan. Toiselle nelivitoselle PK tuli kuitenkin todella kovaa, ja tasoitusmaali näki päivänvalon nopeasti, kun 53. minuutilla Shunta Uchiyama tuikkasi pallon maalin edestä verkon perukoille. Tämä maali edelleen kummittelee tilastoissa merkittynä Toshiki Makimotolla, mutta Uchiyaman maali kyseessä oli. Tasatilanteessa Punamustat saivat luotua monta hyvää tilaisuutta maalin tekemiseen, mutta Pyry Piirainen selvisi taidolla ja myös hieman tuurilla omalla maalinsuullaan ilman lisätakaiskuja.

Elokuussa Pihlajamäessä JIPPO tuli otteluun ehkä hieman kovempaa, mutta PK oli tällä kertaa se joka iski ottelun alkutahdit. Valdrin Rashica keskitys kimposi JIPPO-pelaajan kautta kauniissa kaaressa takanurkkaan jo 4. minuutilla. Joensuulaiset jatkoivat takaiskusta huolimatta paineen antamista PK-päätyyn ja Oma Maali iski 10. minuutilla myös toisessa päässä, kun Alieu Ceesayn kautta pallo meni epäonnisesti verkon perukoille. 1-1-tilanteessa mentiin pitkään aika tasaisissa tunnelmissa, mutta toisella puoliajalla kumpikin sai omansa, hieman kyseenalaiset, mutta vihellyksen mahdollistaneet pilkkunsa, joissa onnistuivat JIPPO:n Anton Eerola sekä PK:n Mustafa Beyai. Omat maalit tasan, rankkarit tasan, maalit tasan ja täten myös pisteet tasan joukkueiden edellisestä kohtaamisesta Pihliksestä.

JIPPO varmisti paikkansa Ykkösliigan karsinnassa syyskuun viimeisenä päivänä, kun joukkue kaatoi läpi kauden sarjan kärkisijoilla keikkuneen HJK Klubi 04:n Töölössä 2-1-lukemin. Tuon JIPPO:n voiton myötä PK:lla oli mahdollisuus ratkaista oma Ykkösliiga-paikkansa heti seuraavan päivän NJS-vierasottelussa, mutta Punamustat halusivat jättää jännityksen ilmaan päätöskierroksen otteluun Klubia vastaan. Ruman NJS-tappion jälkeen HJK Klubi 04 kaatui komeasti 2-0 Pihliksessä Eero Karjalaisen kahdella osumalla ja myös PK nousi parhaana lohkokakkosena Ykkösliigan karsintoihin.

Arpa oli siinä mielessä suosiollinen molemmille finaalijoukkueista, että molemmat saivat välieräottelut pelata kotikentälle. JIPPO kohtasi viime lauantaina OLSin Joensuussa, ja PK sunnuntaina EPS:n Pihlajamäessä. Sunnuntain tarina on varmasti jo kaikkien tiedossa, eli PK pystyi kuumahenkisessä ja tunnerikkaassa koitoksessa lopulta kauden sensaatijoukkue EPS:n kaatamaan, lopputuloksen ollessa 2-1 PK:n eduksi.

Lauantaina Joensuussa nähtiin JIPPO:n ja OLSin välillä todella tasainen koitos. Kakkosen C-lohkon voittanut AC Oulun reservijoukkue OLS sai luotua kotijoukkuetta enemmän maalipaikkoja varsinaisella peliajalla, mutta pallo ei kertaakaan 90 minuutin aikana löytänyt tietään verkon perukoille. Myöskään puolen tunnin jatko-ottelun aikana joukkueet eivät saaneet parempaansa selville ja edettiin rangaistuspotkukilpailuun. Rangaistuspotkukilpailun antisankari oli kokenut Rafinha, joka oli ainoa 11 metristä epäonnistunut pelaaja. JIPPO eteni lopulta Ykkösliigan karsintafinaaliin rankkareiden jälkeen.

PK-35:n päävalmentaja Kim Raimin ennakoi tulevaa ottelua seuraavin sanoin.

– Saatiin sellainen huipennus kaudelle mitä jokainen varmasti toivoi. Systemaattinen kova työ tuottaa hedelmää ja joukkue on jokaisen tilaisuutensa ansainnut omalla tekemisellään. Ollaan käännetty useampia raskaita kiviä kauden aikana ja vielä olisi se kaikista isoin kivi käännettävänä. Meillä on jo kaksi hienoa ja tuloksellisesti voitokasta isojen panosten peliä alla ja finaaliottelut JIPPO:a vastaan kruunaavat kauden.

– Vastakkain ovat kaksi hyvin organisoitua joukkuetta ja marginaalit tulevat olemaan pienet. Sama pistemäärä 22 pelin jälkeen, kaksi keskinäistä tasapeliä, sekä varsin laadukasta kohtaamista luovat mielenkiintoiset lähtökohdat otteluille.

– Jonkin verran yhtäläisyyksiä heiltä löytyy meidän pelaamiseen. Kummaltakin ryhmältä löytyy laajaa ratkaisuvoimaa, sekä kumpikin joukkue pystyy pallolla aiheuttamaan toiselle harmaita hiuksia, mutta myös tarpeen vaatiessa suojelemaan omaa maalia laadukkaasti. Vastassa on laadukas joukkue, mutta uskon silti vahvasti että löydämme keinot menestyä tässä otteluparissa.

– EPS-ottelu oli kauttaaltaan hieno tapahtuma, saatiin runsain joukoin ihmisiä liikkeelle ja toiveissa on että huomenna kauden viimeisessä ja tähän mennessä tärkeimmässä kotiottelussa tuki takanamme on iso. Haluamme kiittää Pihlisläistä yleisöä ja ehkä vielä vahvemmin meitä koko kauden vieraspeleissäkin tukenutta kannattajaryhmää sitoutuneella esityksellä, jonka myötä uskon että saamme mukaan tuloksen jonka myös he ansaitsevat.

Info

PK-35 – JIPPO
La 21.10. klo 14
Algeco Areena

Huomioithan myös, että Algeco Areenalla ei voi maksaa käteisellä vaan kaikki ostokset tehdään kortilla. Katsojia palvelee ottelussa tuttuun tyyliin Cafe35 sekä Bar35.

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap