Menu

Kenellä on perjantaina turvonnut naama?

Suomen Cupin 5. kierros pelataan lävitse tulevan viikonlopun aikana, ja PK-35 avaa SexyPöxyt/TNT:n kanssa Suomen Cup-viikonlopun jo perjantaina! Matsi starttaa Pihliksen Algeco Areenalla perjantaina 14. kesäkuuta klo 19. Liput femman portilta – VIP35-kausarilaiset veloituksetta sisään.

PK-35:n kahden kotiottelun viikko käynnistyi varsin positiivisin menoin tiistaina Pihliksessä, kun Järvenpään Palloseura kaatui vahvan toisen nelivitosen esityksen siivittämänä 4-1-lukemin. Avausjakson jälkeen JäPS oli kamppailussa Tino Palmaston osumalla edellä, mutta PK hyökkäsi vahvasti heti toisen jakson alkuun ja Samba Sillahin sekä Eero Markkasella maaleilla johtoasema vaihtoi omistajaa viidessä minuutissa. Toisen puoliajan puolenvälin tienoilla Mustafa Beyai ja Shunta Uchiyama iskivät pallon verkkoon kahdesti lyhyen ajan sisään, ja nuo maalit ratkaisivat ottelun lopullisesti.

PK-35:n valmennustiimiin tällä viikolla liittynyt Mirwais Nasiry oli tyytyväinen joukkueen esitykseen JäPS-ottelussa.

– Onnistuimme kokonaisuudessaan aika hyvin. Emme saaneet maaleja avausjaksolla, mutta emme alkaneet hätäilemään tauolla, vaan pyrimme jatkamaan omaa tekemistä, ja saimme siitä myös palkinnon. Minulle tuli vahvasti se tunne, että kaikki pelaajat luottivat meidän tekemiseen läpi otteluun. Pelaajat saivat myös itseluottamusta siitä, kun he huomasivat, että esimerkiksi prässi toimii ja sitä kautta saimme tehtyä sitä koko ajan lisää ja onnistuneemmin.

Kahdeksan vuotta sitten Suomeen Afganistanista muuttanut “Miro” muutti Lappeenrannasta Helsinkiin noin puolitoista vuotta sitten. Korkeimmillaan Nasiry on pelannut Kakkosessa Kultsun sekä FC LaPan riveissä, ja viime kaudella hän pelasi 17 ottelua EPS:n reservijoukkueessa Kolmosessa. 23-vuotias nuori mies päätti kuitenkin pitkäaikaisen selkävamman jäljiltä lopettaa pelaamisen ja keskittyä jatkossa valmentamiseen, joka jo pelaajana hyvin älykkäälle futaajalle oli varsin luonteva jatko jalkapallon saralla. Futiksen ohella Nasiry opiskelee Aalto yliopistossa kauppatieteitä.

– Sain Tiagon kautta mahdollisuuden siirtyä talvella Atlantiksen valmennukseen, jossa olin nyt viimeisen puolivuotisen. Tiago on minun elämäni paras valmentaja, joten on hienoa päästä hänen ohella myös siirtymään nyt PK:hon. Odotan innolla mihin kaikkeen tulemme yltämään vielä loppukauden aikana. 

Maanantaina ensimmäistä kertaa PK:n mukana ollut Nasiry kehuu uutta joukkuettaan.

– Pelaajisto on hyvin laadukas, paljon yksilötaitoa ja sellaista taitoa, millä pystyy vaikuttamaan otteluiden lopputuloksiin. Mitä olen aiempia otteluita katsonut, niin pelaajien taito on ollut sielläkin jo nähtävillä, mutta ehkä lopullinen punainen lanka on puuttunut. 

– Pelaajien laatu näkyy myös siinä, miten he ovat pystyneet Tiagon tulemisen jälkeen ottamaan uutta informaatiota vastaan. Niitä pyydettyjä asioita on todella paljon, mutta niitä saatiin nopeasti käytäntöön ja pelikentälle nähtäville. 

PK-35:n uudistunut valmennustiimi on Nasiryn saapumisen jälkeen valmis. Tiago Santos toimii päävalmentajana, apunaan Nasiry sekä maalivahtivalmentajana ja kakkosvalmentajana jatkava Jussi Jääskeläinen. Lisäksi tiimissä jatkavat videoanalyytikko Miika Nurmi sekä fysiikkavalmentaja Luca Fleres. 

– Valmennustiimissä jokainen tietää oman tehtävänsä, se on näkynyt ensimmäisestä harjoituksesta ja palaverista lähtien. Tuntui jopa oudolta, miten hyvin kaikki on soljunut näin nopeasti hyvin yhteen ja jokainen on samalla sivulla toistensa kanssa.

– Vaikka Tiago oli poissa tiistaina penkillä, Jässi hoiti vastuuvalmentajan hommat kuin vanha tekijä. Hän tiesi, mitä teki ja jaksoimme uskoa jatkuvasti omaan tekemiseemme. Minkäänlaista stressiä ei ollut nähtävillä, vaikka tilanne oli uusi.

Pöxyt/TNT saapuu Pihlikseen

SexyPöxyt/TNT on Kakkosessa pelaavien Pöxyjen kakkosjoukkue. Joukkue nousi alkavaksi kaudeksi Vitosesta Neloseen ja vaihtoi samalla nimeään SexyPöxyt/TN:stä SexyPöxyt/TNT:stä. Turvonneiden Naamojen kausi on mennyt Suomen Cupissa kuin elokuvissa, mutta Nelosen alkukaudesta ei kovinkaan ihmeellistä filmiä saa aikaiseksi. TNT ei ole Cupissa päästänyt neljällä ensimmäisellä kierroksella vielä maaliakaan, kun matkan varrella ovat kaatuneet Kolmosessa pelaava PPJ/Ruoholahti sekä Nelosen ToTe/Taiskin Tykit ja viime kierroksella Lohjan Pallo. Lisäksi Kutosessa pelaava Popinniemen Ponnistus joutui toteamaan TNT:n liian kovaksi.

Omasta Nelosen lohkostaan TNT löytyy viimeistä edelliseltä sijalta, 11. Seitsemästä ottelusta tilille on kertyneet voitot FC Honka/3:sta sekä viime viikolla EPS/I:sta. Muista otteluista on tullut tappiot kärsittäväksi.

Pöxyt/TNT:n pelaajalistalta ei montaa kovinkaan tuttua nimeä löydy, mutta yksi ainakin kaikilla PK-jalkapallon ystäville. PK-35:n maalinsuulla kaudella 2021 torjunut Atte Paunio edustaa Turvonneita Naamoja tällä kaudella, ja hän on ollutkin tolppien välissä yhtä vaille kaikissa Cupin otteluissa. Nelosen peleissä Paunio on ilmeisesti nähty enemmänkin kenttäpelaajana. Löytyy TNT:n listoilta joitain muitakin pelaajia, jotka ovat pelanneet muun muassa Kakkosessa aiemmin urillaan. 

Punamustien kokoonpanossa nähdään varmasti jonkin verran rotaatiota perjantain ottelussa, mutta Nasiry painottaa, että mitään ei pidä ottaa itsestäänselvänä ja myös perjantain ottelu on tärkeä tapahtuma joukkueelle.

– Totta kai lähtökohdat tietävät kaikki, kyllähän meidän pitää tämä klaarata, mutta nollanollasta lähdetään ja kyllä se työ pitää tehdä perjantainakin.

– Meillä on tällä valmennuksella nyt pelattuna yksi ottelu, ja tämä on toinen. Tämän cupin pelin jälkeen meillä tulee kovat matsit Tepsiä ja KTP:tä vastaan. Me tarvitsemme lisää informaatiota pelaajista ja siitä mihin he pystyvät ja nyt saamme pelaajilta jälleen näyttöjä heidän osaamisesta. Tämä tulee olemaan meille tärkeä opetustunti jatkoa ajatellen.

Punamustat huilasivat voitokkaan tiistain kamppailun jälkeen keskiviikon, ja joukkue palaa tänään torstaina jälleen treenikentälle ja valmistautumaan perjantain koitokseen.

Info

PK-35 – SexyPöxyt/TNT
Pe 14.6. klo 19
Algeco Areena

Femman liput myynnissä portilla! Normikausareihin Suomen Cupin ottelut eivät lukeudu, mutta VIP35-kausarilla pääsee normaalisti sisään. 

Tervetuloa viettämään mukavaa perjantai-iltaa Pihlikseen – C’MON PK!

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap