Menu

Kiitos Otto-Pekka!

Pallokerho-35:ssä sekä PK-35 Vantaassa yhteensä peräti yksitoista kautta pelannut Otto-Pekka Jurvainen, 36, on lopettanut hienon pelaajauransa.

 

Jurvainen edusti punamustia ensimmäiseen otteeseen 2007-14, siirtyi välillä neljäksi vuodeksi HIFK:hon, kunnes palasi keväällä 2019 PK-35:een. Kausi 2021 jäi taitavan vasurin viimeiseksi miesten Ykkösessä.

 

– Nyt on tietysti haikea fiilis, mutta toisaalta myös levollinen olo. Futis on ollut elämässäni pitkän aikaa erittäin tärkeä asia, jonka myötä olen pääsyt kokemaan ja näkemään todella paljon. Olen lopettamispäätökseni kanssa täysin sinut varsinkin, kun sain päättää urani kentällä ilman loukkaantumisia. Tähän voin ehdottomasti olla oikein tyytyväinen, Jurvainen sanoo.

 

– Etenin oikeastaan vuodesta 2016 lähtien kauden kerrallaan. Futis, perhe ja siviilityö on ollut palapeli, jonka takia on joka kauden jälkeen tullut mietittyä, onnistuuko tällainen yhtälö ja pysynkö vielä muiden perässä. Koska tämä on ollut mahdollista, tunnen totta kai suurta kiitollisuutta kaikille sidosryhmille.

 

Jurvainen on pian kolmevuotiaan pojan isä ja työskentelee finanssialalla. Hän sanoo pohtineensa jo kauteen 2021 lähdettäessä, että pelaajaura päättynee tähän syksyyn. Vasemman puolen älykäs ja monikäyttöinen laitapelaaja halusi siis nauttia täysillä joka hetkestä.

 

Kun Jurvainen siirtyi PK-35:een vuonna 2007, hän eli urallaan hyvin tärkeää vaihetta. Seura tarjosi vähän yli parikymppiselle pelaajalle kilpailullisen ja kehittävän ympäristön, joten päätös pelata punamustissa oli hänelle iso ja merkittävä asia. Hän vakuuttaa kokeneensa niin Helsingin kuin Vantaan puolella useita hienoja hetkiä.

 

– Juuri tällä hetkellä päällimmäisenä mielessäni on tämä uusin projektimme, joka alkoi vuonna 2019 Kolmosesta ylöspäin. Olin jo viimeisen HIFK-kauteni jälkeen ajatellut aktiiviurani päättyneen, mutta oli vielä kiva siirtyä kilpailulliseen ja kehityshaluiseen joukkueeseen ja viedä tätä kautta koko seuraa eteenpäin, Jurvainen jatkaa.

 

– On hienoa, että saavutimme tavoitteemme, minkä myötä miesten edustusjoukkue pelaa nyt vähintäänkin ansaitsemallaan tasolla. Henkilökohtaisesti ajateltuna tietysti tekemäni maalit, antamani maalisyötöt ja -keskitykset ovat jääneet mieleeni lämpiminä muistoina.

 

PK-35 koko seurana on Jurvaisen mukaan erittäin hyvässä kunnossa. Hän sanoo nähneensä hyvin läheltä, kuinka ammattimaista työtä esimerkiksi junioripuolella tehdään. Osaavat junnuvalmentajat vievät hänen mielestään pelaajia päivästä toiseen laadukkaasti eteenpäin.

 

– Toiminta on oikein hyvällä tasolla, mutta sitä voi tietysti aina myös parantaa. Joka tapauksessa pelaajilla on hyvä olla järkevästi organisoidussa seuraympäristössä, jossa kukin voi kehittyä omaan suuntaansa. Haluaa nuori pelaaja sitten luoda uraa tai ei, hänelle tarjotaan mahdollisuuksia, mikä näkyy joka portaalla aina aikuisten edustusjoukkueisiin asti.

 

Jurvaisen päävalmentajat hänen pitkällä punamustalla ajanjaksollaan olivat Mikko Lappalainen, Pasi Pihamaa, Ilir Zeneli, Jari Europaeus, Jarkko Siikava sekä Kim Raimi. Hän haluaa heidän lisäkseen lähettää lämpimät terveiset joukkueidensa kaikille taustoille, kuten fysioterapeuteille Ville Vepsäläiselle, Kari Kinnuselle ja Peetu Lehmukselle.

 

– Ja aivan älyttömän isot kiitokset koko seuralle kaikesta siitä, mitä se mahdollisti urani aikana! Olen vuodesta 2007 eteenpäin kehittynyt merkittävästi niin pelaajana kuin ihmisenä. Ilman tätä olisin tuskin koskaan pelannut Veikkausliigassa. Olen tästä ikuisesti kiitollinen, Jurvainen sanoo lievää liikutusta äänessään.

 

– Olen satavarma, että PK-35 kehittyy koko ajan kohti liigakelpoista seuraa. Olisi hienoa, että oma pelaajatuotanto nostaisi nuoria jatkossakin junioreista edustusjoukkueeseen. Seura on minulle nyt ja aina todella rakas.

 

Pallokerho-35 kiittää Otto-Pekka Jurvaista kaikista kuluneita vuosista ja toivottaa hänelle loistavaa jatkoa elämän seuraavissa vaiheissa!

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap