Menu

Kiitos Tiki!

Kolme viimeistä kautta PK-35:tä edustanut Niko Tirkkonen jättää seuran. 32-vuotias Tirkkonen jättää samalla myös jalkapallon kilpakentät taakseen. 

– Olen 17-vuotiaana pelannut ensimmäiset Kakkosen otteluni, eli siitäkin tulee jo 15 vuotta täyteen. Vuosien aikana on tullut kerrytettyä jo aika monta kilometriä erinäköisissä paikoissa ympäri Suomea, mutta koen, että nyt on sopiva hetki jättää tämä taakseen. 

Lopullisesti nappulat eivät kuitenkaan vielä naulaan jää.

– Kyllä homma kilpatason futiksen osalta oli tässä, mutta jos jossain vielä pelaan, se voi hyvin olla Nastolan Nopsassa (Vitonen). Siellä missä kaikki omalta kohdalta alkoi. Katsotaan sitä optiota kuitenkin myöhemmin.

Lokakuun lopussa päättyneen kauden aikana Tirkkosella oli jo melko selvät suunnitelmat tulevasta. Monet loukkaantumiset ovat viimeisen kahden vuoden aikana Tirkkosen pelaamista häirinneet. 

– Silloin kesän korvilla tuli jo mietittyä, kun etureittäni loukkasin, onko tämä kaiken ajan ja vaivan arvoista vääntäytyä joka viikko monta kertaa illassa tänne treenaamaan tai kuntouttamaan. Joukkueen kanssa oleminen on tietenkin mahtavaa, mutta sitä jo silloin alkoi miettimään millaista kesä voisi olla ilman futista. 

Tirkkosen ura miesten otteluissa käynnistyi Lahdessa, ensiksi City Starsin riveissä, joka muuttui myöhemmin Kuusysiksi. Helsingin päässä Tiki vaikutti vuodesta 2014 alkaen. Ensimmäinen kausi meni Viikingeissä ja Atlantiksessa, mutta sen jälkeen hän nousi ensiksi Gnistanissa ja sen jälkeen PK:ssa kannattajien suosioon periksiantamattomalla tyylillään. 

Tirkkonen vietti 2010-luvun alkupuolella myös neljä lukuvuotta Amerikassa New Yorkin Oneotan yliopistossa sekä Etelä-Carolinassa, jossa myös futis ulkomailla tuli tutuksi. 

– Jalkapallo on antanut omaan elämään erittäin paljon, josta voin olla kiitollinen. Kaikki ihmiset, joihin olen päässyt tutustumaan, kaikki reissut ja nuo jenkkivuodet. On lukuisia asioita, joita jalkapallo on antanut itselle, mutta nyt on itsellä aika antaa muulle elämälle enemmän.

Viimeisen kolmen kauden aikana Tirkkonen pelasi Punamustien riveissä yhteensä 40 sarjaottelua, joissa maaleja syntyi 30 kappaletta. Maaleista peräti 26 kappaletta syntyi Kolmosen kaudella 2019, Kakkosessa maaleja syntyi neljä. Tirkkonen kertoo, että hänelle jää paljon hienoja muistoja vuosistaan Pihliksessä. 

– Tämä tarina, jossa lähdimme Kolmosesta sellaisella kivalla kaveriporukkafiiliksellä tähän, että säilymme Ykkösessä lopulta kohtuu selvästikin, oli erittäin hieno. Tämä on iso asia itselle, että sain tässä olla mukana. 

– Tietenkin tärkeä asia on myös se henki ja yhteneväisyys mikä PK:sta löytyy. Erittäin harvoin on ollut sellaisia päiviä, että olisi ollut huono fiilis tulla treeneihin, kun kaikki tekee töitä yhdessä ja kovaa yhteisen hyvän eteen. 

Mitä sitten pelaamisen jälkeen? Tirkkonen haluaa antaa aikaa ainakin toiselle urheiluharrastukselleen, eli golfille.

– Olen huomannut viime vuosien aikana, että muustakin urheilemisesta voi saada samantyyppisiä kiksejä, kun jalkapallosta. Juurikin golf on noussut jo rakkaaksi harrastukseksi ja sitä tulee varmasti jatkossakin käytettyä aikaan. Nyt voi myös enemmän kesäviikonloppuja viettää mökillä ja perheen kanssa.

– Eipä tämä tietenkään sitä tarkoita, että jalkapallo omasta elämästä loppuisi. Edelleen tulee seurattua tiiviisti jalkapallomaailmaa ja varmasti sitä löytää kesällä itsensä Pihliksestäkin katsomon puolella. 

Tirkkonen korostaa puheissaan jatkuvasti pelikavereiden ja ihmisten roolia, ja heille hän haluaa antaa vielä viimeiset kiitoksensa.

– Iso kiitos kaikille pelikavereille ja valmentajille, joita uran aikana näki. Ilman heitä, ei tätä pelaamista olisi jaksanut näinkään pitkään. 

– Viimeisten vuosien aikana PK:sta varsinkin Kimi (Raimi), Jare (Jarkko Siikava), Pete (Peter Henriksson) sekä (Teemu) Jaronen ansaitsevat valtavat kiitokset työnteosta joukkueen eteen ja ilman heitä tämä tarina ei olisi ollut mahdollinen. Pihliksessäkin pyörii paljon ihmisiä, jotka eivät varmasti edes tiedä kuinka paljon heitä arvostetaan. Tästä esimerkkinä kentänhoitaja Matti Winter, joka hoitaa kentän aina sellaiseen kuntoon, että me pääsemme hyvälle kentälle treenaamaan. Nämä kaikki ihmiset Pihliksessä ovat tärkeitä ja he ovat kiitoksensa ansainneet.

 

PK-35 toivottaa Tikille kaikkea hyvää jatkoon ja tsemppiä tuleviin haasteisiin!

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap