Menu

Kim Raimi jatkaa PK-35:n päävalmentajana kaudella 2023

Kim Raimi aloittaa PK-35:n päävalmentajana toisen sopimuskautensa. 37-vuotias valmentaja aloittaa kolmannen kautensa Punamustien edustusjoukkueen päävalmentajana, yhteensä Raimille kausi PK-35:n valmennusryhmässä on jo 6. perättäinen.

 

Viime kausi oli pettymys koko joukkueelle, ja sen tietää myös päävalmentaja Raimi. Uuteen kauteen jo valmistautuva luotsi kertoo, että menneitä asioita on käyty läpi hyvin paljon ja niistä on koitettu oppia uuteen kauteen. 

Kim Raimin ajatuksia menneestä sekä tulevasta kaudesta.

Alta pääset lukemaan tekstimuodossa, mitä Kim Raimi kertoi haastattelussa, joka tehtiin keskiviikkona 16. marraskuuta. 

Kim, viime kauden päättymisestä on reilu kuukausi aikaa, ja varmasti sen jälkeen on paljon käyty keskusteluja sekä mietitty eri asioita. Mitäs näistä asioista on jäänyt käteen?

– Näinhän se on, että viime kausi ei mennyt sillä tavoin, miten halusimme. Tai ei itse asiassa oikeastaan sinne päinkään. Vastuu on tietysti minulla kilpailullisesta menestyksestä, joka oli heikko. Tietynlainen shokki tippuminen oli koko seuralle ja toimijoille, jota nämä asiat koskettaa. Paljon on perattu asioita valmennustiimin kesken sekä olemme kysyneet mielipiteitä ihmisiltä, joiden mielipidettä arvostamme. Tietyllä tavalla olen kaivanut kuoppaa, hypännyt sinne ja omalla tavallaan nyt on kiivetty sieltä ylös. 

– Monia asioita näistä keskusteluista on noussut esiin, jokainen miettii sitä omaa panostaan ja mitä pystyisi tekemään paremmin. Sen työn minä olen tehnyt tässä viimeisten viikkojen aikana ja olen henkisesti valmis sekä suunnitelmat tulevaan ovat valmiina, niin, että olen valmis viemään edustusjoukkueen toimintaa eteenpäin. Haluamme myös joitain asioita jalkauttaa enemmän myös seuran joihinkin tahoihin sekä etenkin kilpailulliseen puoleen. 

– Kokonaisuudessaan viime kauden jälkeen, paljon on perattu ja analysoitu, otettu rapaa vastaan sekä annettu rapaa, ennen kaikkea ollaan oltu rehellisiä tekemistämme kohtaan. Koen, että se on ainoa tapa tässä vaiheessa mennä eteenpäin, kun haluamme kunnianhimoisesti kehittää omaa toimintaamme sekä koko seuran toimintaa.

Millaisia asioita sinä olet viime kaudesta oppinut?

– Paljon erilaisia asioita. Viime kausi tuntui olevan sellaista varjojen jahtaamista jatkuvasti, paljon oli ihan hyvää, mutta pienet marginaalit kääntyivät monessa asiassa meitä vastaan. Olemme nyt peranneet, mitä asioita tekemisestämme puuttui, tai mitä ehkä teimme liian vähän. 

– Lähtökohta tulevaan kauteen on se, että pelaamme sarjatasoa alempana Kakkosessa, mutta pyrimme tekemään kaikki asiat paremmin, mitä viime kaudella. 

– Isoin asia oppimiseen liittyen on joukkueen arvomaailma sekä toiminta- ja ajattelutapakulttuuri, ja miten sitä integroidaan joukkueen tekemiseen sekä miten sitä painotetaan ja millaisin työkaluin. Tähän liittyy myös se mitä asioita voimme ottaa seurasidonnaisia arvoja vahvemmin toimintaamme sekä joitain asioita, mitä emme ehkä saa seuran sisältä, niin miten sellaisiakin arvoja pystymme iskostamaan paremmin joukkueeseen. Joukkueen toimintakulttuurin luominen sekä arvomaailmaan liittyvät asiat on ehkä niitä isoimpia asioita, joissa pyrin itseänikin kehittämään.

– Tämä homma on kuitenkin ihmisten johtamista, ja se kentällä tapahtuva peli on vain osa sitä protokollaa. Se on sellainen asia johon olen pyrkinyt saamaan lisää työkaluja, ja se myös tietenkin vaatii sitä, että on itse auki ja kuuntelee, vaikka kaikki ei ole niin kivaa, mitä sieltä tulee. Se on otettava vastaan ja oltava rehellinen, jolloin pystyy auttamaan itseään sekä myös muita.

Millainen projekti PK-35 vuosimallia 2023 tulee olemaan Miesten Kakkosessa?

– Kunnianhimoinen. Me haluamme olla tulevalla kaudella edustusjoukkue sen oikeassa merkityksessä, me olemme esimerkki seuran nuorille pelaajille ja esimerkki kaikille toimijoille tässä seurassa ja haluamme myös tehdä kaikki asiat paremmin, mitä kukaan muu tässä seurassa. Se on yksi pääkohta tästä tulevasta kaudesta.

– Meidän päämäärä ei ole se, että teemme tätä, koska haluamme takaisin Ykköseen, toki, jos saamme palikat kuntoon ja hyvän joukkueen, totta kai me haluamme voittaa pelejä, niin paljon kuin on mahdollista. Me olemme nyt tietynlaisen protokollan rakentaneet, että se on jatkuvaa jokapäiväistä toimintaa, tehostamme monia eri asioita. 

– Pelaajatilanne on tällä hetkellä vielä aika paljon auki, mutta aika levollisin mielin olen, jos verrataan viime kauteen. Minulle kokonaiskuva on paljon selkeämpi, mitä viime kaudella, joten siinä mielin pelaajatilanteen osaltakin tilanne on levollisempi. 

Millaista joukkuetta on tarkoitus kasata?

– Totta kai muutoksia ja muokkauksia tulee. Viime vuonna meillä vaihtui erittäin kokenut joukkue, sellaiseen semi-kokeneeseen joukkueeseen. Me olimme pelaajahaun suhteen ehkä vähän liikaa kiinni teknis-taktisissa-asioissa ja muissa sellaisissa jutuissa, mutta olemme oppineet siitä ja pyrimme ottamaan muita vaikuttajia mukaan, ja käyttämään enemmän silmäpareja siihen, kun joukkuetta kasataan. 

– Pelaajatyyppiä, kun ajatellaan, haluamme pelaajia, jotka ovat sitoutuneita, rehellisiä sekä kovaan työntekoon valmiita, viime vuonna teimme joitain valintoja hieman eri perustein. Joukkueena haluamme olla ylpeä itsestämme, seuran edustamisesta. Haluan, että myös yksilötasolla meidän pelaajat kokevat itsestään ylpeyttä, jonka pitää näkyä ulospäin sekä myös meidän oman sädekehän sisällä.

– Työnteosta ensi kaudella ei tule mikään asia jäämään kiinni.

PK-35 aloittaa kauden 2023 harjoitukset maanantaina 5. joulukuuta. Miten siitä eteenpäin harjoituskautta lähdetään rakentamaan?

– Joulukuun alussa aloitetaan katsastamaan pelaajia, siinä on tietenkin vähän eroa, kun vertaa esimerkiksi Ykköseen, jossa statuksesi on kovempi ja paljon enemmän on halukkaita, joiden taso ei välttämättä edes riitä sinne testijaksollekaan. Siinä mielessä pelaajien testaaminen Kakkosessa on hankalampaa, mutta meillä on tietty protokolla, jota lähdemme toteuttamaan. Tiedämme, että tarvitsemme enemmän malttia joukkueen rakennukseen, mitä viime vuonna.

– Joulukuussa harjoittelemme kolme viikkoa jouluun asti, ja tammikuussa sitten aletaan rokkaamaan tosissaan ns. oikeammalla nipulla. Varmasti alkuvuodestakin vielä testipelaajia on mukana, mutta silloin lähdemme meidän protokollaa ajamaan läpi, mutta nyt joulukuussa aletaan ottamaan jo pientä hikeä päälle. 

 

Joukkueen muun valmennustiimin sekä taustajoukot julkaisemme myöhemmin. 

Joukkueen managerina jatkava Jarkko Siikava tulee niin sanottuun piinapenkkiin lähiaikoina, ja siihen haastatteluun myös Punamustien kannattajille sekä seuraajilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä. Kerromme tästä lisää vielä myöhemmin.

 

Kuvituskuva: Kalevi Hämäläinen

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap