Menu

Kim Raimi – ”Olimme tänään hyvin organisoitu joukkue”

Punamustien päävalmentaja Kim Raimi oli tyytyväinen joukkensa esitykseen tämän illan ottelussa.

Tässä päävalmentaja Kim Raimin ajatukset tuoreeltaan illan Jaro-ottelun jälkeen.

– Olimme tänään hyvin organisoitu joukkue, pelaajat tekivät hienoa työtä läpi ottelun. Organisointi toimi Jaron hitaissa hyökkäyksissä sekä kollektiivisen blokin, että suurimmaksi osaksi myös boksipuolustamisen osalta. Yksilötason valmius oli hyvä. Pystyimme myös eliminoimaan Jaron vaaralliset transitiot varsin hyvin, eli täytimme kenttää hyvin, kun meillä oli pallo. Jarolla oli selkeä intressi iskeä transitioista, he puolustivat ajoittain todella syvältä seitsemän pelaajan voimin ja kolme ylintä pelaajaa kärkkyivät tilaisuuksia, joita ei montaa tullut. Heidän hyökkäysorientoituneet wingbackit pelasivat selvästi totuttua alempana tänään, joka aiheutti meidän murtautumiseen haasteita, mutta söivät tehoa myös heidän toiminnoistaan.

– Ensimmäisellä puoliajalla meillä oli hieman haasteita organisoidun hyökkäämisen rakenteen ja toimintojen kanssa. Pääsimme tietyille alueille ok, mutta keskitykset ja pystysyötöt hieman karkailivat.

– Muutimme lennosta hieman kentän täyttämisen perusteita ensimmäisen puoliajan lopulla ja saimme sitä kautta vähän tehokkaampia etenemisvaihtoehtoja ja varsin hyvän toisen puoliajan alku. Lennosta muuttaminen vaatii pelaajilta aina sopeutumista ja pelaajat sopeutuivat tänään siihen erittäin hyvin. Painotimme kopissa, että toisella puoliajalla yksinkertaisesti tietyt toiminnot on oltava laadukkaampia ja esimerkiksi toinen maali oli kaikkea muuta kuin sattumaa. Erikoistilannemaali myös nostaa uskoa onnistua niissä, muutaman kerran olemme nyt olleet liiankin lähellä, mutta nyt saimme onnistuminen joka ruokkii.

Markus Kronholm painoi jäätävän maalin, mutta pystyimme rikkomaan ottelun rytmiä hienosti kavennusmaalin jälkeen. Missään vaiheessa ei ollut sellainen olo, että Jaro tekisi toisen maalin muuten kuin ensimmäisen kaltaisella laukauksella.

– Koko joukkue onnistui hyvin, mutta Tony Lehtimäelle konkreettinen onnistuminen teki varmasti erittäin hyvää. He hankkivat myös hyvin sisääntulleen Tomi Kurvisen kanssa hienolla pelaamisella ensimmäiseen maaliin johtaneen kulmapotkun. Kokeneemmista pelaajista näki voitonnälän tänään, heistä jokainen täytti paikkansa ja auttoivat samalla kanssapelaajia vierellään myös onnistumaan.

– Katseet suunnataan Mikkelin peliin kuitenkin suhteellisen nopeasti. Iso viikko edessä meille, joka määrittelee paljon mistä sijoista pelaamme. Saamme tuohon peliin onneksi muun muassa Eetu Puron, Jonathan Muzingan, Biran Jengin ja toivottavasti myös Otto Jurvaisen kilpailemaan peliajasta. Tänään onnistuneita pelaajia ei tietenkään ole vaihtamisen ilosta helppoa vaihtaa, mutta rasitustekijät on myös otettava huomioon.

– Lopuksi vielä iso kiitos paikalle saapuneille kannattajille, he ovat yksi iso osasyy siihen minkä takia olemme pystyneet olemaan kotikentällämme sarjan eliittiä.

 

PK-35:llä on edessään iso viikko. Keskiviikkona matkaamme Mikkeliin MP:n vieraaksi ja ensi viikon sunnuntaina JIPPO saapuu Joensuusta Pihlajamäkeen.

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap