Menu

Kuusamosta Pihlikseen – Jasper Pikkuhookana PK-paitaan!

Pallokerho-35 on solminut kauden 2024 kattavan pelaajasopimuksen Jasper Pikkuhookanan kanssa. 20-vuotias kuusamolainen saapuu PK-paitaan HJK:n organisaatiosta.

Topparina ja keskikentän keskellä pelaamaan pystyvä Pikkuhookana on ollut PK-35:n mukana muutaman viikon ajan. Mies kertoo viihtyneensä hyvin harjoituskentällä uuden joukkueen kanssa ja tulevaa kautta Pikkuhookana odottaa jo innolla.

– Viime kauden lopun jälkeen tavoitteena oli päästä pelaamaan Ykkösliigassa ja nyt kun näin tapahtui, olen varsin tyytyväinen. PK:n kanssa päästiin nopeasti yhteisymmärrykseen ja lopulta aika nopeasti maaliin. Se on hyvä, koska nyt pääsen täysillä keskittymään tulevaan kauteen.

Pikkuhookanan jalkapalloilullinen tausta on hyvin erilainen, mitä esimerkiksi kenelläkään muulla PK-pelaajalla. Kuusamosta lähtöisin olevan pelimiehen ensimmäinen joukkue oli FC PaKa (Kuusamon Pallokarhut). Kuusamosta hän siirtyi pelaamaan Ouluun ja hän edusti OTP:n junioreita parin vuoden ajan. Tuolloin hänelle tuli myös tutuksi melkoisen pitkät harjoitusmatkat Kuusamosta Ouluun. Vuodet 2019-22 Pikkuhookana oli Kajaanissa ammattikoulussa ja hän kuului samalla Kajaanin Hakan luottopelaajiin Miesten Kakkosessa sekä Kolmosessa. 

Viime vuonna Pikkuhookana siirtyi Helsinkiin ja HJK:n riveihin, mutta kausi meni plörinäksi jalkavamman takia. HJK Klubi 04:n paidassa hän pelasi lopulta vain viidessä Kakkosen ottelussa. 

– Kävin loppuvuodesta -22 testissä HJK:ssa, jossa sain vaikutettua valmennuksen osaamisestani. Itse kausi meni lopulta penkin alle, minulla oli kaksi eri jalkavammaa, joista toisen takia jouduin menemään myös leikkaukseen. Sitä kuntouttaen sitten meninkin pitkälti koko kesä.

Nuoresta iästään huolimatta jo viisi vuotta miesten pelejä pelanneella Pikkuhookanalla on todella hyvät pallolliset ominaisuudet. Hän itsekin nimeää pallollisen osaamisensa ja syöttötyöskentelynsä suurimmaksi vahvuudekseen. Kakkosen debyyttinsä Pikkuhookana teki jo vuonna 2019, kun hän pelasi Kajaanin Hakan paidassa 13 Kakkosen ottelua. Pikkuhookana täytti tuon kauden aikana vasta 16 vuotta. KajHan edustusjoukkueessa Pikkuhookana pelasi yhteensä neljän kauden aikana 60 ottelua Kakkosta ja Kolmosta, tehden 12 täysosumaa.

“Jape” oli ensimmäistä kertaa PK:n mukana viime perjantaina Ilvestä vastaan, kun hän pelasi koko ottelun Punamustien alakerrassa yhdessä Eero Karjalaisen kanssa.

– Ensimmäisellä puoliajalla oli vähän raskasta, oli sen verran aikaa edellisestä ottelusta, mutta toisaalta toinen nelivitonen oli jo todella hyvä. Pääsin aika hyvin peliin mukaan ja sain onnistumisia. Pystyin olemaan tyytyväinen pelaamiseeni.

Hyvät fyysiset ominaisuudet omaava Pikkuhookana on lähtökohtaisesti hankittu PK-paitaan topparin paikalle, mutta kuten todettua, myös keskikentän pohjalla hän on hyvin tuttu näky.

– Olen asettanut omaksi tavoitteekseni saada ison roolin joukkueesta ja täten saada mahdollisimman paljon peliaikaa. Meillä vaikuttaa olevan kasassa ihan mielenkiintoinen joukkue, joten myös sillä tasolla uskon meillä olevan ihan hyvät mahdollisuudet menestyä.

Omien sanojensa mukaan hyvin Helsinkiin vuoden aikana kotiutunut Pikkuhookana kertoo, että hänellä on kaikkiaan positiiviset ajatukset uudesta joukkueestaan.

– Minut on otettu hyvin vastaan, olen tykännyt ympärillä olevista pelaajista ja taustoista. Meillä on laadukkaita treenejä ja kaikilla on kova halu tehdä töitä. Se on ollut erinomaista nähdä.

Jasperin terveiset PK-kannattajille:

Tervetuloa Pihlikseen, Jasper!

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap