Menu

Liam Lokake PK-35:n takalinjoille!

PK-35:n pakkipäähän on tehty vielä yksi uusi hankinta, kun Liam Lokake on solminut joukkueen kanssa kauden 2024 kattavan pelaajasopimuksen.

Koko talvikauden Punamustien harjoitusringissä mukana ollut 21-vuotias Liam Lokake on hyvillään sopimuksesta Punamustan kanssa.

– Olen viihtynyt todella hyvin joukkueen mukana. Jengi on täynnä hyviä tyyppejä.

Lokake on ollut tasaisesti mukana otteluissa koko harjoituskauden, ja peliaikaakin on tippunut varsin mukavasti fyysisesti lahjakkaalle puolustajalle, etenkin kun muille PK:n alakerran pelaajille on kertynyt ikävän paljon loukkaantumisia harjoituskauden aikana. Lokake kirjautti peliaikaa yhtä vaille kaikissa Ykkösliigacupin matseissa, ja KTP-ottelussa mies pelasi täydet minuutit. Myös viime viikonloppuna Lokake oli Punamustien alakerrassa avauskokoonpanossa, mutta hän joutui katselemaan punaista korttia toisen jakson alussa.

– SJK-ottelu meni omalta osaltani ihan ok siihen asti, kuin lensin pihalle. Se oli elämäni ensimmäinen punainen ja kyllä se jäi harmittamaan. En ole nähnyt tilannetta videolta, mutta tiedän, että olisin voinut pelata tilanteen paremminkin. Turha sitä on jäädä kuitenkaan sen enempää harmittelemaan, katseet eteenpäin. 

Lokake on HJK-kasvatti, jossa hän pelasi aina B-juniori-ikäiseksi asti. Miesten pelien debyytti tulikin jo B-ikäisenä HIFK:n kakkosjoukkueessa, jonka luottopelaajiin Lokake kuului jo 16-vuotiaana Kolmosessa vuonna 2019. Onnistunutta kautta seurasi kuitenkin pari vaikeampaa kautta, mutta nuori mies nousi takaisin pinnalle kaudella 2022 Kiffenissä. Mustissa Hurmureissa Lokake kuului kahden kauden ajan joukkueen vakiokalustoon. Viime kausi alkoi hankalasti, mutta heinäkuussa, kun Lokake nappasi avauskokoonpanon paikan joukkueesta, ei hän siitä enää loppukauden aikana luopunut.

Syyskuussa syntymäpäiviään viettävä Lokake odottaa jo nyt vesi kielellä ensimmäistä kauttaan Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

– Viime kausi Kiffenissä päättyi pieneen pettymykseen, kun emme pystyneet nousemaan. Uskoin kuitenkin itseeni ja siihen, että olen valmis seuraavaan steppiin pelaajana, jonka takia halusin tulla PK:n mukaan. Kiitos valmennukselle ja Jarelle tästä mahdollisuudesta, ja nyt minun pitää näyttää kaikille, että olen tämän mahdollisuuden arvoinen.

– Tulevalla kaudella varmasti aika lailla kaikki muuttuu, kun aiemmin korkein taso missä olen pelannut on ollut Kakkonen. Kaikki on vaativampaa, mutta uskon pärjääväni. Harjoituskauden ottelut ovat olleet ihan lupaavia.

Kuten jo todettua, urallaan 27 Kakkosen ottelua pelannut Lokake on pelannut harjoituskauden aikana lähes kaikissa PK:n otteluissa, joten nuori mies on siinä mielessä hyvin valmis kauteen.

– Harjoituspeleihin on tähän asti mahtunut jo kaikenlaista, yksi maali ja syöttö sekä nyt vielä punainenkin. Olen pelannut topparina sekä laitapuolustajana, ja pelit ovat kokonaisuudessaan menneet suhteellisen hyvin. Tietenkin kehitettävää on vielä paljon, mutta olen valmis kauden alkuun.

PK-uransa avausmaalin harjoituskauden avauksessa tammikuussa Gnistania vastaan tehnyt Lokake pelaa PK-35-paidassa numerolla 22.

Tervetuloa Pihlikseen, Liam!

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap