Menu

Lisää japanilaisverta Pihlikseen – Shunta Uchiyama Punamustaan

PK-35:n alkavan kauden joukkueeseen saapuu lisää japanilaisosaamista, kun viime kaudella EPS:n riveissä pelannut Shunta Uchiyama siirtyy Pihlajamäkeen. 

25-vuotias oikea laitapuolustaja aloittaa toisen kautensa Suomessa. Hokkaidosta lähtöisin oleva Uchiyama siirtyi viime keväänä kolmen muun japanilaispelaajan tavoin EPS:n riveihin. Oikean pakin paikalla Uchiyama oli espoolaisten luottomiehistöä ja joukkueen ehdotonta parhaimmistoa. Hän pelasi kaikissa 18:ssa pelaamassaan ottelussa täydet minuutit ja japanilainen iski myös kaksi täysosumaa. 

Uchiyaman tausta on samansuuntainen, kun jo aikaisemmin PK:hon siirtyneellä Toshiki Makimotolla. Hän pelasi juniorina kotikaupungissaan Hokkaidossa, ja lukioaikanaan Shunta pelasi Hokkaido Otani Muroran High Schoolissa. Uchiyama aloitti yliopistossa vuonna 2016, jolloin hän muutti Japanin 3. suurimpaan kaupunkiin Nagoyaan ja siellä Uchiyama aloitti opiskelut sekä jatkoi pelaamistaan Aichi Gakuin Universityssä. Yliopistovuosiensa jälkeen Uchiyama oli Japanissa Fukuyama City FC:n sekä Kamakura International FC:n mukana, ennen kuin hän saapui Suomeen viime talvena.

169-senttinen japanilainen kävi talven aikana TPS:n testissä, mutta tällä kertaa sopimusta ei turkulaisjoukkueen kanssa tullut. Myös muita Kakkosen joukkueita oli taktisesti hyvin älykkään laitapuolustajan perässä, mutta Uchiyama näki itselleen Pihliksen sopivana seuraavana askeleena uralleen.

Uchiyama on ihmisenä todella tunnollinen sekä kovan työmoraalin omaava. Hän pystyy tuottamaan paljon intensiteettiä riistämällä sekä katkomalla aggressiivisesti. Teknisesti hyvä puolustaja oleva Uchiyama pystyy myös monipuolisuutensa ansiosta pelaamaan erilaisia rooleja ja hän on pallollisesti hyvin kyvykäs pelimies. 

Shunta Uchiyama:

– Olen todella iloinen, että saimme sopimuksen maaliin. Viime kauden jälkeen ajattelin, että haluan eteenpäin urallani Suomessa, ja uskon tämän olevan hyvä askel. Minulla oli mukava vuosi EPS:ssä, meidät (japanilaiset) otettiin hyvin vastaan, mutta halusin kilpailullisempaan joukkueeseen täksi kaudeksi. 

– Olen hyvin kestävä pelaaja, en ole niin pitkä, mutta jaksan juosta jatkuvasti, olen hyvin vahva ja minulla on kova taistelutahto. Pelaan usein laitapuolustajana, ja tykkään hyökätä sieltä paikalta. Pystyn haastamaan 1v1-tilanteissa, olen hyvä keskittämään, mutta haluan tulla myös keskelle tukemaan. Haluan tehdä myös enemmän tehoja tällä kaudella. Tämän  kauden tavoitteena on olla nostamassa PK-35 Ykköseen ja näyttää kentällä, että pystyn pelaamaan jo korkeammallakin tasolla. 

ヘルシンキへようこそ、シュンタ

 

PK-35:n harjoitusotteluiden sarja jatkuu lauantaina, kun Uchiyama ja muu joukkue matkustavat Imatralle, jossa PEPO isännöi Punamustia. Ottelu käynnistyy Ukonniemi-areenalla aiemmasta tiedosta poiketen vasta klo 17:30.

PK-35:n sopimuspelaajat kaudelle 2023:

Joni Niemi
Felix Ferahyan

Romy Nevalainen
Tomi Kurvinen
Otto Kouva
Joel Europaeus
Eero Karjalainen
Shunta Uchiyama

Rafael Lehtonen
Niklas Jokiniemi
Richard Florent
Tommi Tainio
Sebastian Kamara
Ngabo Ndaziramiye
Oskari Kekkonen
Yassin Adam
Toshiki Makimoto

Florian Troni
Samuel Vuohtoniemi
Kevin Ingoli

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap