Menu

Loukkaantumisosaston kuulumisia

PK-35:n kolmelle pelaajalle tuli kevään aikana ikävät polvivammat, jotka ovat pitäneet pelimiehet pitkään sivussa. Soittelimme Niko Salmiselle, Arttu Auraselle ja Ngabo Ndaziramiyelle, ja kyselimme miten miehillä menee ja miten kuntoutukset etenee. 

Niko Salminen

Mitä kuuluu?

– Ihan hyvää kuuluu. Vähän erilainen kesä on ollut, kun ei jalkapalloa ole päässyt pelaamaan. Paljon olen pelannut golfia, ja vähän lomaillut ja tietenkin treenannut, että saataisiin jalkaa kuntoon.

Miten loukkaantuminen tapahtui?

– Toukokuun Jaro-vierasottelussa pelin aikana tuli kaksi tilannetta. Ensimmäisessä jalka vähän yliojentui ja siinä se jo hieman napsahti. Puolittaisissa kivuissa jatkoin vielä pelaamista, mutta vain viisi minuuttia myöhemmin tuli samaan polveen osumaa ja sitten se oli selvää, että homma oli siinä. Diagnoosiksi tuli polven eturistisiteen repeämä. 

Mikä on tilanne loukkaantumisen suhteen? Miten kuntoutus on edennyt?

– Vamma oli sellainen, että usein se leikattaisiin, mutta me ei leikattu sitä nyt, vaan kovalla treenillä lähdettiin sitä parantamaan ja sitä kautta kuntouttamaan, että polvi palautuisi pelikuntoon. 

– Alkuun kaikki meni suunnitelmien mukaan ja paljon paremminkin, ensimmäiset noin puolitoistakuukautta kaikki näytti hyvältä ja näytti, että pääsisin palaamaan vähitellen jo kentän puolelle. 

– Ikävä kyllä pari viikkoa sitten tuli takapakkia, täysin yhtäkkinen kipu, kun olin kaupasta kotiin kävelemässä ja sen jälkeen polvi on mennyt vähän huonommaksi. Tällä hetkellä päivä päivältä mennään, välillä polvi tuntuu huonommalta, välillä paremmalta. 

Milloin paluu kentille olisi tapahtumassa?

– Tavoite on vielä pelata tällä kaudella, mutta jos se tavoite on menossa horisonttiin, niin sitten pitää miettiä muita vaihtoehtoja myös polven kuntoutuksen kanssa. 

Millä silmin olet seurannut PK:n pelaamista?

– Melkeinpä jokaisen matsin katsonut. On ollut hankala kausi, mutta viime aikoina pelaaminen on näyttänyt jo paremmalta, hyvä, että ollaan saatu kelkkaa käännettyä. Olisi toki hienoa olla mukana auttamassa joukkuetta, mutta tähän nyt tyydytään. 

 

Arttu Auranen

Mitä kuuluu?

– Mulla menee kaikin puolin ihan hyvin, kuntoutan jalkaa ohjelman mukaisesti, se on aika pitkäjänteistä hommaa, mutta pikkuhiljaa. Olen nauttinut myös vähän tällaisesta erilaisesta kesästä ilman futista. Se on ollut erilaista ja omalla tavalla ihan kivaa, mutta futis olisi kyllä huomattavasti kivempaa.

Miten loukkaantuminen tapahtui?

– Se oli viimeisissä harjoituksissa ennen kauden avannutta Gnistan-ottelua. Kontaktiton tilanne, kun yritin tavoitella palloa, samaa aikaa tunsin, että polvi muljahti. Sanoin Kimille (Raimi) treenien jälkeen, että pystyn kyllä pelaamaan, mutta illan mittaa polvi meni vain kipeämmäksi ja ajattelin, että varmaan fiksumpi olla pelaamatta. Sitten käytiin kuvissa ja siellä nähtiin, että polven eturistiside on mennyt poikki. 

Mikä on tilanne loukkaantumisen suhteen? Miten kuntoutus on edennyt?

– Toukokuun kolmannella viikolla kävin leikkauksessa ja köpöttelin kepeillä pari viikkoa, jonka jälkeen fysion ohjelmalla on aloitettu treenaamaan. Nyt noin puolentoista kuukauden ajan ollaan treenattu, aika babystepeillä tässä toki mennään. Oikeassa jalassa on pidetty voimaa yllä ja sitten jumppailtu vasempaa jalkaa kuntoon, että pääsisi juoksemaan ja aerobista treeniä tekemään.

Milloin paluu kentille olisi tapahtumassa?

– Varovainen arvio on, että ensi vuoden alkupuolella tammi-helmikuussa olisin sellaisessa kunnossa, että pääsisin joukkueharjoituksiin mukaan, ja siitä sitten vähitellen kohti parasta mahdollista pelikuntoa. Sinne on toki aikamoisen pitkä matka vielä, mutta tämmöistä aikataulua on vähän piirrelty.

Millä silmin olet seurannut PK:n pelaamista?

– Kyllähän se oma fiiliskin menee aika paljon sen suhteen, miten me pelataan, ja kun näkee, että pelit menevät huonosti eikä pääse auttamaan, niin kyllähän se harmittaa. Me ollaan saatu nyt kuitenkin hyviä tuloksia, ja pientä voittoputken alkua käyntiin, joten tilanne vaikuttaa paremmalta. Toivottavasti hyvä vire jatkuu. 

 

Ngabo Ndaziramiye

Mitä kuuluu?

– Hyvää kuuluu, kiitos kysymästä. Salilla tässä ollaan juuri treenaamassa.

Miten loukkaantuminen tapahtui?

– Olin frendien kanssa kentällä vähän potkimassa, ja juuri kun olimme lopettelemassa teimme vähän nopeita käännöksiä ja yhtäkkiä kuului kova napsahdus polvesta. Pystyin sen jälkeen liikkumaan vielä jollain tavalla, mutta tiesin kyllä heti, että jotain meni rikki. Polven eturistiside ja kierukka siinä lopulta menivät rikki.

Mikä on tilanne loukkaantumisen suhteen? Miten kuntoutus on edennyt?

– Leikkauksesta on kohta jo viisi kuukautta aikaa. Ensimmäiset kolme viikkoa olivat mentaalisesti todella hankalia, kun en saanut tehdä mitään, se oli todella rasittavaa ja raskasta. 

– Noin kuukausi leikkauksesta pystyin alkamaan vähän tekemään fysion kanssa juttuja, ja seitsemän viikkoa leikkauksesta sain hieman alkaa kävelemään ja pientä liikuntaa tekemään, mutta se oli myös todella vähäistä ja lyhytaikaista silloin. Vähitellen siitä nostettiin ja sain aloittaa normaalin kävelyn ja myös salilla käyntiä aloitettiin alkukesästä.

– Kaikki on mennyt tähän mennessä ihan suunnitelmien mukaan, vaikka toki hyvin hitaasti, mutta se kuuluu asiaan. Itse asiassa juuri tänään (maanantaina 1.8.) pääsin ensimmäistä kertaa futiskentälle vähän syöttelemään penkin kanssa ja todella kevyttä hölkkää tekemään. Se toi todella hienon fiiliksen ja oli varmasti leikkauksen jälkeen yksi parhaista päivistä mitä on ollut, kun pääsin Hakunilan pikkukentälle pientä pallotatsia hakemaan. 

Milloin paluu kentille olisi tapahtumassa?

– Minun yksi tavoitteista olisi, että pääsisin vielä tämän vuoden puolella joukkueen kanssa treenaamaan ainakin joillain tehoilla. Kuitenkin päivä kerrallaan mennään, ei tässä mitään turhia hätäillä.

Millä silmin olet seurannut PK:n pelaamista?

– On ollut henkisesti suht vaikeaa katsoa pelejä, mutta kaikki matsit olen seurannut paikan päällä tai Ruudusta. Olemme viime aikoina pystyneet pelaamaan hyviä pelejä ja myös tulokset ovat parantuneet niiden myötä. Kivaa on ollut nähdä, että jätkät ovat saaneet onnistumisia vaikean alkukauden jälkeen.

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap