Menu

Luis Rodríguez vahvistaa Punamustien alakertaa!

PK-35 vahvistuu vielä aivan kauden alla mielenkiintoisella kolumbialaispelaajalla. Toppari Luis Rodríguez siirtyy PK-35:n riveihin alkavan kauden mittaisella sopimuksella. 

Helmikuussa 27 vuotta täyttänyt Luis Rodríguez liittyy Punamustien riveihin innokkain mielin.

– Persoonana olen hyvin iloinen, tykkään pitää hauskaa ja nautin aina siitä mitä teen. Pienestä pojasta lähtien minulla on ollut jalkapallo aina veressäni ja nyt minulla on edessä hieno mahdollisuus pelata Suomessa. 

Rodríguez on Punamustien jo kolmas kolumbialaispelaaja tämän kauden joukkueessa. Hänellä on myös yhteistä historiaa jo aikaisemmin PK:hon saapuneen Miguel Medinan kanssa.

– Pelasin Miguelin kanssa yhdessä Cortuluassa. Olen myös jutellut hänen kanssaan ennen tänne tuloani, joten minulla on käsitys siitä mihin olen saapunut.

Hirveän kauaa Rodríguez ei laakereillaan lepää. Toppari saapui Suomeen perjantaina alkuillasta pitkän lentomatkan jälkeen. Helsinki-Vantaan lentoasemalta mies saapui suoraan MagneCit Areenalle, jossa mies pääsi heti näkemään uuden kotistadioninsa. Yön aikana Rodríguez on päässyt nukkumaan matkaväsymyksensä pois ja mies onkin heti Tampere Unitedia vastaan Punamustien kokoonpanossa lauantaina klo 13 alkavassa ottelussa.

Rodríguez on pelannut uransa aikana kahden kauden ajan Kolumbian pääsarjaa Envigadon riveissä ja kaudella 2019 mies pelasi Cortuluan riveissä Kolumbian toiseksi korkeimmalla sarjatasolla isolla vastuulla.

– Kolumbiassa on kentällä usein pelaajia, jotka ovat pelanneet kovilla tasoilla, pelaaminen siellä on erittäin kilpailullista. Kentällä on monia erittäin taitavia pelaajia, ja välillä taito saattaa viedä pelistä kovimman nopeuden. 

Kaudella 2021 kolumbialaistoppari pelasi Yhdysvalloissa USL League One -sarjassa Tormentan riveissä. Rodríguez oli joukkueessa rotaatioroolissa, pelaten kuudessa ottelussa.

– Se oli todella mahtava kokemus pelata ensimmäistä kertaa ulkomailla, nautin siitä paljon kentällä ja sen ulkopuolella. Ne pelit, jotka pelasin menivät hyvin, mutta joukkueena emme onnistuneet niin hyvin, mitä odotimme. 

Rodríguez kertoo odottavansa innolla tulevaa haastetta vanhalla mantereella. 

– Minä tulen tänne ennen kaikkea oppimaan, mutta haluan myös voittaa täällä joukkueen kanssa ja nousta Veikkausliigaan. Se on unelmani ja uskon, että meillä voi olla mahdollisuus siihen, mitä olen puhunut Miguelin kanssa. Haluan antaa nyt kaikkeni kentällä tälle joukkueelle. 

– Tiedän muita kolumbialaisia, jotka ovat olleet pelaamassa täällä aikaisemmin, mutta kovinkaan tarkkaa tietoa suomalaisesta jalkapallosta minulla ei vielä ole.

Toppari kertoo millaista pelaajaa hänestä on lupa odottaa Suomen kentille.

– Koen olevani hyvin monipuolinen toppari, haluan olla joukkueessa johtavassa roolissa alakerrassa. Suurimpia vahvuuksiani kentällä ovat minun fyysisyyteni, pallollinen pelaamiseni sekä 1 vs. 1 -pelaaminen.

Rodríguez kertoo vielä loppuun omat terveisensä PK-35:n kannattajille. 

– Tulkaa kannustamaan meitä, haluamme antaa teille aina 100 % kentällä. Teidän läsnäolo on meille tärkeää. Nähdään kentällä!

”Fyysisesti vahva kaksinkamppailija”

PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi kertoo, että joukkue on nyt valmis.

– Päävalmentajana olen tilanteeseen tyytyväinen, meillä on kasassa hyvin tasapainoinen, mielenkiintoinen ja nälkäinen ryhmä. Odottelemme vielä Ville Salmikiven parantumista, sekä Florian Tronin ja Jaakko Lepolan tilannetta tarkkailemme. Ulkopuolisia pelaajia lähtökohtaisesti ei joukkueeseen enää tule.

Raimi on hyvin tyytyväinen siitä, että Rodríguezin sopimus saatiin maaliin asti näin kauden alla.

– Luis on pyritty tutkimaan mahdollisimman hyvin, jotta meillä olisi hyvinkin selkeä kuva mitä joukkueeseen saamme. Hän tuo kaivattua kokemusta, mutta samaan aikaan leveyttä ja entisestään lisää laatua meidän toppariosastolle. Meillä on ollut hieman haasteellista läpi talven terveystilanteen suhteen toppariosastolla ja tällä hankinnalla pyrimme varmistamaan myös sitä, ettemme joudu epäkiitolliseen asemaan kesken kauden mahdollisten poissaolojen johdosta.

– Meidän topparien tekemisen taso on noussut pikkuhiljaa koko ajan, joten mistään punaisen maton levittämisestä ei ole kyse. Vaikka tietty odotusarvo on olemassa kun pelaajia ulkomailta tuodaan, niin minuutit on ansaittava osana kollektiivia. Olemme olleet tyytyväisiä Miguelin ja Olmesin (Garcia) sopeutumiseen, sekä valmiustasojen nousuun aika lyhyessäkin ajassa ja se antaa myös uskoa siihen, että Luis tulee sopeutumaan ympäristöömme hyvin.

– Pelaajatyyppinä Luis on fyysisesti vahva kaksinkamppailija, joka kontrolloi varsinkin etupuoltaan vahvasti maassa sekä ilmassa. Pallollisesti uskon, että hän sopeutuu meidän tapaan pelata, kapasiteettia löytyy. Näkemyksemme mukaan Luis on kokonaisvaltaisesti pelaajatyyppi, joka tuo meille haluttuja asioita sisään.

Bienvenido a PK-35, Luis!

PK-35:n kausikortit

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap