Menu

Marko Koskinen palaa pelikentille!

Näin HIFK-ottelun alla, meillä on kerrottavaksi PK-35:n kannattajille ehdoton ilouutinen! Toppari Marko Koskinen palaa Punamustien alakertaan loppukauden mittaisella sopimuksella. 

Koskinen hyppää pelikentille takaisin innokkain mielin.

– Futiksen pelaaminen kiinnostaa edelleen, se on syy miksi haluan paluun tehdä. Uskon myös, että minulla on tälläkin tasolla annettavaa joukkueelle. Nautin myös futiksesta hyvin paljon, ja niitä hyviä fiiliksiä haluan vieläkin lisää.

30-vuotias toppari pelasi viime kaudella 21 Ykkösen ottelua, joissa lopulta syntyi myös kaksi maalia. Nuo maalit syntyivät juurikin Koskisen kauden viimeisen ottelun viimeisen vajaan 20 minuutin aikana, kun kaksi puskua kulmista löysi tiensä maaliverkkoihin. Kyseisessä MP-ottelussa PK-35 varmisti myös sarjapaikkansa, ja kun suurin panos kauden viimeisimmistä otteluista oli lähtenyt, alkoi Koskinen valmistautumaan leikkauspöydälle menoon.

– Polvileikkauksessa sitä oltiin, se oli heti viime kauden päätteeksi lokakuussa. Sen jälkeen alkoi tietenkin kuntouttaminen suht rauhallisesti ja kivun mukaan kuntoutumista on jatkettu. Se on tietenkin vaatinut myös pitkiä aikoja ihan rauhassa olemista, mutta nyt viimeisen kuukauden aikana on päässyt treenaamaan aika hyvin ilman kipuja. Polvi tuntuu nyt hyvältä.

Vaikka Koskinen ei joukkueen mukana alkukauden aikana, on mies seurannut Punamustien edesottamuksia pelikentän puolella. 

– Siellä on ollut hyviä ja ehkä vähän enemmän niitä huonoja pelejä sekä hetkiä. Ykkönen on erittäin pienten marginaalien sarja, jossittelemalla voisi niitä pisteitä enemmänkin olla, koska aika paljon on menetetty pisteitä, jotka olivat täysin otettavissa. Se on kuitenkin nyt ihan turhaa, halutaan tämä kurssi totta kai nyt kääntää.

Joukkueessa on tapahtunut aika paljon muutoksia viime kaudesta, mutta löytyy joukkueesta toki myös monia tuttuja “Makolle”. Punamustien heikomman puoleisella alkukaudella ei ole mitään merkitystä Koskisen valinnalle palata pelikentille. 

– Ainahan sitä haluaisi, että jengi pysyisi aika lailla samana, mutta se on ymmärrettävää, että se ei ole täysin mahdollista. On täällä kuitenkin edelleen useita tuttuja ja hyvässä suhteessa myös uutta ja nuorta. 

– Sillä miten joukkue on menestynyt tähän mennessä, ei ole minulle mitään merkitystä. Totta kai sitä olisi hienoa tulla kärkijengiin mukaan, mutta tilanne on nyt tämä, eikä auta muu kuin paiskia hommia joukkueena. Uskon, että saamme vielä kelkan käännettyä. 

Koskinen on ollut joukkueen harjoituksissa mukana kevään ja kesän aikana. 

– Treeneissä on hyvä tekemisen meininki ollut, paljon potentiaalia jätkissä ja joukkueessa. Totta kai uusiin pelaajiin tutustuminen ei ole vielä täydellistä, mutta kyllä meillä jo treeneissä yhteispelaaminen on mennyt ihan hyvin. Meillä on siinä hyviä futaajia mun ympärillä, joten uskon, että ei siitä mitään ongelmia silloin edes voi tulla.

Urallaan 77 Ykkösen ottelua pelanneen Koskisen edellinen futisottelu on pelattuna 3. lokakuuta 2021. Nyt toppari palaa pelikentille heti tänään HIFK:ta vastaan, ja vielä suoraan avauskokoonpanoon. Ottelua edeltävänä iltana Koskinen ei sanojensa mukaan vielä jännittänyt, mutta myönsi, että taiston lähennettyä pieniä extra-perhosia saattaa vatsassa olla.

– En mä ole osannut futista jännittää enää moniin vuosiin, mutta sitten kun tästä alkaa tekemään lähtöä kohti Pihlistä, laittaa kamoja kasaan, niin varmaan pientä jännitystä leijailee ilmassa. Edessä on kuitenkin varmasti tosi makea tapahtuma, joten ei sinne edes kannata lähteä jännittämään. Annetaan joukkueen kaikki mahdollinen kentälle, ja sitä kautta myös parhaiten pääsee nauttimaan illasta.

Kolmen Metrin Koskisen tuttu pelinumero #27 on jo käytössä, joten miehellä oli edessä uuden pelinumeron miettiminen. Lopulta topparin uudeksi pelinumeroksi valikoitui #7.

– Mä tajusin itse asiassa vasta tänään, että #72 olisi ollut loistava numero, mutta vanhan liiton ukkona en edes osannut ajatella noin isoa numeroa! #7 on kuitenkin erittäin hyvä numero, kyllä silläkin kelpaa Pihliksen Wembleyllä painaa.

PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi on tyytyväinen siihen, että Koskinen palaa joukkueen takalinjoille.

– Mako on harjoitellut joukkueen kanssa jo muutamia viikkoja. Hänen operoidun polven tilannetta on tarkasteltu koko ajan ja edetty tilanteen suhteen muutenkin rauhassa. Nyt pitkän kuntoutusjakson jälkeen näyttää siltä, että polvi olisi siinä kunnossa että pelaaminen on mahdollista myös peleissä.

– Ihmisenä Makolla on todella kova kilpailuvietti, kun astellaan rajojen sisään kentälle ja sitä tällä hetkellä tarvitsemme joukkueeseen. Voittamisen halun pitää välittyä ulospäin vielä vahvemmin. Otamme Makon avosylin takaisin rosteriin ja toivomme että hänestä on vielä iloa kentän puolella loppukaudesta enemmänkin.

 

Koskinen on PK-35:n käytettävissä välittömästi ja pelaavassa kokoonpanossa jo tänään HIFK:ta vastaan. “Makon” sopimus kattaa kuluvan kauden loppuun.

 

Kuva: Kalevi Hämäläinen

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap