Menu

Miguel Medina Punamustiin!

PK-35 vahvistuu vielä toisellakin kolumbialaispelaajalla, kun hyökkäävä keskikenttäpelaaja Miguel Medina pukee punamustan paidan ylleen kaudella 2022. Viime viikonloppuna 27 vuotta täyttänyt kolumbialainen liittyi joukkueen mukaan Olmes Garcian tavoin maanantaina.

Usean kauden ajan Kolumbian korkeimmilla sarjatasoilla pelannut Medina on hyvin iloinen mahdollisuudesta pelata Euroopassa ensimmäistä kertaa.

– Olen todella kiitollinen, että olen täällä. Minulle on jäänyt erittäin hyvä fiilis ensimmäisestä kolmesta päivästä täällä. Myös joukkuekaverit ottivat minut hyvin vastaan, josta minulla on erityisen hyvä olo.

176-senttinen Medina on pelannut lähestulkoon koko uransa Kolumbian sarjoissa. Cortuluán riveissä Medina on pelannut urallaan kaikkein eniten. Joukkueen riveissä Medina on pelannut 113 ottelua Kolumbian kahdella korkeimmalla sarjatasolla, ja otteluissa on syntynyt 13 maalia. 

Lisäksi Medina on tehnyt lyhyemmät stintit Kolumbian pääsarjassa Independiente Santa Fe’n sekä Águilas Doradasin riveissä. Kaudeksi 2021 Medina siirtyi ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille, kun hän edusti Ecuadorin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelannutta Atlético Porteñoa.

Medina kertoo millaista jalkapalloa hän näkee, että Kolumbiassa pelataan.

– Siellä on paljon taitavia pelaajia ja yksilötaito on hyvällä tasolla, peli on tosi nopeatempoista. Kolumbialaisissa joukkueissa treenataan kova intensiteetillä.

Sen jälkeen, kun Alfredo Morelos teki Suomessa varsin onnistuneen viisitin vuosina 2016-17, on kolumbialaisia pelaajia nähty enemmissä määrin kotimaan kentillä. Viime kaudella Veikkausliigassa pelasi seitsemän Kolumbialaista pelaajaa, tällä kaudella Garcian ja Medinan lisäksi Ykkösessäkin pelaa kolmaskin kolumbialaispelaaja. PEPO julkaisi viime viikolla Daniel Rojanon sopimuksen.

Medina kertoi Aapi Helvelahden haastattelussa, minkä takia hän koki Suomen sopivana seuraavana askeleena omalle uralleen.

– Halusin kokea uuden maan ja halusin nimenomaan tulla pelaamaan Eurooppaan. Tämä oli siihen loistava tilaisuus, jonka Jumala on minulle antanut. Nyt haluan käyttää tämän mahdollisuuden hyväksi, ja sitä kautta auttaa mahdollisimman paljon joukkuetta.

Yhdessä Olmes Garcian kanssa Suomeen saapunut Medina oli joukkueen mukana ensimmäistä kertaa maanantain harjoituksissa. Kolumbialaisella on paljon totuttelemista muun muassa säähän sekä uuden maan kulttuurin, mutta mies on samalla luottavainen, että kaikki tulee menemään hyvin.

– Minulle jäi hyvät fiilikset harjoituksista ja tästä sopeutuminen vähitellen lähtee käyntiin. Pidin tavasta, miten täällä pelattiin jalkapalloa, se on ehdottomasti hyvä asia. 

 

PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi kommentoi Medinan hankintaa seuraavasti.

– Miguel ja hänen maanmiehensä Olmes ovat kummatkin käytännössä parhaassa peli-iässä olevia pelaajia, jotka tietoisesti tuotiin samasta maasta ja myös hyvin lähekkäisille pelipaikoille kilpailemaan meidän muiden potentiaalisten pelaajien sekaan.

– Miguel on pelaajatyyppinä sellainen, mitä olemme etsineet jo pidempään. Hän on vasenjalkainen pelaaja, joka pystyy pelaamaan muodon sisällä sekä laiturina, että kärjen alla. Hänen vahvuuksiin kuuluu ehdottomasti pallon käsitteleminen pienissä tiloissa ja tilan luominen itselle pallollisena. Miguel tuo myös tarvittavaa uhkaa maalinteon, maalipaikkojen rakentamisen ja erikoistilanteiden suhteen vahvan vasemman jalkansa toimesta.

– Myös hän tarvitsee aikaa sopeutuakseen, ja siihen, että saamme hänestä maltillisesti kaikki tehot revittyä irti. Tietyt ominaisuudet joita pelaamisemme kaipaa, löytyvät häneltä ja se on erittäin hyvä lähtökohta. Ihmisenä hän on hyvin käyttäytyvä ja vähän maanmiestään hiljaisempi, osittain myös pienen kielimuurin takia. Onneksemme kuitenkin valmennustiimistämme löytyy espanjan kielen osaamista, joka helpottaa toimimista jokapäiväisessä arjessa.

Bienvenido a PK-35, Miguel!


PK-35:n kausikortit

PK-35:n sopimuspelaajat kaudelle 2022:

Otso Knuuttila (mv)
Juuso Tamminen (mv)
Rafael Zbinden (mv)

Yassin Adam
Tommi Tainio
Patrick Aaltonen
Romy Nevalainen
Arttu Auranen
Matias Hänninen
Tomi Kurvinen
Nuutti Tykkyläinen
Noah Kaijasilta
Muslim Markhiyev
Willem Haapiainen
Viljami Isotalo
Niko Salminen
Ngabo Ndaziramiye
Esa Terävä
Hussein Mohamed
Pauli Kuusijärvi
Omar Jama
Mustafa Beyai
Olmes Garcia
Miguel Medina

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap