Menu

Moona Talka palaa takaisin PK-35:n riveihin

Hyökkääjä Moona Talka palaa Punamustiin. 21-vuotias Talka saapuu Pihlajamäkeen Ilveksestä.

 

 

 

 

Moona Talka on solminut PK-35:n kanssa kauden 2021 kattavan pelaajasopimuksen. Talka pelasi Punamustissa kaudella 2018 ja iski Ykkösessä peräti 19 maalia. Kun tuohon lukuun lisätään vielä kaksi Suomen Cupissa syntynyttä täysosumaa, ei ole kovin suuri salaisuus mitä kärkipelaajalta on lupa odottaa.

 

Tottakai toivomme hyökkäyspään pelaajilta aina maaleja ja tehoja, mutta Moona tuo joukkueeseen paljon muutakin. Hän on nopea ja vahva taistelija sekä todellinen joukkuepelaaja. Moonan on tuttuna pelaajana ollut helppo päästä samantien porukkaan sisään. Samoin pelityylimme on tuttu ja hän sopii siihen mainiosti, vastuuvalmentaja Rami Rantanen kuvailee paluumuuttajaa.

 

Hyökkääjä itse muistelee aikaansa Pihliksessä lämmöllä ja kertoo palaavansa raitapaitoihin täynnä intoa.

 

Päällimmäisenä joukkueesta ja seurasta on tietenkin vain hyviä muistoja, vaikka kausi päättyikin silloin tappioon liigakarsinnassa. Mutta ehdottomasti positiivisia muistoja. Meillä oli hyvä joukkue ja treeneihin oli aina hauska tulla. Jengissä oli todella hyvä asenne ja futis oli PK:ssa kivaa.

 

Talka vietti kauden 2020 Tampereella. Korson Palloseuran kasvatti on edustanut liigatasolla myös HJK:ta sekä Tikkurilan Palloseuraa. Hyökkääjä on viimeistellyt urallaan kaiken kaikkiaan 10 pääsarjamaalia. Talka uskoo tuovansa tehojen lisäksi myös paljon muuta joukkueeseen.

 

Ihmisenä takaisin tulee sama sosiaalinen Moona, uskon tuovani hengenluojana oman osani pukukoppiin. Kentällä toivon tietysti tekeväni maaleja, mutta haluan tuoda jengiin myös lisää uhkaa, aggressiivisuutta ja päättäväisyyttä. Aina kun tulen kentälle, oli se sitten avauksessa tai vaihdosta, haluan omalla tekemiselläni näyttää esimerkkiä muille.

 

Vaikka Talka viihtyi PK:ssa erinomaisesti, halusi hän kauden 2018 päätteeksi palata taas maan korkeimmalle sarjatasolle.

 

Hyppy takaisin liigaan on kehittänyt minua pelaajana, samoin treenaaminen poikien kanssa TPV:ssä. Ensimmäinen kosketukseni on kehittynyt, kun korkeammalla tasolla ei nopeudella selvinnytkään enää tilanteista niin helposti. Ilveksessä fysiikka ja kestävyys on ottanut askeleen eteenpäin, hyökkääjä listaa.

 

Päättyneen kauden lopulla Talka palasi työharjoittelun myötä Helsinkiin. Miksi hän päätyi joukkuevalinnassaan juuri Punamustiin?

 

Miksi ei?! Joukkueella menee todella hyvin. Täällä on kasassa hyvä jengi ja valmennus, ylipäätään joukkueen ympärillä on hyvä fiilis. Taustat tekevät kaikkensa pelaajien eteen, että homma pyörii ja kaikki toimii. Se oli lopulta helppo päätös tulla takaisin. Täällä on paljon tuttuja pelaajia ja ihmisiä. Toki jonkin verran asiat ovat muuttuneet, mutta vain parempaan suuntaan. Tietty ammattimaisuus näkyy kaikessa toiminnassa.

 

Vaikka joukkue, suuri osa sen pelaajista sekä valmennus on Talkalle tuttuja, on hän seurannut viimeiset pari kautta PK-35:n pelejä vastustajan näkökulmasta. 60 liigapelin kokemuksen omaava monipuolinen hyökkääjä on vaikuttunut siitä, miten nuori joukkue on tullut sisään liigaympyröihin.

 

– Jos kuvailisin joukkuetta yhdellä sanalla, se olisi ”Periksiantamaton”. Se on sana, jonka vahvimmin tähän jengiin yhdistän. Tahtoa ja halua on vaikka muille jakaa. Tiedän, miten pelaava joukkue tämä on ja miten täällä halutaan syötellä ja rakentaa peliä. Ehkä se on kuitenkin ollut positiivinen yllätys, miten PK-35 on pystynyt tekemään samaa myös liigassa. Tykkään myös itse tällaisesta futiksesta, jossa pyritään päästä pelaamalla eteenpäin. Tiesin, että tämä joukkue tulee yllättämään monet, mutta onhan päättynyt kausi ollut aika huikea. Uskon, että olemme todella kova vastustaja jokaiselle joukkueelle.

 

Tervetuloa takaisin, Moona!

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap