Menu

Su 31.7. MP – PK-35 1-2 (1-0)

PK-35 matkusti sunnuntaina Mikkelin Urheilupuistoon taistelemaan tärkeistä sarjapisteistä MP:tä vastaan. MP siirtyi avausjakson lopulla johtoon, mutta PK:n terävä startti toiselle nelivitoselle toi Punamustat tasoihin sekä ohi. Olmes Garcian ja Luis Rodriguezin maalit toivat lopulta PK:lle todella maukkaat kolme sarjapistettä sekä kauden ensimmäisen vierasvoiton.

Kooste

Tässä kooste ottelusta.

Maalit

MP – PK-35 1-2 (1-0)

45’ 1-0 Väinö Vehkonen

MP siirtyi ottelussa johtoon aivan avausjakson loppuhetkillä. Kulmapotkun takatolpalta kohti keskustaa puski Juuso Tarvainen, ja Tarvaisen puskuun pääsi väliin hänen topparikollegansa Väinö Vehkonen. Vehkonen sai palloon reitensä väliin, josta pallo pomppi sisään ohi Otso Knuuttilan ja maaliviivalla tilanteessa päivystäneen Pauli Kuusijärven

49’ 1-1 Olmes Garcia (Pauli Kuusijärvi)

PK sai toiselle nelivitoselle loistavan alun! Matias Hännisen keskitys oikealta löysi takatolpalle nousseen Pauli Kuusijärven. Kuusijärvi oli jo vetopaikoilla, mutta mieheltä nähtiin upea epäitsekäs syöttö vielä paremmalle maalintekosektorille Olmes Garcialle, josta kolumbialainen puttasi kauden kolmannen osumansa. 

59’ 1-2 Luis Rodríguez (Miguel Medina)

Punamustien vahva toisen nelivitosen startti sai jatkoa kymmenen minuuttia edellisen maalin jälkeen. Miguel Medinan kulmapotku tuli täydellisesti juoksunsa ajoittaneelle Luis Rodriguezille, jonka voimakas pusku meni vastustamattomasti ohi MP-veskari Aleksi Honka-Hallilan

Yhteenveto

Ottelun avausjakso oli kokonaisuudessaan hyvin tasainen. MP hallitsi palloa ehkä niukasti enemmän, mutta PK sai luotua hieman enemmän puolittaisia tilanteita. Olmes Garcia, Miguel Medina ja Yassin Adam olivat koko avausjakson ajan hyvin aktiivisia, mutta viimeiset syötöt ja ajoitukset olivat turhan usein hukassa. MP:n paikat avausjaksolla olivat vähissä, joka korostaa avausjakson lopussa tulleen maalin harmillisuutta. 

Toisen puoliajan alku oli PK:lta loistava! Kahden maalin lisäksi PK sai luotua kelpo painetta MP:n päätyyn ja oli selvästi ottelussa parempi osapuoli. PK otti hieman puolustavamman kannan johtoasemassa, mutta jatkuvasti boksissa dominoi topparikaksikko Luis Rodriguez-Marko Koskinen ja MP saanut luotua suurempaa vaaraa missään vaiheessa ottelun loppuhetkillä. PK:lla oli muutama paikka lisämaalien tekoon, Pauli Kuusijärven laukaus kulman jälkitilanteessa meni vain joitain senttejä ohi maalin. 

Punamustat kontrolloivat ottelun lopun siis erinomaisesti, ja täydet kolme sarjapistettä lähtivät bussin mukana Pihlajamäkeen. Kauden ensimmäisen vierasvoiton siivittämänä PK nousi myös MP:n ohi sarjataulukossa pitkästä aikaa pois putoajan paikalta. 

PK-35 Kokoonpano

Otso Knuuttila – Pauli Kuusijärvi, Luis Rodriguez, Marko Koskinen, Matias Hänninen (63’ Viljami Isotalo) – Esa Terävä, Omar Jama – Youness Rahimi (63’ Hussein Mohamed), Miguel Medina (72’ Ville Salmikivi), Yassin Adam (89’ Nuutti Tykkyläinen) – Olmes Garcia.

Kommentit

PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi kertasi ottelua seuraavin sanoin taiston tauottua. 

– Hieno taistelu kundeilta. Ei missään nimessä helppo ottelu, mutta sillä ei ole tässä vaiheessa merkitystä, tulos ratkaisee. Olimme mielestäni yhtenäisempi joukkue tänään, se näkyi lopulta tulostaululla. Puolustimme MP:n muutamaa erikoistilannetta lukuun ottamatta käytännössä kokonaan pois maalipaikoilta.

– Tunnusteleva alku, jokseenkin samaan tapaan kuin viime ottelussakin. Nyt oli tarkoitus paineistaa ylempää, mutta ei saatu alussa ihan täysin kontrolliin paineistamista. Onnistuttiin tulemaan peliin paremmin mukaan ensimmäisen puoliajan aikana ja sitten MP rankaisikin aikalailla tyhjistä ihan puoliajan loppuun. Vähän olimme itse pehmeitä ratkaisupaikoissa ja hyökkäykset olivat vähän liian nopeita kokoajan. Näissä peleissä pallo on vaan laitettava pussiin päättäväisemmin kun tilaisuus siihen siunaantuu.

– Puoliajalla painotettiin ettei tämä ole meille uusi tilanne, pelaajat tuntuivat levollisilta. Nähtiin mihin vastustaja pystyy ja tiedettiin että meillä on kaikki mahdollisuudet kääntää peli. Otettiin MP:n pelinrakentelu pois pienillä muutoksilla ja saatiin taas palkinto pelaajien loistavan heittäytymisen ansiosta. Loppu oli seesteisempää, mutta mitään hätää meillä ei käytännössä ollut. Muutama erikoistilanne jotka hoidettiin kunnialla. Isot pisteet.

Seuraavat ottelut

To 4.8. klo 19:00 PK-35 – TPS @ MagneCit Areena
La 13.8. klo 15:00 KPV – PK-35 @ Kokkolan Keskuskenttä
La 20.8. klo 17:00 PK-35 – Gnistan @ MagneCit Areena

Liput kotimatseihin Tiketistä. 

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap