Menu

PK-35 vahvistuu Muslim Markhiyevilla!

Perjantain kolmesta uudesta sopimuspelaajasta toinen on Kiffenistä Punamustien riveihin siirtyvä Muslim Markhiyev. 21-vuotias Markhiyev lähtee uransa ensimmäiseen kauteen Ykkösessä odottavin mielin.

– Hyvä fiilis sopimuksesta PK:n kanssa. Ykkösessä pelaaminen on hyvä askel eteenpäin mun uralla ja se mitä joulukuun treenijaksolla näin PK:ssa, se toi minulle hyvän kuvan seurasta ja siitä ympäristöstä jonka joukkue tarjoaa pelaajille.

Venäjällä syntynyt Markhiyev on pelannut viimeiset neljä kautta Kakkosta Helsingissä. “Musu” edusti HIFK/2:ta sekä FC Viikinkejä, mutta kahden viime kauden aikana miehen pelillinen koti löytyi Kiffenistä. Kiffenissä Markhiyev kuului joukkueen luottopelaajiin, pelaten 35 Kakkosen ottelua. 

– Pidin todella paljon Kiffenin meiningistä ja yleisestä ilmapiiristä. Sain paljon lisää itsevarmuutta ja sitäkin kautta pelasin paremmin. Nyt on kuitenkin oikea aika ottaa askel eteenpäin.

Todellisesta jalkapalloperheestä oleva Markhiyev on FF Jaron kasvatti, mutta Pietarsaaresta Espooseen perhe muutti Markhiyevin ollessa B-juniori-iässä. Musun pikkuveli Adam Markhiyev on tuttu näky Suomen juniorimaajoukkueista, ja hän edustaa tällä hetkellä seuratasolla latvialaista Spartaks Jūrmalaa. Perheen isä Umar Markhiyev on toiminut muun muassa FF Jaron sekä SJK:n valmentajana Alexei Eremenko seniorin apuna. 

50 Kakkosen ottelua urallaan pelannut Markhiyev odottaa mielenkiinnolla uutta askelta sarjatasoa ylempänä.

– Koko toiminta Ykkösessä tulee olemaan kovempaa, mitä Kakkosessa. Vastassa olevat pelaajat ja joukkueet ovat laadukkaampia sekä koko pelin tempo tulee olemaan varmasti kovempi, mitä aikaisemmin urallani ja siihen minun täytyy tottua. Oikeanlaisella tekemisellä treenikentällä se varmasti onnistuu. 

Markhiyev oli mukana PK-35:n joulukuun testijaksolla, jossa mukana oli runsaasti tryout-pelaajia. 

– Heti ensimmäisissä treeneissä oli paljon pelaajia paikalla, ja tiesin heti, että minun pitää yrittää erottautua jollain tapaa joukosta. Siinä ilmeisesti onnistuin hyvin, kun sopimusta jakson jälkeen minulle tarjottiin.

– Jo silloin huomasin, että PK-35:n toiminta on laadukasta sekä kaikki yrittävät tehdä parhaansa yhteisen hyvän eteen. Nyt, kun kunnon preseason alkoi, heti on huomannut, että joukkueessa on hyvä tekemisen meininki, mutta samalla myös kiva ilmapiiri.

Markhiyev nimeää omaksi parhaaksi pelipaikakseen 10-paikan ja hän avaa hieman millaisen pelaajan Punamustat hänestä saa.

– Pyrin kentällä hieman aina odottamattomiin ratkaisuihin, mitä vastustaja ei välttämättä osaa ennustaa. Olen luovapelaaja keskikentällä, ja sitä kautta minulta löytyy hyvä pelisilmä. Koen, että minulla on hyvä syöttövalikoima lyhyisiin sekä pitkiin vaihtoehtoihin. Ykkösessä pärjäämisen kannalta olisi tärkeää, että pystyn paremmin fyysisesti kamppailemaan keskikentällä.

“Musu on hieman epätyypillinen tapaus Suomen kentille”

PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi näkee Marhkiyevillä olevan vielä runsaasti lunastamatonta potentiaalia.

– ”Musu” on ollut Noahin tavoin seurannassa pari vuotta ja koimme yhdessä, että aika on nyt kypsä seuraavalle siirrolle hänen uransa suhteen. Jollain tapaa Musu on hieman epätyypillinen tapaus Suomen kentille, jonka pelaamisesta löytyy varsin makeita vivahteita pallollisena. Kyseessä on meille niin sanottu low risk, high reward -tapaus.

– Musulta löytyy paljon spesifiä osaamista. Hän hallitsee käytettävissä olevaa tilaa ahtaissakin tiloissa taidokkaasti, ja hän osaa myös luoda tilaa itselleen taitavasti. Musu kykenee löytämään pieniä välejä syötöillään ja pelaamaan kombinaatioita hyvällä tasolla. 

– Musun kohdalla Ykkösen tasolla breikkaamista tulee määrittämään paljon se miten saamme tietyt perusvaatimukset sisällytettyä hänen tekemiseensä. Ehdottomasti melenkiintoinen ’projekti’ ja haaste sekä pelaajalle itselleen, että valmennustiimille.

 

Tämän perjantain aikana julkaisemme vielä yhden uuden sopimuksen! Päivän sopimusjulkaisuiden ajankohdat ovat klo 12, klo 16 ja klo 20.

 

PK-35:n sopimuspelaajat kaudelle 2022:

Yassin Adam
Jonathan Muzinga
Tommi Tainio
Patrick Aaltonen
Romy Nevalainen
Arttu Auranen
Matias Hänninen
Tomi Kurvinen
Nuutti Tykkyläinen
Noah Kaijasilta
Muslim Markhiyev 

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap