Viime kauden historiallisen liiganousun varmistaneesta joukkueesta on jotakuinkin puolet mukana myös kauden 2020 jengissä. Porukka on hitsautunut parin vuoden aikana todella hyvin yhteen ja tuoreet kasvot tuovat joukkueeseen lisää energiaa sekä kilpailua pelipaikoista. Talven aikana Punamustiin saapui omien junioreiden lisäksi kaikkiaan seitsemän uutta pelaajaa.

 

Inka Hiltunen & Mikaela Frondelius

 

18-vuotias Inka Hiltunen saapui Pihlajamäkeen Ykkösen PKKU:sta. Laitapuolustaja muistaa viime kauden pelit Punamustia vastaan hyvin.

 

- Taistelimme hyvin, mutta olihan PK-35 parempi molemmissa peleissä. Kävin muutamassa joukkueessa testissä, mutta PK:sta jäi selkeästi paras fiilis. Haluan kehittyä pelaajana ja uskon että täällä minulla on siihen todella hyvät mahdollisuudet. Tahdon myös pelata paljon ja auttaa joukkuetta.

 

Millaisen pelaajan MagneCit Areenan yleisö voi sitten odottaa näkevänsä?

 

- Olen älykäs ja taitava pelaaja. Pelaan jokaisen kaksinkamppailun loppuun asti!

 

Mikaela Frondelius puolestaan on tuttu kasvo Pihliksessä. "Miksun" junioriuran tähtihetki oli B-tyttöjen Suomen mestaruus neljän vuoden takaa. Paluu kotiin oli loppujen lopuksi aika luonnollinen valinta.

 

- Pari viime kautta oli melko haastavia, joten paluu tuttuun ja turvalliseen ympäristöön tuntui oikealta ratkaisulta. Valmentajat ja moni pelaajakin tuntee minut, mikä helpottaa kun ei tarvitse tavallaan aloittaa taas alusta.

 

Avataan heille, jotka ei Frondeliusta vielä tunne, hieman sitä, millaisesta pelaajasta on kyse. Miksu on nopea ja ketterä pelaaja, jonka tahdonvoima ei lopu ikinä kesken. 21-vuotias laitapelaaja ei heittänyt kokoontumisrajoitusten sävyttämää alkukevättä hukkaan.

 

- Peruskestävyyden lisäksi tein hommia fysioterapeutin kanssa ja mm. intervallitreenejä, mutta pelinomainen harjoittelu omatoimisesti oli lähes mahdotonta. Paluu joukkueharjoituksiin pienissä ryhmissä on siis ollut todella siistiä!

 

- Loukkaantumisten jäljiltä haluan ennen kaikkea ehjän kauden 2020. Haluan auttaa joukkuetta parhaani mukaan.

 

Lotta Rosenström

 

Tuore Suomen mestari Lotta Rosenström janoaa ennen kaikkea vastuuta.

 

- Viime kausi oli hieno kokemus. Valmennus, olosuhteet ja joukkuekaverit oli ihan huipputasoa. Haluan kuitenkin pelata enemmän, se on suurin tavoitteeni tälle kaudelle - haluan vastuuta.

 

- Meillä on PK:ssa nuori, mutta todella taitava joukkue. Tämä on monelle pelaajalle ensimmäinen liigakausi, jengi on todella motivoitunut ja nälkäinen. "Räde" ja "Ansku" ovat minulle ennestään tuttuja piirijoukkueista. Valmentajat ovat vaativia, mikä varmasti vie joukkuetta eteenpäin.

 

20-vuotiaalle kassarille omatoimijakson agenda oli selvä. Painopiste oli fyysisessä harjoittelussa.

 

- Olen ulottuva maalivahti ja vahva 1v1-tilanteissa. Keskityin alkukevään ajan erityisesti fysiikkatreeneihin, haluan kehittää sitä puolta itsessäni.

 

Alina Schrey

 

Mitalin vuoden 2019 Naisten Liigasta nappasi myös Turun Palloseuraa ja FC Honkaa liigatasolla edustanut toppari Alina Schrey, jonka kaulassa roikkui kauden päätteeksi hopeamitali.

 

Vaikka Schrey ei ole Punamustissa aiemmin pelannut, ei PK-35:n värit ole 21-vuotiaalle puolustajalle täysin vieraitakaan. Alina kävi nimittäin testijaksolla Pihlajamäessä jo ennen edellistä kautta ja nyt, 1,5 vuotta myöhemmin keltainen raita vaihtuu punaiseen.

 

- Henkilökohtaisesti viime kausi oli vaikea ja koin, että nyt on oikea aika liittyä nousijajoukkueeseen. Minut on otettu todella hyvin vastaan ja suurin osa pelaajista sekä valmennus on tosiaan tuttuja edellistalven treenijaksolta. 

 

Millainen pelaaja on Alina Schrey? Annetaan topparin itse kertoa.

 

- Olen rauhallinen ja omaan hyvän pelisilmän sekä syöttötaidon.

 

Tylsää Schreyllä ei joukkueharjoitustauosta huolimatta ole ollut. Päivät ovat täyttyneet töistä, opiskelusta sekä omatoimisesta harjoittelusta. Alkavalle kaudelle Alinalla on selkeät tavoitteet.

 

- Haluan saada onnistumisia ja pelata hyvän kauden. Ennen kaikkea haluan nauttia futiksesta!

 

Rosa Wikström & Natalia Kusmin

 

20-vuotiaan Rosa Wikströmin tie johti Järvenpäästä Punamustiin. Hyökkääjä on sopeutunut Pihlikseen erinomaisesti.

 

- Heti ensimmäisissä treeneissä tuli sellainen tunne, että täällä on hyvä olla ja kehittyä. Joukkueessa on mahtavia ihmisiä ja valmennus ajattelee aina pelaajien parasta. Tavoitteenani on saada reilusti peliminuutteja ja kehittyä pelaajana mahdollisimman paljon. 

 

Wikströmin alkukevät on kulkenut töiden lisäksi ulkoillessa ja harjoitellessa omatoimisesti valmentajien ohjeiden mukaan. Hieman hän joutui treeniohjelmaansa jalan kuntoutuksen takia muokkaamaan. Viime viikkoina Rosa on pitänyt kuntoaan yllä myös mm. rullasuksilla hiihtäen.

 

JäPSistä saapunut nuorukainen luonnehtii itseään fyysiseksi ja sähäkäksi, mutta samalla rauhalliseksi pelaajaksi. Suurinta vahvuuttaan Wikström ei halua vielä paljastaa, joten suosittelemme lämpimästi kaikille futiksen ystäville kesän kotipelejä MagneCit Areenalla!

 

Inka Hiltusen lisäksi PKKU:sta Pihlajamäkeen siirtyi myös Natalia Kusmin. 24-vuotias Kusmin on monipuolinen pelaaja ja onkin kokeillut kaikkia pelipaikkoja topparia ja maalivahtia lukuun ottamatta. Parhaiten hän kuitenkin viihtyy kymppipaikalla. Kusmin on pelannut muutaman kauden myös futsalia, mistä varmasti ei ole haittaa jalkapallokentilläkään.

 

- Olen luova pelaaja, futsal on nopeana lajina ehdottomasti kehittänyt mm. havainnointikykyäni sekä pallonkäsittelytaitoa ahtaassa tilassa. Pidän itseäni myös työteliäänä joukkuepelaajana.

 

"Koronatauko" on antanut mahdollisuuden pysähtyä, vaikka Natalia myöntääkin tunteiden heilahdelleen laidasta laitaan viimeisten parin kuukauden aikana.

 

- Haitari fiilisten suhteen on kyllä ollut suuri. Välillä olen kokenut turhautumista, välillä taas intoa ja odotusta. Nyt viimeistään olen tajunnut miten tärkeä asia futis siinä omassa arjessa on. Tauko joukkueharjoituksista oli pisin urani aikana.

 

Kouluhommien lisäksi Kusmin sai aikansa kulumaan joukkuekavereidensa tavoin omatoimisesti treenaamalla.

 

- Tein lähes päivittäin jonkinlaisen harjoituksen, oli se sitten pallollinen, lenkki, pyöräily, nopeus-, lihaskunto- tai kropanhuoltotreeni. Saimme joukkueelta todella hyvät ohjelmat omatoimijaksolle.

 

- Ensivaikutelmat joukkueesta ja valmennuksesta oli tosi lämpimät. Porukkaan on ollut kiva tutustua ja tässä joukkueessa on kyllä helppoa olla oma itsensä.

 

Alkavan kauden tavoitteista Natalialle selvä ykkönen on henkilökohtainen kehittyminen.

 

- Haluan treenata laadukkaasti koko kauden ajan ja kehittyä treenien sekä pelien avulla. Haluan olla parhaassa mahdollisessa fyysisessä kunnossa, mutta kehittää itseäni myös henkisesti. Innolla odotan mitä tuleva kausi tuo tullessaan, kun pelit pyörähtää muutaman viikon päästä käyntiin!

 

Katja Hakala

 

24-vuotias Katja Hakala on yksi joukkueen kokeneimmista pelaajista ja Turusta saapunut laituri haluaakin auttaa nuorempia pelaajia, joista monelle kausi Kansallisessa Liigassa on ensimmäinen maan korkeimmalla sarjatasolla.

 

- Yritän omalla toiminnallani näyttää esimerkkiä ja antaa kaikkeni joukkueelle. Meillä on melko nuori joukkue, joten on tärkeää että mukana on myös meitä liigakokemusta omaavia pelaajia.

 

Hakala ehti harjoitella joukkueen mukana vain pari viikkoa ennen pitkää taukoa, joten paluu kentille pienryhmissä saa leveän hymyn hänen kasvoilleen.

 

- Oli huikea fiilis päästä treeneihin, joissa näkee muitakin kuin oman siskonsa. Odotan vesi kielellä kesäkuuta ja "oikeiden" joukkueharjoitusten alkua, mutta kyllähän nämä pienryhmätreenit pesee omatoimisen harjoittelun 100-0!

 

- Olen muutenkin viihtynyt täällä erinomaisesti. Minut otettiin todella hyvin vastaan ja joukkueessa vallitsee erittäin hyvä tiimihenki. Olin kuullut PK:sta vain hyviä juttuja ja tiesin, että jengissä on taitavia pelaajia. Myös valmennus tekee työtään suurella sydämellä. Uskonkin, että tällä joukkueella on paljon näytettävää tulevalla kaudella.

 

Katjan gradu naisten jalkapallon markkinoinnista ja kaupallistamisesta Suomessa on käynyt jo esitarkastuksessa ja loppu siis häämöttää. Tämän projektin ylittäessä maaliviivan, vapautuu energiaa varmasti entistä enemmän kentän puolelle. Energiseksi pelaajaksi Hakalaa voisi muutenkin kuvailla.

 

- Olen harjoitellut omatoimijakson aikana erittäin monipuolisesti ja uskon, että olen entistäkin nopeampi ja kestävämpi. Olen joukkuepelaaja ja annan kaikkeni kentällä.

 

- Kun mietin alkavan kauden tavoitteita, niin ensimmäiseksi tulee mieleen nimenomaan joukkue kollektiivisesti. Tärkeintä minulle on se, että joukkue pärjää ja nauttii historiallisesta kaudesta. Tottakai toivon itsellenikin onnistumisia, haluan omalla pelilläni auttaa joukkuetta saavuttamaan asettamamme tavoitteet.

 

Tervetuloa Punamustiin - Inka, Mikaela, Lotta, Alina, Rosa, Natalia & Katja!