PK-35 on solminut kauden 2021 kattavan jatkosopimuksen viiden pelaajan kanssa. Minea Lassas, Vilma Oksanen, Amanda Rantanen, Inka Hiltunen sekä Marie Mäkinen jatkavat Punamustien paidassa myös ensi kaudella.

 

 

 

 

Keskikentän dynamo Minea Lassas on ollut yksi Punamustien avainpelaajista. 21-vuotias taistelija on ollut avauskokoonpanossa kauden jokaisessa liigapelissä. "Minski" on väsymätön joukkuepelaaja, jota kuvaa hyvin myös PK:n kauden korkein kilometrimäärä yksittäisessä ottelussa. Hän mittautti heinäkuun TiPS-vierasottelussa tauluun peräti 13,5 kilometriä.

 

Minea Lassas:

 

- Jatkan Punamustissa, koska meillä on hauskaa kentällä ja sen ulkopuolella - minulle se on kaikkein tärkeintä. Joukkue on täynnä huikeita tyyppejä. Tunnen myös, että minulla on paljon annettavaa tälle joukkueelle. Lisäksi meillä on aivan loistava valmennustiimi.

 

- Oma kauteni on sujunut mukavasti. Tämä on ollut ehdottomasti vaativin vuosi niin henkisesti kuin fyysisestikin, mutta samalla ylivoimaisesti hauskin. Totun kokoajan paremmin sarjan nopeaan pelitempoon ja fyysiseen vaatimustasoon. On ollut siistiä saada viikosta toiseen pelata niin kovia vastustajia vastaan, että joutuu käymään ihan omilla äärirajoilla. Olemme ehdottomasti todistaneet, että joukkueena tämä on meille oikea sarjataso. 

 

- Olen todella ylpeä meidän jengistä ja siitä miten olemme meidän omalla jutulla ylittäneet monien odotukset. Vaikka vastustajat ovat olleet reilusti kovempia kuin aiemmin, olemme uskaltaneet pelata meidän tyyppistä jalkapalloa. Ensi kauteen lähdemme hyvällä itseluottamuksella, aivan kuten tähänkin vuoteen. Vaikka olemme jo tällä kaudella onnistuneet, tiedän että pystymme kehittymään ja kehittämään omaa peliämme vielä todella paljon.

 

- Loppukauteen lähdetään repimään jokainen mahdollinen piste kotiin. Ja sen teemme iso hymy huulilla nauttien joka hetkestä. Meillä ei ole mitään menetettävää!

 

 

 

 

Vilma Oksanen on johtanut Punamustien puolustusta esimerkillään. Marraskuussa 20 vuotta täyttävä toppari on pelannut koko kauden tasaisesti korkealla tasolla. Oksanen pelaa ottelusta toiseen kovalla itseluottamuksella ja monipuolinen puolustaja sai palkinnoksi otteistaan myös kutsun syyskuun U23-maajoukkueen leirille Eerikkilään.

 

Vilma Oksanen:

 

- En osaisi edes kuvitella itseäni mihinkään toiseen joukkueeseen. Olen tavallaan pelannut samassa jengissä jo B-ikäisestä asti. Uskon, että se vahva pohja ja yhteiset kokemukset ovat meille suuri voimavara jatkossakin. Joukkue on aina ollut minulle tärkeässä roolissa ja koen, että olen kasvanut ja kehittynyt yhdessä tämän jengin kanssa. Ja se yhteinen kehitys ei ole vielä lähelläkään päätepistettä. Halusin jatkaa tässä joukkueessa, koska täällä futis on aina ollut kivaa. Muut pelaajat ja taustat ovat se suurin syy, miksi pelaan edelleen.

 

- Oma kausi on mielestäni mennyt hyvin. Vaikka tässä syksyllä onkin ollut pientä loukkaantumista, on kausi kokonaisuudessaan ollut ehjä. On ollut tosi siistiä saada pelata paljon ja saada vastuuta kentällä. Tämä kausi on ehdottomasti ollut myös käännekohta henkilökohtaisesti. Oma motivaatio ja tietynlainen palo lajia kohtaan on syttynyt uudelleen.

 

- Kauden alla oli melko jännittyneet fiilikset, kun ei yhtään tiennyt mitä odottaa. Olimme pärjänneet Ykkösessä todella hyvin, mutta askel ylemmäs ja Kansallisen Liigan tuomat haasteet olivat vähän kysymysmerkkejä. Lähdimme kuitenkin pelaamaan matsi kerrallaan ja antamaan joka kerta kaikkemme. Pelit ovatkin olleet paljon kovempia kuin aiemmin, mutta on ollut hienoa nähdä, että me pärjäämme ja kuulumme tähän sarjaan. Edelleen jokainen peli jännittää, mutta onnistumiset, yhdessä tekeminen ja itseluottamus ovat saaneet aikaan myös sen fiiliksen, että jokaista matsia myös odottaa ja halu näyttää on valtava.

 

- Ensimmäinen liigakautemme on ollut ikimuistoinen. Olen todella ylpeä koko joukkueesta ja siitä, miten olemme lähteneet ennakkoluulottomasti ja täysillä jokaiseen otteluun. Parasta on ollut nähdä se, että olemme sillä heittäytymisellä saaneet myös tulosta aikaan. On ollut hienoa nähdä kuinka suuri työmoraali tässä jengissä on ollut läpi koko kauden. Ympäristössä, missä tietää että kaveri siinä vieressä tekee kaikkensa, on luottavainen olo ja se motivoi myös itseäni antamaan kaikkeni joukkuekavereiden puolesta.

 

- Pelien intensiteetti ja kovuus on kehittänyt minua pelaajana kokonaisvaltaisesti. Olen mielestäni mennyt eteenpäin ennen kaikkea pelin lukemisessa ja ohjaamisessa. Myös paineensietokykyni on kasvanut.

 

- Odotan innolla ensi kautta, meillä on hyvä pohja jota haluamme rakentaa entistä paremmaksi. Vaikka ensimmäinen liigakausi on tavallaan ylittänyt odotukset, uskon että saamme ensi vuonna itsestämme vieläkin enemmän irti niin yksilöinä kuin myös joukkueena. Kansallinen Liiga on meille nyt tutumpi paikka ja oikea sellainen. Uskon että pystymme kehittämään peliämme vielä huimasti. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!

 

- Kauden 2020 loppusuoraa kohti lähdemme tosi hyvillä fiiliksillä. Kiva päästä pelaamaan vielä muutama kova peli, joihin voimme lähteä pitämään hauskaa ja laittamaan taas kaiken likoon. Sarjapaikka on nyt varmistettu ja se on hieno juttu. Olen varma että se antaa meille ainoastaan lisäboostia viimeisiin koitoksiin. 

 

 

 

22-vuotias Amanda Rantanen on noussut kohinalla yhdeksi Kansallisen Liigan profiilipelaajista. Kahdeksan maalia tällä kaudella iskenyt joukkueen kapteeni kutsuttiin niin ikään Helmareiden U23-leirille.

 

Amanda Rantanen:

 

- Olemme tämän joukkueen kanssa vasta matkamme alussa. Haluan olla mukana rakentamassa tästä vieläkin isompaa ja parempaa juttua. Tämä joukkue ja tämä seura ovat minulle todella rakkaita. Täällä on todella hyvä olla, niin ihmisenä kuin pelaajanakin. Nautin futiksesta tässä joukkueessa ihan älyttömän paljon.

 

- Kauden alla jännitin, että mihin tämänhetkiset taitoni riittää. Tämä vuosi on ollut myös henkilökohtaisella tasolla positiivinen yllätys. Pelit ovat kuitenkin menneet hyvin. Olen ylpeä itsestäni ja kehityksestäni kauden aikana. Tiedän, että pystyn jatkamaan kehittymistä PK:n paidassa.

 

- Olen kehittynyt pelaajana kokonaisvaltaisesti. Itsevarmuus ja rohkeus on nyt korkeammalla tasolla. Puolustuspelini on ottanut harppauksen eteenpäin ja ylöspäin olen päättäväisempi. Pelin havainnointi pitää olla Kansallisessa Liigassa eri tasolla kuin vaikkapa Ykkösessä ja siinäkin olen mennyt selvästi eteenpäin. Myös henkisellä puolella on tapahtunut kasvua. Pystyn nollaamaan epäonnistumiset nopeammin ja ne eivät enää lannista minua samalla tavalla.

 

- Meillä on ollut joukkueena hieno kausi, tämä vuosi jää mieleen ikuisesti. Olen ylpeä joukkueestamme ja siitä, miten lähdimme alusta asti ennakkoluulottomasti haastamaan jokaista vastustajaa. Olemme mielestäni kehittyneet siitä ensimmäisestä pelistä hurjasti yksilöinä ja joukkueena. Erittäin hieno kausi tähän asti.

 

- Nyt vedetään tämä kausi täysillä loppuun, isot 12 pistettä vielä jaossa. Sillä fiiliksellä mennään, että jätän kaikkeni kentälle ja taistelen jokaisesta pallosta viimeiseen vihellykseen saakka. Haluan nauttia jokaisesta hetkestä.

 

 

 

Vasta 18-vuotias Inka Hiltunen on tullut ryminällä sisään Kansalliseen Liigaan. Molempijalkainen laitapuolustaja on pelannut Olympiastadionin Helsingin derbyn viimeistä kymppiä lukuun ottamatta täydet minuutit ensimmäisellä pääsarjakaudellaan. Hiltunen kuuluu vuonna 2002 syntyneiden maajoukkueen vakiokalustoon.

 

Inka Hiltunen:

 

- Olen päässyt hyvin joukkueeseen sisään ja haluan nähdä mitä tämän jengin tulevaisuus tuo tullessaan. Uskon, että minulla on vielä paljon annettavaa tälle joukkueelle.

 

- Omaan kauteeni olen ihan tyytyväinen, vaikka olisi se voinut paremminkin mennä. En koe, että olisin vielä yltänyt parhaaseeni. Alkuun hyppy Ykkösestä Kansalliseen Liigaan tuntui isolta. Kauden avauksessa huomasi samantien, että tempo on todella paljon kovempi kuin mihin on tottunut. On ollut kuitenkin hienoa nähdä, että liiga on ehdottomasti oikea sarjataso itselleni ja pärjään täällä.

 

- Joukkueen kausi on ollut ehkä hienoinen yllätys positiivisesti. Olemme pystyneet haastamaan sarjan kärkijengejäkin sillä omalla pelillä. Olen viihtynyt PK:ssa todella hyvin. Kokoajan pääsee paremmin ja paremmin porukkaan sisään ja on siistiä pelata joukkueessa, joka haluaa pelata tällaista futista.

 

- Nyt kun sarjapaikkakin varmistui, niin pääsemme pelaamaan loppukauden ilman minkäänlaisia paineita. Näistä peleistä pitää nauttia. Lähdetään hakemaan kaikki mahdolliset pisteet himaan!

 

 

 

Marie Mäkinen vastasi PK-35:n naisten liigahistorian ensimmäisestä täysosumasta, kun laituri osui tolppien väliin vierasottelussa HJK:ta vastaan kesäkuussa. 19-vuotias Mäkinen on ilahduttanut Punamustien kannattajia taitojensa lisäksi ennen kaikkea rohkeudellaan ja työmoraalillaan.

 

Marie Mäkinen:

 

- Mun sydän kuuluu tähän jengiin! Treeneihin on AINA kiva tulla ja meillä on aina hauskaa! Tämä on kuin toinen perheeni.

 

- Olen todella ylpeä koko joukkueesta ja siitä miten olemme tällä kaudella esiintyneet. Ennen kautta sitä hieman jännitti, kun ei oikein tiennyt mitä odottaa. Emme olleet joukkueena pelanneet aiemmin näin korkealla tasolla. Ensi vuonna olemme varmasti vielä parempia. Olen varma, että jatkamme kehittymistä yksilöinä ja joukkueena. Mutta tätä kautta on vielä jäljellä neljä hienoa matsia. Annetaan kaikkemme ja katsotaan mihin se riittää!

  

 

 

 

Joukkueen rakentaminen kohti kautta 2021 on siis hyvässä vauhdissa. Tiedotamme uusista jatkosopimuksista lähiviikkojen aikana.

 

Pelit jatkuvat tulevana viikonloppuna, kun lauantaina MagneCit Areenalle saapuu vieraaksi FC Honka. Tervetuloa!