OTTELURAPORTTI:

PK-35 - FC HONKA 0-4 (0-1)

 

 

 

 

PK-35 ei onnistunut vieläkään ottamaan MagneCit Areenalta täyttä pistepottia. Eikä se rehellisyyden nimissä ollut lauantaina lähelläkään. Honka oli lopulta selkeästi parempi tylyin 0-4 lukemin.

 

Ottelun alku oli vielä melko tasaista kamppailua, mutta reilun parinkymmenen minuutin kohdalla Jasmin Leppiojan tyylikkäällä nostolla syntynyt johtomaali käänsi pelin kulun hienoisesti vierasjoukkueen hyväksi. Kotijoukkueesta lähimmäksi maalia pääsi Amanda Rantanen, joka näki Honka-kassari Pauliina Nuoran kaukana maaliltaan ja päätti kokeilla maalintekoa lähes puolesta kentästä. Nuora ehti juuri ja juuri takaisin maaliviivalle pelastamaan vieraat takaiskulta. Kovin vaarallisia tilanteita ei PK-35 kuitenkaan onnistunut luomaan ja tauolle mentiin vieraiden ansaitussa 0-1 johdossa.

 

Kun toista jaksoa oli pelattu reilut seitsemän minuuttia, iski Milla Punsar vieraat 0-2 johtoon. Honka-kapteeni pääsi Lotta Rosenströmin torjunnasta kimmonneeseen irtopalloon ja sijoitti pallon varmasti verkkoon. PK-maalivahti otti tämän jälkeen pari tärkeätä torjuntaa ja piti kotijoukkueen mukana pelissä. PK-35 yritti vaihtojenkin avulla päästä vielä mukaan taisteluun pisteistä, mutta nämä pyristelyt katkesivat vartti ennen päätösvihellystä, kun Leppioja viimeisteli numeroiksi jo 0-3. Läpi ottelun Punamustien puolustuksen kiusana häärinyt Dana Leskinen eteni oikealta rangaistusalueen sisään. Leppioja pääsi täräyttämään suoraan juoksusta pallon puolustajan kautta verkkoon.

 

Honka synkensi kotijoukkueen iltapäivän lopullisesti, kun pelikellossa oli jäljellä kymmenisen minuuttia. PK-35:n puolustus kaatoi vahvan ottelun niin ikään pelanneen Punsarin boksin sisällä ja Inka Kaivola sijoitti rangaistuspotkusta loppulukemiksi 0-4. Punamustien hyökkääjä Rosa Wikström korvasi loppuminuuteilla Katja Hakalan ja teki näin ensiesiintymisensä pääsarjatasolla.

 

Rantanen: "Emme päässeet tasolle, jota pisteiden raapiminen tässä sarjassa vaatii."

 

 

PK-35:n vastuuvalmentaja Rami Rantanen oli mietteliäänä ruman tappion jälkeen. "Räde" antoi Hongalle kehuja, mutta harmitteli samalla kotijoukkueen esitystä.

 

- Tänään homma jäi monesta asiasta vajaaksi. Honka oli todella hyvä tänään, emme pystyneet vastaamaan siihen. Liian moni pelaaja ei päässyt tänään sille omalle tasolleen, jota tässä liigassa vaaditaan, jos meinaa raapia pisteitä. Olemme edelleen hieman kokemattomia tähän sarjaan ja sarjanousijana kohdataan näitä haasteita. Oikea jengi voitti tänään.

 

Rantanen ei ole huolestunut joukkueen henkisestä tilasta, vaikka viime viikot ovat tuoneet tappiosarakkeeseen muutaman lisämerkinnän.

 

- Tottakai matsin jälkeen pelaajia harmittaa. Kun uusi treeniviikko alkaa, niin tilanne on kuitenkin normalisoitunut. Joukkue heittäytyy ja jokainen pelaaja laittaa itseään likoon joka päivä. Enempää ei voi vaatia. Emme voi tehdä muuta kuin jatkaa hyvää harjoittelua. Joukkueessa on edelleen todella hyvä meininki.

 

Pelit jatkuvat Punamustien osalta ensi viikon lauantaina, kun joukkue matkustaa Kuopioon KuPS:n vieraaksi.

 

- Ottelun jälkeen puhuttiin joukkueen kanssa, että päät pystyyn vaan - taistelu jatkuu. Tässä on kuukauden verran vielä pelejä jäljellä, jatkamme täysillä päätyyn asti. Kuopiossa meitä odottaa hyvä, fyysinen haaste. Nämä ovat hienoja pelejä, pelipäivä on aina juhlapäivä. Tämän takia tässä kuitenkin treenataan.

 

 

PK-35 - FC Honka 0-4 (0-1)

21. Leppioja 0-1

53. Punsar 0-2

76. Leppioja 0-3

83. Kaivola 0-4 rp

 

Kokoonpanot:

 

PK-35

Lotta Rosenström; Olivia Kåhre, Johanna Grönlund, Alice Wiksten, Inka Hiltunen (61. Mikaela Frondelius); Minea Lassas, Krista Hakala; Natalia Kusmin (58. Emilia Kupsanen), Amanda Rantanen(C), Pia Tavi (46. Elisa Ikonen(v)); Katja Hakala (87. Rosa Wikström)

 

FC Honka

Pauliina Nuora; Heini Toivonen (46. Rebecca Kindstedt), Aino Vuorinen (84. Tia Painilainen), Jasmin Leppioja (77. Venla Orkamo), Riikka Hannula (71. Saara Lappalainen), Wilma Spets, Inka Kaivola, Katarina Naumanen, Dana Leskinen (84. Aino Nurmi), Milla Punsar(C), Nana Yang

 

Yleisömäärä: 212

 

Punamustien seuraava ottelu pelataan siis lauantaina 17.10. Kuopion keskuskentällä klo 15:30 alkavassa pelissä vastassa on KuPS. Ruutu+ palvelun lisäksi voit seurata ottelua suorana lähetyksenä myös Yle TV2:sta sekä Yle Areenasta!

 

MagneCit Areenalla pelataan Kansallista Liigaa seuraavan kerran lauantaina 31.10., kun JyPK saapuu vieraaksi Pihlajamäkeen. Ottelu käynnistyy klo 14. Tervetuloa!