Otteluennakko:

KuPS - PK-35

 

 

PK-35 matkustaa viikonloppuna kauden 2020 viimeiseen reissupeliinsä Savoon. Kuopion keskuskentällä vastaan asettuu mitalitaistossa vahvasti roikkuva Kuopion Palloseura. Suoraa lähetystä ottelusta voit seurata Ruutu+ palvelun lisäksi myös YLE TV2:sta sekä YLE Areenasta!

 

Kuopiolaiset lähtevät Kansallisen Liigan 16. ottelukierrokselle sarjataulukon neljänneltä sijalta. Eroa pronssimitaleissa tällä hetkellä kiinni olevaan HJK:hon on vain yksi piste. KuPS on iskenyt tällä kaudella pallon vastustajan verkkoon peräti 39 kertaa. Seuraavaksi tehokkain joukkue on tehnyt 11 maalia vähemmän kuin savolaiset. KuPS:n hyökkääjä Gentjana Rochin osuus joukkueen maaleista on muhkea. Pohjoismakedonialainen johtaa liigan maalipörssiä ylivoimaisesti 16 täysosumallaan.

 

PK-35 on kuitenkin sarjakärki Åland Unitedin lisäksi ainoa joukkue, joka on onnistunut nollaamaan kuopiolaisten vaarallisen hyökkäyksen. Joukkueiden aiempi kohtaaminen MagneCit Areenalla heinäkuun lopulla päättyi maalittomaan tasapeliin. Molemmilla oli viihdyttävässä kamppailussa useampikin maalipaikka, mutta maalivahdit Lotta Rosenström ja Emma Immonen venyivät muutamiin huippupelastuksiin.

 

Punamustien varakapteeni Minea Lassas janoaa takaisin voittojen tielle. Jatkosopimuksen ensi kaudelle seuran kanssa solminut keskikenttäpelaaja vakuuttaa, ettei tiiviin ja yhtenäisen nipun vahva joukkuehenki ole muutamasta tappiosta huolimatta kokenut minkäänlaisia kolhuja.

 

- Käsittelimme viime viikonlopun tappion heti maanantaina joukkueen kanssa. Käytiin muutama juttu pelistä läpi, mitä parannetaan seuraavaan matsiin. Tottakai tappiot harmittaa, mutta turha niitä on jäädä moneksi päiväksi murehtimaan. Tietysti on helpompaa pysyä positiivisena kun peli kulkee ja tulee voittoja. Nyt kun viime aikoina on ollut hieman vaikeampaa, vaatii se joukkueelta henkisesti hieman enemmän. Jokaisen on kannettava vastuu siitä, että hyvä fiilis ja usko omaan tekemiseen säilyy. Treeneissä on taas ollut hyvä meno ja positiivinen fiilis. Uskon, että pieni ärsytys tappioista vain lisää motivaatiota ja latautumista seuraavaan matsiin.

 

Kysyttäessä kehityskohteista tulee vastaus "Minskiltä" nopeasti.

 

- Viime pelissä hävisimme aivan liian paljon kaksinkamppailuja, siinä jäi paljon petrattavaa. Tehtiin myös melko paljon helppoja virheitä pallon kanssa. Vaikka olisimme tappioasemassa, pitää tietynlainen maltti pysyä pallollisessa pelissä. Muun muassa näitä juttuja haluamme parantaa KuPS-otteluun.

 

21-vuotias Lassas odottaa kauden viimeistä vieraspelireissua innolla.

 

- Vieraspelimatkat ovat aina siistejä reissuja. Saamme viettää jengin kesken hieman enemmän aikaa yhdessä ja tämän joukkueen kanssa meillä on aina hauskaa! Olemme myös pelanneet vieraskentillä hyviä otteluita. Vähän tuntuu jopa haikealta, että tämä on viimeinen reissu tällä kaudella. Otetaan siitä kaikki irti ja palataan himaan kolme pistettä repussa!