Menu

Ngabo Ndaziramiye sopimukseen PK-35:n kanssa

2003-ikäluokkaa oleva keskikenttäpelaaja Ngabo Ndaziramiye palaa yhden HJK:ssa vietetyn vuoden jälkeen takaisin PK-35:n paitaan. “Samu” pelasi viime kaudella isossa roolissa HJK:n A-juniorijoukkueessa, mutta nyt nuori mies tekee paluun Pihlajamäkeen.

– Haluan saada tällä kaudella ensimmäiset kokemukset miesten peleissä, joten todella odottavainen fiilis tulevasta. Olen iloinen ja tyytyväinen tästä päätöksestä palata Pihlikseen. 

Futura-kasvatti siirtyi yhden Kontussa vietetyn vuoden jälkeen PK:hon kaudeksi 2019. Kahden kauden aikana Ndaziramiye kuului Punamustien B-juniorijoukkueen luottopelaajiin, joukkueen, jota noina kausina valmensi tämän hetkinen edustusjoukkueen päävalmentaja Kim Raimi. 

– Tuntuu hyvältä olla takaisin, Kimi on minulle tuttu valmentaja ja hän auttoi minua jo paljon B-junioreissa. Kimi oli silloin kärsivällinen minun kanssa ja toisella kaudella löysimme minulle sopivan paikan keskikentältä. Kimi on ollut isossa osassa kehittämässä minua pelaajaksi, mikä tällä hetkellä olen.

Viime kauden Ndaziramiye pelasi HJK:n ASM-joukkueessa Mikael Forssellin alaisuudessa. HJK sijoittui SM-sarjassa viidenneksi ja Ndaziramiye kuului joukkueen ehdottomiin luottopelaajiin pelaten 15:ssa ottelussa, joista kaikki tulivat avauskokoonpanossa.

– Vuosi HJK:ssa oli kaiken kaikkiaan hyvä. Kehityin pelaajana ja sain pelaamiseeni uusia ulottuvuuksia.

Ndaziramiye tietää, että kilpailu Punamustien Ykkösen joukkueen keskikentälle on kovaa, mutta nuori mies on valmis taistelemaan.

– Mun pelipaikalle on erittäin hyviä pelaajia, jotka ovat minun edessä peliaika kamppailussa. Toisaalta pystyn varmasti heiltä kaikilta oppimaan paljon ja pelkästään kovien pelaajien kanssa treenaaminen varmasti kehittää minua.

– Haluan päästä pelaamaan Ykköstä, ja jos siihen tavoitteeseen haluan päästä, minun pitää tehdä paljon töitä. Muuten siitä on turhaa edes unelmoida.

Loppuun 18-vuotias nuorukainen hieman kertoi, millaisen pelaajan PK hänestä saa olen.

– Viihdyn keskikentän keskiakselilla, alempana tai ylempänä. Koen olevani monipuolinen pelaaja pallollisena, pystyn kuljettamaan ja syöttämään laadukkaasti lyhyitä ja pidempiä syöttöjä. Lisäksi pystyn toimimaan hyvin myös puolustussuuntaan.

“Samu omaa tietynlaista x-factoria”

Punamustien päävalmentaja Kim Raimi kertoi omat ajatuksensa hänelle tutun pelaajan sopimuksesta.

– ”Samu” lempinimeä totteleva väkkärä on itselleni tuttu pelaaja jo C15/BSM-vuosilta 2003-syntyneiden pelaajien joukkueesta, jota valmensin. Samu tuli meille muutamia vuosia takaperin lähtökohtaisesti FC Kontusta laiturina, mutta hän osoitti BSM:ssä sopeutuvansa erinomaisesti myös keskikentän pohjarooleihin. Samu otti itselleen pelillisesti johtavan pelaajan paikan ja hän kasvoi pelaajana hurjasti puolen vuoden aikana tuossa roolissa.

– Samun kohdalla on mielenkiintoista nähdä löytyykö lopullinen pelipaikka aikuisten sarjoissa keski- vai laitasektorilta ja miten korkeilta syvyysasteilta. Monipuolisuutensa ansiosta mahdollisuuksia hänellä on pelata useammalla pelipaikalla. Samu omaa tietynlaista x-factoria, jota ei jokaiselta pelaajalta löydy. Talven aikana näemme miten hyvin hän sopeutuu vaatimustasoon päivittäisessä tekemisessä ja tiettyjen roolituksien sisäistämiseen.

 

Tervetuloa takaisin Pihlikseen, Samu!

 

PK-35:n sopimuspelaajat kaudelle 2022:

Otso Knuuttila (mv)

Yassin Adam
Jonathan Muzinga
Tommi Tainio
Patrick Aaltonen
Romy Nevalainen
Arttu Auranen
Matias Hänninen
Tomi Kurvinen
Nuutti Tykkyläinen
Noah Kaijasilta
Muslim Markhiyev
Willem Haapiainen
Viljami Isotalo
Niko Salminen
Ngabo Ndaziramiye

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap