Menu

Niklas Jokiniemi – ”Kivaa olla takaisin kotona!”

PK-35:n riveihin täksi kaudeksi palannut Niklas Jokiniemi palaa kotiin innokkain ja odottavin mielin. 19-vuotias pelimies oli vuoden ajan Atlantiksessa, jossa läpimurto Kakkosen peleihin tapahtui. Nyt sama on tavoitteena Pihliksessä.

Jokiniemen paluusta uutisoimme vielä viime vuoden puolella, jolloin ”Nikke” istahti myös haastattelupöydän ääreen.

 


 

Nikke, tervetuloa takaisin Pihlikseen vuoden tauon jälkeen! Miltä tuntuu olla takaisin täällä?

– Tuntuu hyvältä, on kivaa olla takaisin kotona!

Kuuden vuoden ajan pelasit täällä ja kasvoit tässä seurassa. Miltä tuntui olla vuosi poissa?

– Se oli fiksu päätös, ja toisaalta nyt on kivaa olla jälleen takaisin täällä. Viime kaudella PK:n kausi ei tainnut ihan putkeen mennä, mutta nyt lähdetään hyvällä meiningillä uuteen kauteen.

Sinä pääsit tekemään vuonna 2021 Klubi 04:ää vastaan debyytin edustusjoukkueessa, mutta muuten peliminuutit tuli silloin vielä junioripeleissä. Millainen kausi se sun ensimmäinen kausi edustusjoukkueen mukana oli?

– Se oli kova ja myös opettavainen vuosi harjoitusten muodossa, mutta pelejä olisi tietenkin toivonut enemmän. Opin sen kauden aikana kuitenkin todella paljon, ja ympärillä olleet kovat pelaajat puski itseäkin tekemään vielä paremmin treeneissä. Meillä oli siinä joukkueessa paljon kovia keskikenttäpelaajia, joilta pystyi myös nähdä hieman, mitä sillä tasolla tekemisen vaade oli.

Viime kaudella Atlantiksessa sinä teit läpimurron miesten peleihin ja olit joukkueen parhaimmistoa. Miten kuvailisit viime kautta omalta osaltasi?

– Henkilökohtaisesti koen, että kausi oli todella onnistunut. Pääsin pelaamaan runsaasti ja tunsin, että kehitystä tuli paljon. Joukkuetasolla kausi ei mennyt putkeen, meidän olisi sillä joukkueella pitänyt pystyä parempaan sijoitukseen, mutta se ei onnistunut.

Millaisia eroja huomasit Kakkosessa verrattuna junioripeleihin?

– Pelikovuus ja äijämäisyys ovat silmiinpistäviä juttuja. Kilpailu ja pelaajan perustaso yleisesti on huomattavasti korkeammalla. 

Mitä syitä on sille, minkä takia koit Atlantis-vuoden jälkeen, taas PK:n sinulle sopivana paikkana?

– Tämä on minulle rakas seura, minulle on PK:hon iso sidos, jonka takia haluan näyttää täällä oleville ihmisille, mihin minusta on. Tämä ympäristö on myös kehityksen kannalta hyvä, meillä on hyvä valmennus ja tässä on alkamassa mielenkiintoinen projekti, johonhalusin tulla mukaan.

– Täällä on myös lisäksi monia tuttuja pelaajia, joiden kanssa minulla on oma historiani. Siinäkin mielessä paluu tänne oli helppo päätös.

Millaisissa asioissa sinä koet viime vuoden aikana kehittyneesi?

– Olen kehittynyt aika kokonaisvaltaisesti pelaajana, mutta kentän ulkopuolella sosiaalisesti ehkä vielä enemmän. Se sosiaalistuminen on toki varmasti myös auttanut kentän puolella. Pelaajana olen kehittynyt kovuudessa ja olen nyt huomattavasti valmiimpi Kakkosen peleihin. Olen löytänyt myös erilaisia henkilökohtaisia kykyjä, mitä en ehkä ennen käyttänyt. Esimerkiksi viime kaudella tein paljon tempokuljetuksia puolustuslinjaa kohden, mitä en ole aikaisemmin tehnyt. Ylipäänsä olen löytänyt enemmän sellaista omaa pelityyliä. 

Sinua ei ole koskaan nähty minään maalinsylkijänä, mutta Kakkosessa teit mukavat neljä maalia.

– Joo, oli kiva saada silläkin puolella onnistumisia, mutta rehellisesti sanottuna, enemmänkin maaleja olisi pitänyt tehdä. Sain aika paljon paikkoja, jopa yllättävän paljon ja yhtenä tämän kauden kehityskohteena pitää olla myös se, että pitää paikoista laittaa palloa tehokkaammin sisään.

Millaisen pelaajatyypin sinä tuot PK:n keskialueelle?

– Koen olevani todella monipuolinen pelaaja, ylempänä tai alempana keskikentällä. Viime kaudella myös joissain peleissä puolustin laidassa, mutta hyökätessä tulin keskemmäksi. Uskon, että olen aika käyttökelpoinen pelaaja rooliin kuin rooliin keskikentällä.

Mitä odotuksia sinulla on tulevaan kauteen?

– Paljon odotuksia. Uskon, että saamme kasattua hyvän ryhmän tähän, vahvasti eteenpäin pyrkivän ympäristön, jossa on hyvä henki, kova kilpailu sekä tekemisen meininki. Tavoitteena on nousta takaisin Ykköseen, ei siinä varmasti ole mitään epäselvää.

Entä mitä Niklas Jokiniemi tuo PK-35:n joukkueeseen kentälle ja sen ulkopuolelle?

– Aikaisemmin en varmaan ole tuonut esimerkiksi koppiin hirveästi mitään, olen ollut aika ujo kaveri, mutta olen pyrkinyt kehittymään sillä osa-alueella ja haluan nykyisin jutella kaikkien kanssa paljon enemmän, ylipäänsä olla enemmän läsnä. Tulen toimeen oikeastaan kaikkien kanssa, ja haluan sellaista yhtenäisyyttä tuoda joukkueeseen.

– Kentällä tuon paljon nälkäisyyttä sekä halukkuutta kehittyä sekä tempoa tekemiseen. Annan kaikkeni kentällä ja tulen aina kovalla asenteella jokaiseen tilanteeseen. 

 

PK-35:n harjoitusotteluiden sarja jatkuu jo tulevana lauantaina, kun Punamustat matkustavat Kauniaisiin, jossa Veikkausliigan viime kauden pronssimitalijoukkue FC Honka isännöi PK:ta FA Solutions Arenalla. Ottelu käynnistyy klo 17:15, ja siihen on vapaa pääsy.

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap