Menu

Niko Salminen Punamustiin!

PK-35 puolustukseen saapuu uusi pelaaja, kun 20-vuotias Niko Salminen liittyy PK-35:n riveihin FC Honka/Akatemiasta. HooGeessa jalkapalloilun aloittanut Salminen siirtyy Espoosta Pihlajamäkeen hyvin fiiliksin.

– Todella hyvät fiilikset sopimuksesta PK:n kanssa. Tämä tuntuu kaiken kokemani perusteella sopivalta stepiltä urallani, ja odotan tulevaa hyvillä mielin.

Juniorina HooGeen lisäksi Espoon Palloseurassa pelannut Salminen toimi viime kaudella FC Honka/Akatemian kapteenina Kakkosessa. Honka taisteli Kakkosen B-lohkossa pitkään noususta Ykköseen, mutta lopulta Pargas IF veti Honkaa pidemmän korren ja nousi sarjatasoa ylemmäksi.

– Viime kausi oli itseltä erittäin hyvä ja myös opettavainen. Minut valittiin kapteeniksi, joka toi minulle myös tiettyä johtajan roolia joukkueessa ja se kehitti myös erilaisia ominaisuuksia itsessä ihmisenä ja pelaajana. 

– Hieman paha maku jäi kuitenkin viime kaudesta suuhun, koska olisi ollut kiva tuolla nipulla mennä kokeilemaan Ykköstä. Henkilökohtaisesti Kakkonen ei enää tuntunut itselle sopivana haasteena ja Veikkausliigajoukkueen kanssa ei päästy yhteisymmärrykseen. Sen takia piti lähteä etsiä uusimaan haasteita nyt, ja tuntuu, että PK:ssa saan nyt sen sopivan askeleen eteenpäin.

Monipuolinen puolustaja oli jo viime talvena Punamustien harjoitusringissä, mutta silloin sopimusta ei vielä syntynyt. Salminen oli jälleen PK:n mukana joulukuussa ja hän pelasi myös molemmissa joulukuun testiotteluissa. 

– Tietenkin paljon eri pelaajia oli joulukuun testeillä, joten kokonaiskuvaa joukkueesta ei silloin vielä nähnyt. Pääsin silloin jo keskustelemaan paljon valmennuksen kanssa, ja niistä keskusteluista jäi erittäin hyvä olo. Koin heti sopivani siihen pelifilosofiaan, mitä täällä haetaan ja senkin takia sopimus oli helppo kirjoittaa.

Hongassa BSM-kultaa vuonna 2018 voittanut Salminen pelasi Hongan riveissä viimeisen seitsemän vuoden ajan. Nyt edessä on muutos uuteen.

– Treeneissä on ollut hyvä henki alusta asti, ja jokainen pelaaja on otettu hyvin mukaan joukkueen tekemiseen. Treeneissä on kilpailullinen meininki ja taso on hyvä.

– Aikaisemmat vuodet olen ollut Honka/Akatemian mukana, ja se on aikalailla erilaista, mitä täällä. Täällä on enemmän kokeneita pelaajia mukana, jota kautta treeneissä on ehkä hieman enemmän ajatusta ja päätä pitää käyttää eri tavalla, mihin aikaisemmin olen tottunut. 

Salminen kertoo vielä loppuun, mitä hän uskoo uuteen joukkueeseensa tuovan.

– Olen pelannut paljon topparina ja laitapuolustajana, jota kautta olen monipuolinen pelaaja, ja minulla on myös hyviä erilaisia vahvuuksia näillä paikoilla pelaamiseen. Olen puolustajana hyvä riistämään ja katkomaan syöttöjä etupuolelta. Pallollisena koen minulla olevan hyvä syöttötaito ja pystyn syötöillä tai kuljettamalla edistämään pelaamistamme. 

“Niko on todella tunnollinen ja työteliäs kaveri”

PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi kommentoi Salmisen sopimusta seuraavasti.

– Niko oli jo viime vuonna meidän mukana pidempään joulu-tammikuussa, mutta tuolloin emme vielä sopimukseen asti päätyneet. Niko oli alusta loppuun mukana meidän joulukuun testijaksolla ja hän oli käytännössä koko porukan tasaisin suorittaja. Hän näytti myös JäPS-pelissä olevansa kentällä käyneistä pelaajista yksi valmiimmista pelaajista tulevaan vaatimustasoon jo nyt.

– Niko operoi kapteenina viime kaudella Kakkosen joukkueessa (Honka/Akatemia), joka taisteli noususta loppuun asti ja päästi omassa lohkossaan vähiten maaleja. Niko on todella tunnollinen ja työteliäs kaveri, joka tulee menemään varmuudella eteenpäin tulevan vuoden aikana.

– Pelaajatyyppinä Niko on todella tasapainoinen puolustava pelaaja. Ensisijaisesti olemme häntä ajatelleet meidän laitapuolustaja -osastolle, mutta hän pelasi Hongassa kolmen topparin systeemissä myös ongelmitta ja antaa meille vaihtoehtoja alakerran pelipaikkojen suhteen enemmänkin. Hän ennakoi tilanteita hyvin ja vääntövoimaa löytyy, yleisesti ottaen perusteet puolustamisessa ovat kunnossa.

 

Tervetuloa Pihlikseen, Niko!

 

PK-35:n sopimuspelaajat kaudelle 2022:

Yassin Adam
Jonathan Muzinga
Tommi Tainio
Patrick Aaltonen
Romy Nevalainen
Arttu Auranen
Matias Hänninen
Tomi Kurvinen
Nuutti Tykkyläinen
Noah Kaijasilta
Muslim Markhiyev
Willem Haapiainen
Viljami Isotalo
Niko Salminen

Yksi yhteinen

Copy link
Powered by Social Snap